Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj1610324) Farmářská burza – 26. 5. 2017.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PREZENTACE ZNAČEK KLASA A REGIONÁLNÍ POTRAVINA Seminář „Kvalitní a bezpečné potraviny“ , Země živitelka, České.
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Původ potravin pro školní stravování – lze jej dohledat? Ing. Pavel Smetana, Ph.D. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta.
Civilizační choroby a výživa
Dana Gabrovská Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Ladislav Schreiber COME – automaty, s.r.o. Opava
PRAVÉ VALAŠSKÉ Regionální ochranná známka Ing. Kateřina Sobotková MAS Rožnovsko
Konference „ Farmářské trhy – módní výstřelek nebo vzkříšená tradice?“ Národní zemědělské muzeum Praha MVDr. Jan Váňa Státní veterinární správa.
Trvanlivost, skladování a tepelná úprava potravin
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Franchise Days Prague 2012, , Corinthia Hotel Prague Farmářské potraviny v kamenných prodejnách.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_15
Trendy ve spotřebě potravin v České republice
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Mléko a mléčné výrobky ve výživě
Petr Štoček, SPZ, part 11 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
Chceme konkurenceschopné a stabilní zemědělství a potravinářství? Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Regionální potravina a novinky v legislativě
Nejčastější závady v označování
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Diskuzní seminář „Perspektivy českého potravinářství“ Země živitelka 2015 Výstaviště České Budějovice 28. srpna 2015 Marian Jurečka ministr zemědělství.
Diskuzní seminář „Perspektivy českého potravinářství“ Země živitelka 2015 Výstaviště České Budějovice 28. srpna 2015 České Budějovice MUDr. Viera Šedivá.
Trh s potravinami živočišného původu z pohledu Státní veterinární správy Žofínské fórum 2015 Doc., MVDr. Milan Malena, Ph.D.
ORGANIZACE KRAJSKÉ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA A ZKUŠENOSTI Z OLOMOUCKÉHO KRAJE Ing. Pavel Stonawský.
Produkce obilovin Obiloviny výrazně ovlivňují výživovou bilanci světové populace ve všech světadílech a mají mezi ostatními zemědělskými produkty výsadní.
Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilnin projekt NAZV QF Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Oddělení potravinářského.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Předběžná studie proveditelnost - shrnutí Závěrečná konference přeshraničního projektu Slavice,
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_576_ Jatečné zpracování zvířat 2 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a.
Studijní obor Jakost rostlinných potravinových zdrojů.
KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_568_ Výroba sýrů a jogurtů 2 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
CHISA 2011, Srní, října 2011 OBRAZOVÁ ANALÝZA – porovnání vlivu recepturního složení pečiva I. Švec, M. Hrušková, T. Hofmanová.
Potrava
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
Má české potravinářství ještě nějakou budoucnost? Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Mléčné výrobky. Vejce Vypracoval: Lukáš Karlík
Průmyslové kompostování: dostupné technologie a jejich vlastnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Tel: U Nisy 745/ 6a , Liberec 3 - Jeřáb Tel: 
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
Veronika Březková Masarykův onkologický ústav Poradna pro výživu
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Maturitní otázka 17., 22 HACCP.
Epidemiologicky rizikové potraviny
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Autor: Bc. Michaela Kolářová Vedoucí: doc. Ing. Rudolf Kampf, Ph.D.
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potravinářské zbožíznalství
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Potravinářský sektor z pohledu českého spotřebitele
Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj ) Farmářská burza –
Epidemiologicky rizikové potraviny
PRAKTICKÝM VZDĚLÁVÁNÍM K PROSPERITĚ MALÝCH FAREM A CELÉHO VENKOVA
Potravinářské zbožíznalství
Kvalita ve školství Ing. Dagmar Bednářová, CSc.
Transkript prezentace:

Využití regionálních surovin jako zdroje antioxidantů pro zvýšení zdravotní prospěšnosti potravin (projekt NAZV, Qj1610324) Farmářská burza – 26. 5. 2017 Pavel Smetana JU v Č. Budějovicích, Zemědělská fakulta Katedra potravinářských biotechnologií a kvality zemědělských produktů

Suroviny Tradiční a/nebo současné plodiny Len setý Konopí technické Cibule Česnek Hloh peřenoklanný Rakytník řešetlákový

Vytipované potraviny Pekařské a cukrářské výrobky Mléčné výrobky chléb, tukové pečivo Mléčné výrobky tvaroh, kysané mléčné výrobky Masné výrobky paštiky, jemně mělněné MV (párky, Junior aj.)

Funkčnost Použití předzpracovaných surovin s vysokým obsahem antioxidantů Vysoká stabilita tepelná pH působení mikroorganizmů

Spolupracující firmy Jaroslav Auský – Mlékárna Mláka PEKAŘSTVÍ NODES, s.r.o., Č. Krumlov MAUZ-výroba, s.r.o., Č. Budějovice Ing. Karel Tůma, Chelčice

Další možnosti spolupráce Maso a masné výrobky – základní analytické rozbory – FT-NIR Systém kontroly hygieny – HACCP Základní složky mléka, možnosti optimalizace složení mléka

Další možnosti spolupráce Nutriční hodnoty - energetická hodnota, - tuky, - bílkoviny, - cukry, - sůl.

Další možnosti spolupráce Technologické poradenství zpracování živočišných produktů vybavení porážky, vybavení bourárny, požadavky na tepelné opracování MV, sledování fermentačních procesů v MV.

Další možnosti spolupráce Technologické poradenství Stanovení základních složek v zemědělských produktech (obilí, mléčné složky aj.) Informace na etiketách podle platné legislativy Celkový počet mikroorganizmů (počet KTJ) Koliformní mikroorganizmy

Další možnosti spolupráce Stanovení významných složek v potravinách a jejich surovinách Analýza HPLC – LC/MS Analyzátor piva FunkeGeber Analyzátor složení atmosféry v prostředí výroby (olfaktometricky)

Děkuji za pozornost smetana@zf.jcu.cz