Metodický list: Vyjmenovaná slova po „S“ 2. část

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VYJMENOVANÁ SLOVA PO S a slova příbuzná.
Advertisements

Slova lišící se významem a psaním i, í/y, ý po S
Křížovky s VS po S IV. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_15.
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Přehled vyjmenovaných slov a slov s nimi příbuzných
HOSTINA U SÝKORY – vyjmenovaná slova po S
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
EUpenizeskolam.cz Název projektu: Moderní škola 2010
Vyjmenovaná slova po S Předmět : Informační technologie
Není třeba sýčkovat, když budeme pilně pracovat
Doplň a hraj si s vyjmenovanými slovy po S
Český jazyk Vyjmenovaná slova po S Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
VY_32_INOVACE_13_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_Čj-vyjmenovaná slova
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_06 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po S – opakování formou.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
ICT ČJ VS po S Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_506_Vyjmenovaná slova po - s - AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO S ROZLIŠUJEME
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Vyjmenovaná.
VYJMENOVANÁ SLOVA S.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_323_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
Vyjmenovaná slova po S.
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, Příspěvková.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_431_4TR_CJ Autor: Mgr. Iveta Grocholová.
O pakování vyjmenovaných slov po S a V Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_215.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_05 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po S – význam vyjmenovaných.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
Vyjmenovaná slova po S Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám
Elektronická učebnice - I
S Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 1
Předmět:. Český jazyk Ročník:. 3. Téma:
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
TÉMA:VYJMENOVANÁ SLOVA PO S Vytvořila: Mgr
VYJMENOVANÁ SLOVA PO S Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Bc. Iva Olexová VY_32_INOVACE_12_VYJMENOVANÁ SLOVA_PROCVIČOVÁNÍ Téma: Procvičování CZ.1.07/1.4.00/ Vytvořeno: listopad.
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE MGR. VERONIKA ČERNÁ. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník AUTOR: Mgr.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jana Kuhnová Datum: Název: VY_32_INOVACE_10_ČESKÝ.
Metodický list: Vyjmenovaná slova po „P, S, V“ - shrnutí Jazykové vzdělávání Jazyk: český Věk: 3. ročník ZŠ Anotace: Tato prezentace slouží ke shrnutí.
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_05 _Vyjmenovaná slova po s, v, z Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník Šablona projektu: III/2.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Vyjmenovaná slova – P, S, V, Z Název sady: Český jazyk 4. ročník.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4
Nové modulové výukové a inovativní programy
Vyjmenovaná slova S Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
autor: Mgr. Tereza Mačková ZŠ a MŠ Nedašov
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
Mgr. Zbyněk Zeman, ZŠ a MŠ Staré Hobzí
Číslo v digitálním archivu školy
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Metodický list: Slovní druhy – 2. část
Autor: Mgr. Marie Hrbková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okr
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
AUTOR: Mgr. Jaroslava Šašinková
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Metodický list: Vyjmenovaná slova po „M“
Metodický list: Vyjmenovaná slova - křížovky
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_194_ČJ3
Metodický list: Podstatná jména ve vyjmenovaných slovech
Metodický list: Slovní druhy 1. část
Vyjmenovaná slova po S,V,Z
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_16_12_vyjmenovaná slova
Transkript prezentace:

Metodický list: Vyjmenovaná slova po „S“ 2. část Jazykové vzdělávání Jazyk: český Věk: 3. ročník ZŠ Anotace: Tato prezentace slouží k uvedení a procvičování učiva vyjmenovaných slov po „S“. Se zaměřením na porozumění slovům příbuzným. Řešení čtyřsměrky a křížovky. Pro zpestření učiva by bylo vhodné procvičování abecedy. Druh učebního materiálu: Prezentace Power Point k použití na interaktivní tabuli + pracovní list, který může být použitý jak na IWB, tak ho můžeme vytisknout a požít k procvičení učiva ve třídě nebo doma. Citace“ Použité zdroje: MS Office 2010

Kolik vymyslíš příbuzných slov? pře -cenný ____________ přesycený za -tit _______________ zasytit -SYT- -a ________________ nasytit na nena -ný _______________ nenasytný

Vhodné slovo vyber a doplň do vět Porozumění VS Vhodné slovo vyber a doplň do vět s_chravé Podzimní dny bývají s_novské sychravé s_lné s_tá s_lácká s_rová Zelenina je zdravější syrová

Vhodné slovo vyber a doplň do vět Porozumění VS Vhodné slovo vyber a doplň do vět s-čí us_chá us_ná Prádlo na sluníčku usychá se s_rem s_rová us_lovná Pomazánka může být se sýrem

Doplň neúplná slova a škrtni, co do řady nepatří SYČET: s_čící, s_lný, zas_čet, hlas_tý, s_čení, s_kot, us_lovný, s_lácký SYPAT: pos_lat, pos_pat, nas_pat, vys_pat, přes_pací,pos_lnit, zás_p

* * VYŘEŠ KŘÍŽOVKU TAJENKA _____________ D A N S P Y L * TAJENKA _____________ NÁPOVĚDA: s_kora, s_sel, dos_ta, sm_čec, nas_tit, nás_p, s_rovátka

Přiřaď VS podle významu textu Pěkně zbarvený zpěvný pták Zcela nebo částečně nezpracovaný Zvláště tepelnou úpravou sýkora syrový Nemající hlad, úplně najezen sytý syn Přímý potomek, dítě mužského pohlaví Menší stepní hlodavec sysel Vadnout následkem nedostatku vody usychat Chladný, vlhký sychravý syčet Vydávat zvuk ssss Potravinářský výrobek z upravené sraženiny mléka sýr Malá sova, žijící blízko lidských obydlí sýček Nechat padat něco sypkého sypat

Urči slovní druhy u VS Slož je podle abecedy Syn, sytý, sýr, syrový, sychravý, usychat, sýkora, sýček, sysel, syčet, sypat Podstatná jména slovesa Přídavná jména

Urči slovní druhy u VS Slož je podle abecedy Syn, sytý, sýr, syrový, sychravý, usychat, sýkora, sýček, sysel, syčet, sypat Podstatná jména slovesa Přídavná jména sýček sýkora syn sýr sysel syčet sypat usychat sychravý syrový sytý

Doplň i/ý do pomocných slov vyhledej je ve čtyřsměrce Z A S Y CH Á X Č E T V W N Ý K P O Í Ť G L U I Ú s_n, s_ťka, s_to, ús_lí, zas_chá , s_čet, s_t, s_la, us_nat, s_pat , s_čet,

Doplň i/ý do pomocných slov vyhledej je ve čtyřsměrce Z A S Y CH Á X Č E T V W N Ý K P O Í Ť G L U I Ú syn, síťka, síto, úsilí, zasychá , syčet, syt, síla, usínat, sypat , syčet,

Doplň i,í/y,ý do slov V pros_nci b_vají s_chravé dny. Cesty jsou zas_pány sněhem. S_lničáři na sníh s_pou p_sek. V kuchyni s_čí voda. Bab_čka vaří čaj. Jíme chléb se s_rem. Zb_tky dáme za okno s_korkám. Nas_cení a um_tí us_náme. Na nebi se zatřp_til měsíc. Zdá se mi, jak l_žuji na s_pkém sněhu.

Doplň i,í/y,ý do slov V prosinci bývají sychravé dny. Cesty jsou zasypány sněhem. Silničáři na sníh sypou písek. V kuchyni syčí voda. Babička vaří čaj. Jíme chléb se sýrem. Zbytky dáme za okno sýkorkám. Nasycení a umytí usínáme. Na nebi se zatřpytil měsíc. Zdá se mi, jak lyžuji na sypkém sněhu.