Test – polévky Ing. Petra Pechová 2012
Základem polévky je zpravidla: Teplá tekutina Ovoce a zelenina Ryba Luštěnina
Vývar A připravíme z: Telecích kostí, kořenové zeleniny Vody a páry Hovězích kostí, kořenové zeleniny Drůbeže
Napolo ušlehanými bílky Vývar čistíme: Hrubě umletým hovězím masem Napolo ušlehanými bílky Bílým vínem
Vývar zesilujeme: Rozšlehanými vejci Mlékem Hrubě umletým Vodou hovězím masem
Hnědá polévka je: Zahuštěná vlastní Zahuštěná polévka kašovinou Vývar + doplněk
Mezi zavářky do polévek patří: Kapání, pálené koule a strouhání Kapání, obiloviny a noky Smažený hrášek Domácí a celestýnské nudle
Mezi vložky do polévky patří: Játrové knedlíčky Kapání Celestýnské nudle Domácí nudle
Bílé polévky jsou: Vždy s mlékem Vždy se smetanou Vždy se smetanou nebo s mlékem Zahuštěné
konec