ZEMĚDĚLSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_08_Moravskoslezský.
Advertisements

C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Půdy v ČR Číslo vzdělávacího materiálu: ICT8-10 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
LIDSKÉ RASY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz,
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
V RESTAURACI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ŽIVÁ PŘÍRODA - opakování
ČISTOTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Člověk a jeho svět, 2 Název školy, adresa:
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
VÁNOČNÍ REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12
NOVOVĚK renesanční zámky v ČR
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
ZDRAVÉ ZUBY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_10 _Zaokrouhlování čísel do
Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_VLASTIVĚDA
Stopy zvířat Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Společenstva polí Živočichové
Společenstva vod Rostlliny
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
HELENA ZMATLÍKOVÁ Životopis a díla
HOSPODÁŘSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Malá Morávka a Karlov pod Pradědem
Služby banky-spořící účet
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Název školy: Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Předmět: Prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Léto
Lidské hodnoty Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – ZAJÍMAVÉ MÍSTO
POHÁDKY PRO DĚTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Název školy: Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
MULTIKULTURNÍ VÝCHOVA
MEZILIDSKÉ VZTAHY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZŠ Brána Nová Paka, Přírodopis 6. – 9. třída
VELKÁ KOTLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Ochrana lesa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Společenstva lesů Houby
Základní škola Unhošť CZ.1.07/1.4.00/ Projekt MŠMT ČR
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_03_TRIDENI_OVOCE Název materiálu:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic     EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení.
Opakování rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Společenstva lesů Rostliny
Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:
zpracovaný v rámci projektu
PAMĚTIHODNOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Žák ví,jak přispět k ochraně přírody
Pravidla chování v CHKO, národních parcích a přírodních rezervacích
Pohádky pro děti Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
STÁTNÍ SYMBOLY ČESKÉ REPUBLIKY Poznáváme státní symboly
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
JIHOMORAVSKÝ KRAJ - ROZLOHA
Název školy: Základní škola Záboří nad Labem, okres Kutná Hora, příspěvková organizace Autor: Ivana Stará Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název materiálu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Odkrývačka rostliny Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_13_ABECEDA Mgr. Petra Kukuczková
Transkript prezentace:

ZEMĚDĚLSTVÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_12_Zemědělství Jihomoravského kraje. Žák se seznámí s chovem a pěstováním v JMK. Mgr. Monika Frolcová

Anotace: Žák se seznámí se zemědělstvím v Jihomoravském kraji Anotace: Žák se seznámí se zemědělstvím v Jihomoravském kraji. Dozví se, co se zde pěstuje za plodiny a chová za hospodářská zvířata. Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět – vlastivěda Druh učebního materiálu: prezentace Power Point

Podnebí na jižní Moravě patří k těm nejteplejším. Nejvíce se zemědělství rozvíjí v nížinách Dyjsko- svrateckého a Dolnomoravského úvalu. Pěstuje se zde pšenice, cukrovky, sladovnický ječmen, chmel, zelenina (rajčata, papriky, okurky), ovoce (meruňky a broskve). Nacházejí se zde vinice – nejvíce v ČR. Rozšířený je také chov vepřů, krav a drůbeže.

ZEMĚDĚLSKÁ TECHNIKA

CHOV NA JIŽNÍ MORAVĚ

PLODY JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

Skoro 60% plochy kraje tvoří zemědělská půda, z níž 83% je orná půda. Přes 69% vinic leží právě na jižní Moravě.

Bibliografické citace http://office.microsoft.com/cs-cz/images/