Schwarzmann Synonymum (zkratka): Schw

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zajímavé druhy dřevin v naší zahradě ( s jedlými plody )
Advertisements

Škůdci vinné révy Obaleč mramorovaný Sviluška ovocná Obaleč jednopásý
• Chardonnay (zkratka Ch) je bílá odrůda vinné révy. Pochází z Burgundska (Francie). Chardonnay dozrává později a má nižší výnosy než jiné odrůdy.
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Vinařství ČR Anežka Loukotová.
K u b a T r i n i d a d Ostrovy v Karibském moři jsou hornaté a většinou je pokrývají bujné tropické lesy. Nacházejí se zde nádherné písčité pláže, lemované.
Mechanizační prostředky na ochranu rostlin
Připravil: Jan Polehňa
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Geneticky upravované potraviny Mazurová, Jeřábková, Vančurová, Kuttelwascherová.
Složitá a slavnostní menu
Pedosféra Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Pedosféra.
Rostlinná produkce a prostředí
VÝROBA VÍNA nejstarší biotechnologie spolu s výrobou piva
PEDOSFÉRA.
R O S T L I N Y N A H O S E M E N N É J E H L I Č N A N Y.
Jehličnany.
Jehličnany NAHOSEMENNÉ ROSTLINY.
Obor: H/01 Zemědělec – farmář
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ročník: třetí Téma:Vybrané.
Zeměpis Pedosféra Pedosféra je půdní obal země.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
TŘÍDA: JEHLIČNANY JEHLICE: silný epidermis s kutikulou , pryskyřičné kanálky ŠIŠKY: a) samčí (mikrostrobily ), obsahují tyčinky (mikrosporofyly ) b) samičí.
Ochrana plodin proti škodlivým činitelům
Žito seté (Secale cereale)
Téma: Vybrané zemědělské plodiny oves setý II
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
SEMENNÉ ROSTLINY NAHOSEMENNÉ ROSTLINY.
Tato prezentace byla vytvořena
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Kvantifikace historické stržové eroze v severní Bavarii Zdeněk Hejkal.
Pedosféra 1 Igor Dostal.
Pedosféra Filip Bordovský.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Umět charakterizovat víno a jeho význam
Ochrana rostlin v ekologickém systému hospodaření
RACI Zástupci: Rak říční,bahenní,kamenáč.
Kukuřice setá (Zea mays)
CHOROBY BRAMBORU.
Oves setý (Avena sativa)
Ročník:2. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět: Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Modré odrůdy.
Ročník:2. Vzdělávací obor:Hotelnictví M/01, Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Sommeliérství Téma:Bílé odrůdy.
Kapradiny - Polypodiophyta
 Z vajíček vznikají semena  Semena jsou nahá, nejsou v plodech  Neplodí (nevytvářejí plody)
Ovoce Andy Poláková.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Vinařství na Slovácku. Slovácko se dá charakterizovat jako kraj vinic a vína.Téměř u každé vesnice je nějaká vinece nebo vinné sklepy.Na Moravě ze 4 podoblastí.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_BILE_PREZENTACE_09 Název školyStřední škola služeb,
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě7 - 3 Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMI_HISTORIE_A_PESTOVANI_VINA_PREZENTA CE_01 Název školyStřední škola.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_NAPOJOVA_GASTRONOMIE_ODRUDY_VINA_MODRE_PREZENTACE_10 Název školyStřední škola služeb,
Střední škola služeb a řemesel Stochov, J. Šípka 187 příspěvková organizace EU peníze školám Projekt Evropské peníze Stochovu reg. č. CZ.1.07/1.5.00/
Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí v létě A - C
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Role mykorhizních symbióz v minerální výživě rostlin
Chráněné rostliny na Slovácku
Vitis cinerea Engelmann
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
VY_32_INOVACE_04-47 Ročník: VII. ročník Vzdělávací oblast:
Kudera, Saksová, Minčeff, Michalcov
VY_52_INOVACE_44_Pedosféra – učební text
Pedosféra = půda na Zemi
Půdní druhy Obr.1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
PEDOSFÉRA - půdní obal země - vzniká postupným rozpadem hornin.
Ochrana rostlin v ekologickém systému hospodaření
Byliny Anna Dominová 3.A.
Transkript prezentace:

Schwarzmann Synonymum (zkratka): Schw Původ odrůdy: Jedná se o první českou podnožovou odrůdu, získanou volným opylením botanického druhu Vitis riparia Michx.; ze získaných semenáčků se poté podle vzhledu vybraly dva typy, charakterizované jako křížence Vitis riparia x Vitis rupestris. Podnož vyšlechtil František Schwarzmann ve Bzenci v roce 1891. Růst: je středně bujný, naštěpované odrůdy na ní rostou také středně bujně až slaběji. Prokořeňuje poměrně hluboce. Afinita je dobrá se všemi uznanými odrůdami. Je vhodná zejména pro odrůdy: ´Tramín červený´, ´Neuburské´, ´Sauvignon´, ´Ryzlink rýnský´, ´Rulandské modré´, ´Frankovku´, aj. zejména bujněji rostoucí odrůdy. Odolnost vůči mrazu je dobrá, réví vyzrává dobře. Je odolná i proti révokazu a suchu. Optimální pro ní jsou půdy hlinité, lehčí a dobře záhřevné. Její předností je však dobrý růst i na půdách písčitých. Nehodí se pro půdy zasolené. Nesnáší vyšší obsah aktivního vápníku v půdě, přibližně jen kolem 10%. Je vhodná pro nízká a střední vedení. Dnes je využívána pouze lokálně v okolí Bzence.

Shrnutí - výběr podnoží podle půdních podmínek a způsobu vedení -

Mšička révokaz (Dactylosphaera vitifolii Fitch Mšička révokaz (Dactylosphaera vitifolii Fitch.) Vývojový cyklus patogena

Mšička révokaz (Dactylosphaera vitifolii Fitch.) Vajíčka Listová forma - hálky Listová forma - hálky Nodosity Kořenová forma – druhotné napadení houbami Tuberosity

Děkuji za pozornost V. Berlandieri Syn: V.cinerea var. Helleri V. acerifolia „Solonis“ V. labrusca V. rupestris V. cordifolia V. riparia V. Vinifera subsp. sativa