Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Advertisements

Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_415_PRAHA-MATKA MĚST Téma: PRAHA, HISTORICKÉ.
PRAHA-hlavní město ČR.
PO STOPÁCH KARLA IV. ŠKOLNÍ PROJEKT 4. B –
hlavní město České republiky
PRAHA - hlavní město České republiky.
Identifikátor materiálu: V/2-1/6 Praha – hlavní město ČR
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_258_Praha 2 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_402_KAREL IV. Téma: ČECHY ZA VLÁDY KARLA.
představuje památná místa České
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha. ČESKÁ REPUBLIKA Hlavní město Praha.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Česko – země v srdci Evropy autor: Mgr. Jana Mikešová
Česká republika Hlavní město Praha
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:Mgr. Dana Zischková Název:VY_32_INOVACE_41_PODZIM Téma: Výklad na téma PODZIM Číslo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_257_Praha 1 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:
Jméno autora: Mgr. Jana Vrbová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_15_NJ Ročník: IV. Vzdělávací oblast: jazykové vzdělávání a komunikace.
jak ji nepamatují ani pamětníci
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:MGR. OLGA FILÍPKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_472_PAMÁTNÁ_MÍSTA_ 2 Téma: Seznámení.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Datum: Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo klíčové aktivity: Název projektu: Modernizace vzdělávání Název klíčové aktivity: Inovace a.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název: VY_32_INOVACE_1154_ANTONÍN DVOŘÁK Téma: ŽIVOT A DÍLO.
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:MGR. OLGA FILÍPKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_1242_VZNIK_SAMOSTATN ÉHO_ Č ESKOSLOVENSKA.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Mgr. Irena Nešněrová  Datum.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Mgr. Michal Oblouk.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Člověk a jeho svět (Vlastivěda pro 4. ročník)
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Výlet do Prahy VY_32_Inovace_10KR-7
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Poznáte, které místo je schováno v puzzle?
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Česká republika Mgr. Lenka Stará
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Autor: Andrea Kolářová
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Státní symboly státní znak velký a malý státní vlajka státní hymna
ČESKÁ REPUBLIKA VY_32_INOVACE_06-21 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Transkript prezentace:

Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:  Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_524_ČESKÁ REPUBLIKA Téma:  OPAKOVÁNÍ – PRAHA Číslo projektu:  CZ.1.07/1.4.00/21. 2975

Anotace Materiál určen pro práci žáků na ZŠ – 1. stupeň v předmětu Člověk a jeho svět pro 5. ročník Cílem Microsoft PowerPointové prezentace je opakování kraje Praha ČR Prezentace je doplněna obrázky, které přibližují pražské památky, korunovační klenoty a připomíná významnou osobnost (T.G.M.) Součástí prezentace je pracovní list s tajenkou, při které si děti zopakují nejdůležitější pojmy a provedou společnou kontrolu zápisu na tabuli

Datum vytvoření: Říjen Klíčová slova: Metodické pokyny: List č. 7: PRAHA, ZNAK, VLAJKA, VLTAVA, PRAŽSKÝ HRAD, KATEDRÁLA SV. VÍTA, KORUNOVAČNÍ KLENOTY Metodické pokyny: List č. 7: Opakování – Praha (hlavní město, kraj) List č. 8: Opakování – Praha (protékající řeka Vltava) List č. 9: Opakování – Praha (znak, vlajka) List č. 10: Opakování – Pražský hrad List č. 11: Opakování – Chrám svatého Víta

Metodické pokyny: List č. 12: List č. 13: List č. 14: List č. 15: Opakování – České korunovační klenoty List č. 13: Opakování – Karlův most List č. 14: Opakování – Staroměstské náměstí List č. 15: Opakování – Národní divadlo List č. 16: Opakování – Václavské náměstí, Prašná brána, Vítkov, Letohrádek, Tančící dům, Národní muzeum List č. 17: Opakování – Petřín

Metodické pokyny: List č. 18: List č. 19: List č. 20: List č. 21: Opakování – T. G. Masaryk List č. 19: Pracovní list – Zadání tajenky List č. 20: Pracovní list – Tajenka List č. 21: Kontrola vyplnění tajenky

ČLOVĚK A JEHO SVĚT 5. ročník P R A H A

Praha Praha

Řeka protékající Prahou Vltava

Praha Praha Znak Vlajka

Pražský hrad Matyášova brána Prezidentský balkón na nádvoří Pražský hrad – druhé nádvoří

Chrám svatého Víta

České korunovační klenoty

Karlův most Po povodni Září 1890 Křížek na místě svržení těla Jana Nepomuckého

Staroměstské náměstí

Národní divadlo

Václavské náměstí Prašná brána Zlatá ulička Vítkov Jan Žižka Tančící dům Národní muzeum Letohrádek Hvězda

Petřín

Tomáš Garrigue Masaryk * 7. 3. 1850 Hodonín Byl: Pedagog Politik Filosof † 14. 9. 1937 Lány V roce 1918 zvolen prvním Československým prezidentem Je označován jako prezident osvoboditel v souvislosti s bojem o nezávislý a samostatný stát K 80. narozeninám byl přijat tzv. Lex Masaryk, který hovoří o tom, že T. G. Masaryk se zasloužil o stát T. G. Masaryk byl navržen na Nobelovu cenu míru Lánský hřbitov Rodinný hrob Masarykovy rodiny

Tajenka Hlavní město Středočeského kraje Příjmení prezidenta ČR Řeka protékající Prahou Stát řídí Město, kde se stéká Labe a Vltava Patří do státních symbolů – autoři Tyl, Škroup Vláda je složená z Název radnice u které je na Staroměstském náměstí orloj Zastupitelské úřady cizích zemí Jak se jmenuje kaple, ve které kázal J. Hus Nejvýznamnější divadlo v Praze Nadřazené slovo pro Poslaneckou sněmovnu a stát Nejmodernější dopravní prostředek Slavná pražská univerzita – nejstarší ve střední Evropě Vyhlídková věž ze železné konstrukce Petřínská ……… Nejznámější most v Praze

Pracovní list 524 Jméno: Vyplň tajenku 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Tajenka - řešení 1 P R A H A 2 K L A U S 3 V L T A V A 4 V L Á D A 5 M Ě L N Í K 6 S T Á T N Í H Y M N A 7 M I N I S T R Ů 8 S T A R O M Ě S T S K Á R A D N I C E 9 V E L V Y S L A N E C T V Í 10 B E T L É M S K Á 11 N Á R O D N Í 12 P A R L A M E N T 13 M E T R O 14 K A R L O V A 15 R O Z H L E D N A 16 K A R L Ů V M O S T

Použité zdroje: DLOUHÝ, Petr. Soubor:Praha CoA CZ.svg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 21.4.2007, 21.4.2007 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Praha_CoA_CZ.svg Soubor:Flag of Prague.svg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 24.1.2011, 24.1.2011 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_Prague.svg Soubor:Hrad aérienne.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 8.4.2009, 8.4.2009 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Hrad_a%C3%A9rienne.jpg Soubor:Prague Castle Mathias Gate.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 12.9.2009, 12.9.2009 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Prague_Castle_Mathias_Gate.jpg DOHŇANSKÝ, Tadeáš. Soubor:Royal balcony, Prague castle.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 17.12.2009, 17.12.2009 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Royal_balcony,_Prague_castle.jpg SZALA, Marcin. Soubor:New Royal Palace - Prague.JPG. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 15.12.2008, 15.12.2008 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:New_Royal_Palace_-_Prague.JPG WARD, Eric. Soubor:Saint Vitus Cathedral in Prague, Czech Republic.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 9.1.2009, 9.1.2009 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Saint_Vitus_Cathedral_in_Prague,_Czech_Republic.jpg Soubor:Praha, Katedrála, JV 01.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 26.12.2008, 26.12.2008 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Praha,_Katedr%C3%A1la,_JV_01.jpg Soubor:St Vitus.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 12.5.2008 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:St_Vitus.jpg SILESIUS, Petrus. Soubor:Wenzelskapelle Veitsdom.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 1.4.2008, 1.4.2008 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Wenzelskapelle_Veitsdom.jpg STRZELECKI, Jerzy. Soubor:Jan Nepomuk (js).jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 5.11.2007, 5.11.2007 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Jan_Nepomuk_(js).jpg PAUEROVÁ, Martina. Soubor:Zikmund bell.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2.5.2006, 2.5.2006 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Zikmund_bell.jpg Soubor:Czech crown jewels.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 27.2.2011, 27.2.2011 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Czech_crown_jewels.jpg

Použité zdroje: BURNER-DVOŘÁK, Rudolf. Soubor:Bruner-Dvorak, Rudolf - Karluv most, povoden zari 1890.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia[online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 15.3.2008, 15.3.2008 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bruner-Dvorak,_Rudolf_-_Karluv_most,_povoden_zari_1890.jpg Soubor:Karluv most.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 20.8.2008 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Karluv_most.jpg BORAK, Matt. Soubor:John of Nepomuk2.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 21.10.2008, 21.10.2008 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:John_of_Nepomuk2.jpg SKÁLA, Ben. Soubor:Views of Prague from Church of Our Lady in front of Týn tower27.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia[online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 18.11.2009, 18.11.2009 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Views_of_Prague_from_Church_of_Our_Lady_in_front_of_T%C3%BDn_tower27.jpg WISNIOWY, Lucas. Soubor:Pomnik jana husa wisnia6522.JPG. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 29.4.2008, 29.4.2008 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pomnik_jana_husa_wisnia6522.JPG Soubor:Prague historical meridian.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 17.3.2007, 17.3.2007 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Prague_historical_meridian.jpg GROUTAS, George. Soubor:Prazsky orloj celkovy pohled.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 16.10.2010, 16.10.2010 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Prazsky_orloj_celkovy_pohled.jpg GROUTAS, George. Soubor:Smrtka a turek Prazsky orloj.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 7.11.2009, 7.11.2009 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Smrtka_a_turek_Prazsky_orloj.jpg Soubor:Orloj-AstronomicalDial.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 8.10.2004, 8.10.2004 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Orloj-AstronomicalDial.jpg

Použité zdroje: ZÖRNER, Patrick-Emil. Soubor:Praha 2005-09-20 národní divadlo.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 20.9.2005, 20.9.2005 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Praha_2005-09-20_n%C3%A1rodn%C3%AD_divadlo.jpg Soubor:Národní divadlo, interiér (3).jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2.10.2011, 2.10.2011 [cit. 2012-02-25]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:N%C3%A1rodn%C3%AD_divadlo,_interi%C3%A9r_(3).jpg Vlastní – foto: základní kameny Národního divadla, opona SCHAEFER, Hans Peter. Soubor:Prag Pulverturm.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 27.3.2006, 27.3.2006 [cit. 2012-02-26]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Prag_Pulverturm.jpg LÁCZAY, Bjorn. Soubor:Wenzelsplatz-00.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 3.12.2011, 3.12.2011 [cit. 2012-02-26]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Wenzelsplatz-00.jpg Soubor:Prague - Zlata ulicka.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 12.7.2005, 12.7.2005 [cit. 2012-02-26]. Dostupné z: Soubor:Prague - Zlata ulicka.jpg Soubor:Praha, Vítkov, památník II.JPG. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 1.4.2007, 1.4.2007 [cit. 2012-02-26]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Praha,_V%C3%ADtkov,_pam%C3%A1tn%C3%ADk_II.JPG Soubor:Narodni muzeum.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 30.3.2006, 30.3.2006 [cit. 2012-02-26]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Narodni_muzeum.jpg Soubor:Praha, Liboc, Obora Hvězda, letohrádek Hvězda.JPG. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 30.4.2007, 30.4.2007 [cit. 2012-02-26]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Praha,_Liboc,_Obora_Hv%C4%9Bzda,_letohr%C3%A1dek_Hv%C4%9Bzda.JPG SCHAEFER, Hans Peter. Soubor:Prag ginger u fred gehry.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 27.3.2006, 27.3.2006 [cit. 2012-02-26]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Prag_ginger_u_fred_gehry.jpg

Použité zdroje: Soubor:PetrinObservationTower.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 9.8.2008, 9.8.2008 [cit. 2012-02-26]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:PetrinObservationTower.jpg Soubor:Praha, Malá Strana, Petřín, zrcadlové bludiště II.JPG. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 28.9.2009, 28.9.2009 [cit. 2012-02-26]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Praha,_Mal%C3%A1_Strana,_Pet%C5%99%C3%ADn,_zrcadlov%C3%A9_bludi%C5%A1t%C4%9B_II.JPG Soubor:Masaryk kulaty.png. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 21.5.2009, 21.5.2009 [cit. 2012-02-26]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Masaryk_kulaty.png Soubor:Hrob TGM v Lánech - 1.jpg. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 24.10.2011, 24.10.2011 [cit. 2012-02-26]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Hrob_TGM_v_L%C3%A1nech_-_1.jpg