PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Advertisements

Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Příjem a hodnocení žádostí o podporu
Praha 22. výzva IROP „TELEMATIKA PRO VEŘEJNOU DOPRAVU“ Praha.
Praha 24. výzva IROP „VÝSTAVBA A MODERNIZACE PŘESTUPNÍCH TERMINÁLŮ“ Praha.
Praha SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 18. výzva IROP „PODPORA BEZPEČNOSTI DOPRAVY A CYKLODOPRAVY“
18. výzva IROP - „Podpora bezpečnosti dopravy a cyklodopravy“ Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Financování dopravní infrastruktury Priorita mandatorní výdaje – EU – Národní Finanční rámec mld. Kč Nesmyslný střednědobý výhled.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
72. výzva IROP CYKLODOPRAVA II
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
73. výzva IROP VÝSTAVBA A MODERNIZACE PŘESTUPNÍCH TERMINÁLŮ II
Seminář pro žadatele IROP
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele IROP
1.Výzva IROP MAS MB – Zvýšení bezpečnosti dopravy
Snídaně starostů , Jedlí
Seminář pro žadatele/příjemce
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Pracovní skupina RSK pro dopravu Informace o výzvách IROP
Pracovní skupina Cyklodoprava
Informace o výzvě pro školy
Dotační programy sfdi.
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Besip Zlínského kraje Zlín,
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
Projektová dokumentace „Pěší stezka - lokalita Šance“ byla podpořena z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu na přípravu projektové.
INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
72. výzva IROP CYKLODOPRAVA II Pardubice
Seminář k 2. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
Seminář pro žadatele IROP výzva č
Seminář pro žadatele z území MAS Blaník, z. s. ke 4
k 4. výzvě MAS Stolové hory – IROP:
Seminář k 5.výzvě MAS Prostějov venkov–IROP–Bezpečnost dopravy-I.
INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ
Seminář k 6.výzvě MAS Prostějov venkov–IROP–Bezpečnost dopravy-II.
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Realizace SCLLD MAS Rozvoj Tanvaldska
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS PODHOSTÝNSKA Z.S. – IROP - CYKLISTICKÁ A PĚŠÍ DOPRAVA Vazba.
Seminář pro potenciální žadatele
MAS Mezi Úpou a Metují – IROP – Bezpečná doprava.“
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Integrovaný regionální operační program
Ing. Jiří Kalenský Odbor drážní a vodní dopravy
Operační program Zaměstnanost
Operační program Zaměstnanost
Integrovaný regionální operační program – IROP
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Integrovaný regionální operační program – IROP
VÝZVA Č. 1 MAS Znojemské vinařství, z.s. IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA
Informace o vyhlášených výzvách
Seminář pro žadatele 322/06_16_038/CLLD_16_01_120
Seminář pro žadatele 347/06_16_075/CLLD_16_01_120
Seminář pro žadatele výzva č
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Pracovní skupina Předškolní vzdělávání II.
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
VÝZVA Č. 4 MAS Znojemské vinařství, z.s. IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA
Transkript prezentace:

PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný regionální operační program PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY

OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY obce dobrovolné svazky obcí organizace zřizované nebo zakládané obcemi organizace zřizované nebo zakládané dobrovolnými svazky obcí

PODPOROVANÉ AKTIVITY PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Hlavní aktivity: Terminály a parkovací systémy Bezpečnost dopravy Cyklodoprava

TERMINÁLY A PARKOVACÍ SYSTÉMY PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Podporované aktivity: rekonstrukce, modernizace a výstavba terminálů jako významných přestupních uzlů veřejné dopravy, jejichž parametry odpovídají zařazení do odpovídající kategorie přestupního uzlu dle ČSN 73 6425-2, rekonstrukce, modernizace a výstavba samostatných parkovacích systémů P+R, K+R, B+R jako prvků podporujících multimodalitu,

TERMINÁLY A PARKOVACÍ SYSTÉMY PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY je možná realizace souvisejících prvků: zvyšujících bezpečnost dopravy (např. bezbariérové komunikace pro pěší, veřejné osvětlení, prvky inteligentních dopravních systémů), telematiky pro veřejnou dopravu (např. informační systémy pro cestující), zmírňujících a kompenzačních opatření pro minimalizaci negativních vlivů na životní prostředí (např. výsadba doprovodné zeleně), vždy při současné rekonstrukci, modernizaci nebo výstavbě terminálu či samostatného parkovacího systému, není možná kombinace uvedených aktivit v jedné žádosti o podporu.

BEZPEČNOST DOPRAVY PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Podporované aktivity: rekonstrukce, modernizace a výstavba chodníků podél silnic I., II. a III. třídy a místních komunikací nebo chodníků a stezek odklánějících pěší dopravu od silnic I., II. a III. třídy a místních komunikací, přizpůsobených osobám s omezenou schopností pohybu a orientace, včetně přechodů pro chodce a míst pro přecházení, rekonstrukce, modernizace a výstavba bezbariérových komunikací pro pěší k zastávkám veřejné hromadné dopravy, realizace prvků zvyšujících bezpečnost železniční, silniční, cyklistické a pěší dopravy (bezpečnostní opatření realizovaná na silnici, místní komunikaci nebo dráze, veřejné osvětlení, prvky inteligentních dopravních systémů),

BEZPEČNOST DOPRAVY PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY je možná realizace zmírňujících a kompenzačních opatření pro minimalizaci negativních vlivů na životní prostředí (např. výsadba doprovodné zeleně), vždy při současné rekonstrukci, modernizaci nebo výstavbě chodníků, bezbariérových komunikací nebo prvků zvyšujících bezpečnost dopravy, je možná kombinace uvedených aktivit.

CYKLODOPRAVA PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Podporované aktivity: rekonstrukce, modernizace a výstavba samostatných stezek pro cyklisty nebo stezek pro cyklisty a chodce se společným nebo odděleným provozem (s dopravním značením C8a,b, C9a,b nebo C10a,b), rekonstrukce, modernizace a výstavba jízdních pruhů pro cyklisty nebo společných pásů pro cyklisty a chodce v přidruženém prostoru silnic a místních komunikací (s dopravním značením C8a,b, C9a,b nebo C10a,b), úprava a realizace liniových opatření pro cyklisty v hlavním dopravním prostoru silnic a místních komunikací v podobě vyhrazených jízdních pruhů pro cyklisty, piktogramových koridorů pro cyklisty nebo vyhrazených jízdních pruhů pro autobusy a jízdní kola, vždy sloužících k dopravě do zaměstnání, škol a za službami,

CYKLODOPRAVA PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY je možná realizace: související doprovodné infrastruktury pro cyklisty (např. stojany na jízdní kola), zmírňujících a kompenzačních opatření pro minimalizaci negativních vlivů na životní prostředí (např. výsadba doprovodné zeleně) a souvisejících prvků zvyšujících bezpečnost cyklistické dopravy (např. veřejné osvětlení, prvky inteligentních dopravních systémů), vždy při současné rekonstrukci, modernizaci nebo výstavbě komunikace pro cyklisty nebo liniového opatření pro cyklisty, je možná kombinace uvedených aktivit.

VEDLEJŠÍ AKTIVITY – pro všechna opatření PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY realizace stavbou vyvolaných investic, zpracování projektových dokumentací, výkup nemovitostí podmiňujících výstavbu, provádění inženýrské činnosti ve výstavbě, vybrané služby bezprostředně související s realizací projektu, povinná publicita.

ZPŮSOBILÉ VÝDAJE PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY ROZDĚLENÍ AKTIVIT PROJEKTU Hlavní aktivity projektu minimálně 85 % CZV projektu Vedlejší aktivity projektu maximálně 15 % CZV projektu

INDIKÁTORY PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Žadatel je povinen si v žádosti o podporu vybrat z indikátorů, které jsou uvedené ve Specifických pravidlech vydaných k příslušné výzvě. Žadatel uvede výchozí hodnotu, cílovou hodnotu vč. popisu způsobu stanovení této hodnoty a datum, ke kterému ji musí naplnit. Cílová (plánovaná) hodnota indikátoru je závazná. Úprava – podstatná změna Nesplnění – sankce Zajistit prokazatelnost vykazovaných hodnot

INDIKÁTORY PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Ukázka výčtu indikátorů: Žadatel je povinen zavázat se k výběru a naplnění následujících indikátorů: Terminály a parkovací systémy 7 52 01 Počet nových nebo rekonstruovaných přestupních terminálů ve veřejné dopravě (terminály) 7 40 01 Počet vytvořených parkovacích míst 7 64 01 Počet parkovacích míst pro jízdní kola Bezpečnost dopravy 7 50 01 Počet realizací vedoucích ke zvýšení bezpečnosti v dopravě Cyklodoprava 7 61 00 Délka nově vybudovaných cyklostezek a cyklotras 7 62 00 Délka rekonstruovaných cyklostezek a cyklotras Podrobné informace k jednotlivým indikátorům, a závazná pravidla jejich vykazování a výpočtu - obsahují metodické listy indikátorů (příloha Specifických pravidel příslušné výzvy).

PŘÍLOHY ŽÁDOSTI O PODPORU PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Plná moc Zadávací a výběrová řízení Studie proveditelnosti Karta souladu projektu s principy udržitelné mobility Čestné prohlášení o skutečném majiteli Smlouva o veřejných službách v přepravě cestujících (u aktivity Terminály a parkovací systémy) Územní rozhodnutí nebo územní souhlas nebo veřejnoprávní smlouva nahrazující územní řízení (u aktivity Terminály a parkovací systémy) Žádost o stavební povolení nebo ohlášení, případně stavební povolení s nabytím právní moci nebo souhlas s provedením ohlášeného stavebního záměru nebo veřejnoprávní smlouva nahrazující stavební povolení Projektová dokumentace pro vydání staveb. povolení nebo pro ohlášení stavby Položkový rozpočet stavby Doklad o prokázání právních vztahů k nemovitému majetku, který je předmětem projektu Výpočet čistých peněžních příjmů (u aktivity Bezpečnost dopravy, Cyklodoprava) Smlouva o spolupráci (u aktivity Bezpečnost dopravy, Cyklodoprava)

ZÁKLADNÍ INFORMACE K VÝZVĚ PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY Vyhlášení výzvy: 16.10.2017 Příjem žádostí o podporu: 4 týdny Datum zahájení realizace projektu: 16.10.2017 Datum ukončení realizace projektu: ??? Celková částka dotace z EFRR pro výzvu: 11 945 860 Kč Maximální výše celkových způsobilých výdajů: 100 000 Kč Minimální výše celkových způsobilých výdajů: 3 000 000 Kč VÝŠE PODPORY: 95 % (5 % ŽADATEL) veškeré informace k Výzvě (dokumentace, pravidla apod.) jsou uvedeny na webových stránkách MAS Lužnice

INFORMAČNÍ SYSTÉM MS2014+ PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY je určen pro zadávání žádostí o podporu a správu projektů po celou dobu jejich životního cyklu https://mseu.mssf.cz/

MAS Lužnice, z.s., Sudoměřice u Bechyně 105, Děkujeme za pozornost. MAS Lužnice, z.s., Sudoměřice u Bechyně 105, www.masluznice.bechynsko.cz