INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Představení výzev č. 38 a č. 39 Seminář pro SC 2.1 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi Kolová výzva č. 38 Kolová výzva č. 38.
Seminář pro žadatele výzvy č. 38 a č. 39 IROP Rozvoj infrastruktury komunitních center (v sociálně vyloučených lokalitách) Praha.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 14. a 15. výzva IROP „INFRASTRUKTURA PRO PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ“ Praha.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
VÝZVY IROP č. 29 ROZVOJ SOCILÁNÍCH SLUŽEB č. 30 ROZVOJ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V SVL Seminář pro SC 2.1 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
VÝZVY IROP č. 38 a 39 Rozvoj infrastruktury komunitních center a Rozvoj infrastruktury komunitních center v sociálně vyloučených lokalitách Seminář pro.
Seminář pro žadatele výzvy č
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Výzva č. 74 Rozvoj infrastruktury polyfunkčních komunitních center
Aktuálně vyhlášené a připravované výzvy operačních programů
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Snídaně starostů , Jedlí
Integrovaný regionální operační program
Financování projektů z fondů EU
Výzva č. 56 „ Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání“ Výzva č. 57 „ Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2018 OSV JMK.
Informace o výzvě pro školy
Seminář pro žadatele výzvy č
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY
Seminář pro žadatele výzvy č
1. Výzva-MAS Říčansko-IROP-Školství a vzdělávání 2017
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Aktuální dotační příležitosti IROP
Seminář pro žadatele v rámci realizace SCLLD MAS Český les
INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ
Seminář pro žadatele k výzvě IROP č.3
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 13. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Seminář pro potenciální žadatele
Seminář pro žadatele k 3. výzvě
Seminář pro žadatele 3.výzva MAS Kyjovské Slovácko v pohybu-IROP-Rozvoj infrastruktury pro sociální inkluzi
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Seminář pro žadatele 5.výzva MAS Kyjovské Slovácko v pohybu-IROP-Rozvoj infrastruktury pro komunitní rozvoj
Integrovaný regionální operační program
Operační program Zaměstnanost
Operační program Zaměstnanost
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Integrovaný regionální operační program – IROP
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
VÝZVA Č. 1 MAS Znojemské vinařství, z.s. IROP BEZPEČNÁ DOPRAVA
Informace o vyhlášených výzvách
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Seminář pro žadatele 322/06_16_038/CLLD_16_01_120
Seminář pro žadatele 347/06_16_075/CLLD_16_01_120
Seminář pro žadatele výzva č
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 8. VÝZVA IROP - Podpora sociálního začleňování“
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Pracovní skupina Předškolní vzdělávání II.
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný regionální operační program INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ

OPRÁVNĚNÍ ŽADATELÉ INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ Sociální služby NNO organizační složky státu příspěvkové organizace organiz. složek státu kraje organizace zřizované nebo zakládané kraji obce organizace zřizované nebo zakládané obcemi dobrovolné svazky obcí organizace zřizované nebo zakládané dobrovolnými svazky obcí církve církevní organizace Rozvoj komunitních center organizace zřizované nebo zakládané dobrovolnými svazky obcí, Sociální bydlení

PODPOROVANÉ AKTIVITY INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ HLAVNÍ AKTIVITY Rozvoj sociálních služeb Rozvoj komunitních center Sociální bydlení

ROZVOJ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ Podporované aktivity: stavby, rekonstrukce a úpravy objektu, či zázemí pro poskytování sociální služby, nákup pozemků a staveb, pořízení vybavení, pořízení automobilu pro účely poskytování terénní nebo ambulantní sociální služby. Sociální služby dle zákona 108/2006 Sb. (centrum denních služeb, denní a týdenní stacionáře, domovy pro osoby se zdravotním postižením, chráněné bydlení, azylové domy, domy na půl cesty, zařízení pro krizovou pomoc, nízkoprahová denní centra, nízkoprahová zařízení pro děti a mládež, kontaktní centra, pracoviště rané péče, terapeutická komunita, sociální rehabilitace, odborné sociální poradenství, pečovatelská služba, odlehčovací služby, osobní asistence a další)

ROZVOJ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ Poskytovatel služby musí být jasně pověřen k výkonu služby obecného hospodářského zájmu, k jejímuž kvalitnějšímu poskytování čerpá podporu v rámci výzvy (tzv. pověřovací akt). Nelze podpořit: sociální službu domovy pro seniory (dle § 49 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů), sociální služby určené pouze pro cílovou skupinu senioři – osoby starší 65 let bez přiznaného některého ze stupňů míry závislosti podle zákona o sociálních službách, domovy se zvláštním režimem (dle § 50 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů).

ROZVOJ KOMUNITNÍCH CENTER INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ Podporované aktivity: stavby a stavební práce spojené s výstavbou infrastruktury komunitního centra včetně vybudování přípojky pro přivedení inženýrských sítí, rekonstrukce a stavební úpravy existujícího objektu a zázemí pro poskytování aktivit komunitních center včetně sociálních služeb, budou-li v projektu poskytovány, nákup pozemků a staveb, vybavení pro zajištění provozu zařízení (ne jako samostatný projekt), pořízení automobilu pro poskytování terénních a ambulantních sociálních služeb. POVINNOST ZAJISTIT MINIMÁLNĚ JEDNOHO PRACOVNÍKA SE VZDĚLÁNÍM PODLE ZÁKONA O SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH.

SOCIÁLNÍ BYDLENÍ INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ Podporované aktivity: nákup objektů, domů a bytů a pozemků, výstavba nových sociálních bytů, nákup a dostavba nedokončených staveb, rekonstrukce a úpravy objektu, domu nebo bytu, rekonstrukce a úpravy společných prostor bytového domu, společné prostory bytového domu jsou definovány nařízením vlády č. 366/2013 Sb., o úpravě některých záležitostí souvisejících s bytovým spoluvlastnictvím, pořízení základního vybavení bytové jednotky.

SOCIÁLNÍ BYDLENÍ INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ UPOZORNĚNÍ: budou podporováni žadatelé vykonávající službu obecného hospodářského zájmu nová výstavba a koupě sociálních bytů bude povolena pouze mimo základní sídelní jednotky nebudou podpořeny ubytovny a zařízení dočasného nestandardního ubytování Po dobu udržitelnosti projektu musí být cílové skupině v sociálních bytech dostupná podpora ve formě sociální práce (sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.).

VEDLEJŠÍ AKTIVITY – pro všechna opatření INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ demolice staveb na místě realizace projektu (soc. služby, komunitní centra), zeleň v okolí budov a na budovách (soc. služby, soc. bydlení), úpravy venkovního prostranství (přístupové cesty v areálu, zeleň, hřiště a herní prvky) – (komunitní centra), parkovací stání v rámci areálu nezbytné pro provoz zařízení (soc. služby), příjezdové komunikace v areálu zařízení a nezbytné doprovodné vybavení (soc. služby), zabezpečení výstavby (technický dozor investora, BOZP, autorský dozor), projektová dokumentace stavby, EIA, studie proveditelnosti, zpracování zadávacích podmínek k zakázkám a organizace výběrových a zadávacích řízení, povinná publicita (dle kap. 13 Obecných pravidel), nákup služeb, které tvoří součást pořízení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku, nejsou-li tyto služby součástí pořizovací ceny vybavení (např. školení na ovládání pořízeného vybavení, není-li tato služba součástí pořizovací ceny vybavení) - (soc. služby, komunitní centra).

ZPŮSOBILÉ VÝDAJE INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ ROZDĚLENÍ AKTIVIT PROJEKTU Hlavní aktivity projektu minimálně 85 % CZV projektu Vedlejší aktivity projektu maximálně 15 % CZV projektu

INDIKÁTORY INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ Žadatel je povinen si v žádosti o podporu vybrat z indikátorů, které jsou uvedené ve Specifických pravidlech vydaných k příslušné výzvě. Žadatel uvede výchozí hodnotu, cílovou hodnotu vč. popisu způsobu stanovení této hodnoty a datum, ke kterému ji musí naplnit. Cílová (plánovaná) hodnota indikátoru je závazná. Úprava – podstatná změna Nesplnění – sankce Zajistit prokazatelnost vykazovaných hodnot – např. prezenční listiny Podrobné informace k jednotlivým indikátorům, a závazná pravidla jejich vykazování a výpočtu - obsahují metodické listy indikátorů (příloha Specifických pravidel příslušné výzvy).

INDIKÁTORY INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ Ukázka výčtu indikátorů: Žadatel je povinen zavázat se k výběru a naplnění následujících indikátorů: Rozvoj sociálních služeb, Rozvoj komunitních center 6 75 10 Kapacita služeb a sociální práce 5 54 01 Počet podpořených zázemí pro služby a sociální práci 5 54 02 Počet poskytovaných druhů sociálních služeb Sociální bydlení 5 53 20 Průměrný počet osob využívající sociální bydlení 5 53 10 Nárůst kapacity sociálních bytů 5 53 01 Počet podpořených bytů pro sociální bydlení

PŘÍLOHY ŽÁDOSTI O PODPORU INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ Plná moc Doklady o právní subjektivitě Výpis z rejstříku trestů Zadávací a výběrová řízení Studie proveditelnosti Doklad o prokázání právních vztahů k majetku, který je předmětem projektu Žádost o stavební povolení nebo ohlášení, případně stavební povolení s nabytím právní moci nebo souhlas s provedením ohlášeného stavebního záměru nebo veřejnoprávní smlouva nahrazující stavební povolení Projektová dokumentace pro vydání stavebního povolení nebo pro ohlášení stavby Položkový rozpočet stavby Čestné prohlášení o skutečném majiteli Územní rozhodnutí nebo územní souhlas nebo veřejnoprávní smlouva nahrazující územní řízení Souhlasné stanovisko subjektu, který vydal strategický plán, komunitní plán nebo krajský střednědobý plán Pověřovací akt, popř. vyjádření objednatele služeb o úmyslu poskytovatele služeb pověřit výkonem služby obecného hospodářského zájmu v souladu s Rozhodnutím 2012/21/EU

ZÁKLADNÍ INFORMACE K VÝZVĚ INFRASTRUKTURA PRO SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ Vyhlášení výzvy: 16.10.2017 Příjem žádostí o podporu: 4 týdny Datum zahájení realizace projektu: 16.10.2017 Datum ukončení realizace projektu: 30.11.2018 Celková částka dotace z EFRR pro výzvu: 5 119 640 Kč Maximální výše celkových způsobilých výdajů: 100 000 Kč Minimální výše celkových způsobilých výdajů: 3 000 000 Kč VÝŠE PODPORY: 95 % (5 % ŽADATEL) veškeré informace k Výzvě (dokumentace, pravidla apod.) jsou uvedeny na webových stránkách MAS Lužnice

INFORMAČNÍ SYSTÉM MS2014+ PODPORA BEZPEČNÉ A EKOLOGICKÉ DOPRAVY je určen pro zadávání žádostí o podporu a správu projektů po celou dobu jejich životního cyklu https://mseu.mssf.cz/

MAS Lužnice, z.s., Sudoměřice u Bechyně 105, Děkujeme za pozornost. MAS Lužnice, z.s., Sudoměřice u Bechyně 105, www.masluznice.bechynsko.cz