NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_18 Fyzika.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Síla značka síly F jednotkou síly je 1N (newton), popř. kN ( = 1000 N)
Advertisements

Síla 1kg = 10N nebo 100g = 1N značka síly F
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Znázornění síly Protože účinky síly závisí na: velikosti, směru a působišti Znázorňujeme sílu orientovanou úsečkou F = 3 N.
Fyzika Účinky síly.
Síla jako FV Skládání sil - opakování (FV) - opakování (síly)
Pohybové účinky síly. Pohybové zákony
Název materiálu: SÍLA – výklad učiva. Název dle číselného rozsahu: VY_32_INOVACE_201. Autor materiálu: Mgr. Bronislav Budík. Zařazení materiálu: o Vzdělávací.
Anotace Prezentace, která se zabývá Newtonovými zákony. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci znájí a umí využívat Newtonovy zákony.
Síla. Skládání sil Co už víme o síle
Digitální učební materiál
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č.materiáluVY_32_INOVACE_450.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Zákon vzájemného působení dvou těles
Síla.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Gravitační síla. Gravitační pole
Síla. Měření síly. Gravitační síla.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
Anotace Prezentace, která se zabývá skládáním sil různého směru a rovnováhou sil. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí graficky.
Mechanika tuhého tělesa
Tuhé těleso, moment síly
Autor: Mgr. Libor Sovadina
Síla 1kg = 10N nebo 100g = 1N značka síly F
AutorRNDr. Lenka Jarolímová Datum ověření ve výuce Ročník6. Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika TémaVeličiny a jejich měření.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Skládání a rozkládání sil Číslo DUM: III/2/FY/2/1/17 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální.
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_01_FII_SÍLA A JEJÍ VLASTNOSTI.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_16 Elektrický.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_15 Odraz.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_01 Mechanická.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_16 Značky.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_11 Tepelné motory –opakování
Síla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_11 Teplota
SÍLA A JEJÍ MĚŘENÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_14 Mechanické.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_07 Vlastnictví majetku
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_08 Jaderná energie-test
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_03 Měření objemu
Urychlující a brzdné účinky síly na těleso
Fyzikální veličiny - opakování
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_06 Zákony.
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_04 Hmotnost
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Skládání a rozkládání sil
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_02 Objem
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_10 Společenské normy
AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_11 Poměr II
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_10 Síla a její měření-test
Síla - skládání sil stejného a opačného směru
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Urychlující a brzdné účinky síly na těleso
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_01
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_15 Jednotky.
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_07Délka,hmotnost-test
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_12 Komunikace
AUTOR: Bc. Leona Vejrostová
AZ kvíz.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_04 Vnitřní.
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_09 Zvukové jevy –opakování A
AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_03 Objem a povrch
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_17 Mechanické.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_20 Síly.
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_18 Fyzika ,7.ročník-doplňovačky TEMA: Fyzika 6. a 7.roč. ČÍSLO PROJEKTU: 2674/21/7.1.4/2011 Styl výše uvedené tabulky pro doplnění informací k materiálu si můžete zvolit sami. Důležité je dodržet náležitosti v ní uvedené. 1

Anotace Prezentace je určena pro žáky 7. ročníku. Žáci si zábavnou formou např. soutěží prověří a procvičí své znalosti z fyziky na témata : 1) Pohyb tělesa 2) Síla a její měření 3) Skládání sil. Těžiště tělesa. Pracovní listy lze použít i v tištěné podobě. Učební materiál je určen pro práci na interaktivní tabuli. Autor : Jiří Toman Jazyk : čeština Očekávaný výstup : žáci si procvičí formou doplňovaček znalosti získané z učiva v předchozích hodinách. Speciální potřeby : žádné Druh učebního materiálu : prezentace a pracovní list Cílová skupina : žák Stupeň a typ vzdělávání : základní vzdělávání 2. stupeň 1.období, věková skupina : 13- 14 let Žáci reagovali a pracovali dle očekávání.

1. Značka fyzikální veličiny času. Doplňovačka 7.1 - pracovní list Tajenka : Přístroj, kterým měříme rychlost 1. Značka fyzikální veličiny času. 2. Letadlo je v pohybu, když se mění jeho …… vzhledem k Zemi 3. Přístroj pro měření rychlosti (např. v automobilu) 4. Myšlená dráha, kterou opisuje těleso při pohybu. 5. Pohyb kuličky padající svisle z hlediska trajektorie. 6. Pohyb rozjíždějícího se automobilu z hlediska rychlosti. 7. Pohyb dveří při otvírání z hlediska trajektorie. 8. Název fyzikální veličiny, kterou značíme s. 1 2 3 4 5 6 7 8

Doplňovačka 7.1 - řešení Tajenka : Tachometr 1. Značka fyzikální veličiny času. 2. Letadlo je v pohybu, když se mění jeho …… vzhledem k Zemi 3. Přístroj pro měření rychlosti (např. v automobilu) 4. Myšlená dráha, kterou opisuje těleso při pohybu. 5. Pohyb kuličky padající svisle z hlediska trajektorie. 6. Pohyb rozjíždějícího se automobilu z hlediska rychlosti. 7. Pohyb dveří při otvírání z hlediska trajektorie. 8. Název fyzikální veličiny, kterou značíme s. 1 T 2 P O L H A 3 R Y CH M Ě 4 J E K I 5 Ř Í Č Ý 6 Z N 7 Á V 8 D

Doplňovačka 7.2 - pracovní list Tajenka: Měřící přístroj 1.Fyzikální veličina, pomocí které popisujeme vzájemné působení těles. 2. Jedno z fyzikálních polí Země. 3. Síla je určena směrem a ……… . 4. Velikost gravitační síly je přímo úměrná ……… tělesa. 5. Planeta nejbližší slunci. 6. Přírodní oběžnice Země. 7. Gravitační síla působící na těleso na povrchu Země má svislý …. . 1 2 3 4 5 6 7

Doplňovačka 7.2 - řešení Tajenka: Siloměr 1.Fyzikální veličina, pomocí které popisujeme vzájemné působení těles. 2. Jedno z fyzikálních polí Země. 3. Síla je určena směrem a ……… . 4. Velikost gravitační síly je přímo úměrná ……… tělesa. 5. Planeta nejbližší slunci. 6. Přírodní oběžnice Země. 7. Gravitační síla působící na těleso na povrchu Země má svislý …. . 1 S Í L A 2 G R V I T Č N 3 E K O 4 H M 5 U 6 Ě C 7

Doplňovačka 7.3 - pracovní list Tajenka: Těžiště je blíže té části tělesa, která má větší …….. . 1. Fyzikální veličina, kterou vypočítáme, když vynásobíme rychlost časem. 2. Působiště síly můžeme posunovat po ……, ve které síla působí, aniž by se měnil posuvný účinek síly. 3. Velikost výslednice sil stejného směru se rovná …… jejich velikostí. 4. Působiště gravitační síly působící na těleso. 5. Jak velká je výslednice dvou sil stejné velikosti, ale opačného směru? 6. Velikost výslednice sil opačného směru se rovná …….jejich velikostí. 7. Síla, která má na těleso stejný účinek jako několik současně působících sil. 8. Označení těžiště tělesa. 1 2 3 4 5 6 7 8

Doplňovačka 7.3 - řešení Tajenka: Těžiště je blíže té části tělesa, která má větší HMOTNOST . 1. Fyzikální veličina, kterou vypočítáme, když vynásobíme rychlost časem. 2. Působiště síly můžeme posunovat po ……, ve které síla působí, aniž by se měnil posuvný účinek síly. 3. Velikost výslednice sil stejného směru se rovná …… jejich velikostí. 4. Působiště gravitační síly působící na těleso. 5. Jak velká je výslednice dvou sil stejné velikosti, ale opačného směru? 6. Velikost výslednice sil opačného směru se rovná …….jejich velikostí. 7. Síla, která má na těleso stejný účinek jako několik současně působících sil. 8. Označení těžiště tělesa. 1 D R Á H A 2 P Ř Í M C E 3 S O U Č T 4 Ě Ž I Š 5 N L V 6 Z 7 Ý 8

CITACE Doplňovačky jsou zpracovány dle jednotlivých kapitol učebnice: Fyzika pro 7. ročník základní školy, autor Jiří Bohuněk a kol., vydalo nakladatelství PROMETHEUS v r. 2000.