Successor The neighboring router that is the least-cost route to the destination network. The IP address of a successor is in a routing table after the.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dynamický routing Informační technologie - praxe SPŠE V úžlabině
Advertisements

Introduction to Routing and Packet Forwarding
Směrovací protokol EIGRP
© 2006 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco PublicITE I Chapter 6 1 Inter-VLAN Routing LAN Switching and Wireless – Chapter 6.
1 © 2004, Cisco Systems, Inc. All rights reserved. CCNA 2 v3.1 Module 6 Routing and Routing Protocols.
1 © 2004, Cisco Systems, Inc. All rights reserved. CCNA 2 v3.1 Module 7 Distance Vector Routing Protocols.
1 © 2004, Cisco Systems, Inc. All rights reserved. CCNA 2 v3.1 Module 4 Learning About Other Devices.
1 © 2004, Cisco Systems, Inc. All rights reserved. CCNA 2 v3.1 Module 3 Configuring a Router.
© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco Public 1 Version 4.0 OSI Network Layer Network Fundamentals – Chapter 5.
1 © 2004, Cisco Systems, Inc. All rights reserved. CCNA 2 v3.1 Module 8 TCP/IP Suite Error and Control Messages.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-08.
1 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_178 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Eleonora Klasová Předmět.
U.S. presidential election VY_32_INOVACE_3A17 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Ilona Čechová.
1 © 2004 Cisco Systems, Inc. All rights reserved. CCNA 2 v3.1 Module 11 Access Control Lists (ACLs)
Successor The neighboring router that is the least-cost route to the destination network. The IP address of a successor is in a routing table after the.
Počítačové sítě IP routing
Směrování - OSPF.
1 © 2004, Cisco Systems, Inc. All rights reserved. CCNA 2 v3.1 Module 9 Basic Router Troubleshooting.
PA159, přednáška Co jsme dělali minule... Popis AP notace + příklady Elementární složky protokolů pro zajištěný přenos –typy potvrzování.
1 © 2004, Cisco Systems, Inc. All rights reserved. CCNA 3 v3.1 Module 2 Single-Area OSPF.
Pracovní list - pro tisk Vloženo z stress.pptx Začátek.
Statický vs. dynamický routing
1 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_12_AJ_EP Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Seminář - routing Směrování Pojmy IP adresa
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_019 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Stanislava Antropiusová Předmět.
Počítačové sítě IP směrování (routing)
1 Počítačové sítě IP multicasting IP multicast – mechanismus pro skupinovou komunikaci v IP vrstvě Zdroj vysílá jeden datagram, na multicast směrovačích.
Tutorial: Obchodní akademie Topic: Creating Formulas Prepared by : Mgr. Zdeněk Hrdina Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Tutorial: Physics Topic: Alternator Prepared by: RNDr. Ondřej Jeřábek Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/ je spolufinancován.
1 Seminář 7 Aplikační vrstva Transportní vrstva IP vrstva NIC Aplikační vrstva Transportní vrstva IP vrstva NIC IP vrstva NIC eth0 Fa0/0 Fa0/1 Cisco Router.
Tutorial: Obchodní akademie Topic: Logical Functions Prepared by: Mgr. Zdeněk Hrdina Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/ je.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Věková struktura Věkové složky (přirozená reprodukce) –dětská (obyvatelstvo 0-14 let) –reprodukční (obyvatelstvo
Počítačové sítě IP směrování (routing)
1 Seminář 6 Routing – směrování –Směrování přímé – v rámci jedné IP sítě/subsítě (dále je „sítě“) – na známou MAC adresu. –Směrování nepřímé – mezi sítěmi.
Počítačové sítě IP routing
Počítačové sítě IP multicasting
1 Split Delivery Problem Jan Pelikán, Jan Fábry, Václav Kořenář University of Economics Prague Split Delivery Problem Jan Pelikán, Jan Fábry, Václav Kořenář.
S MĚROVÁNÍ Ing. Jiří Šilhán. Přímé doručování není směrování. (stejná síť) Směrování – volba směru – hledá se next hop Hledání optimální cesty. Vytváření.
© 2007 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco Public ITE PC v4.0 Chapter 1 1 Introduction to Routing and Packet Forwarding Routing Protocols and.
© 2008 Cisco Systems, Inc. All rights reserved.Cisco ConfidentialPresentation_ID 1 Chapter 6: Inter-VLAN Routing Switched Networks.
1 Počítačové sítě II 13. Směrování Miroslav Spousta, 2006,
SMĚROVÁNÍ V POČÍTAČOVÝCH SÍTÍCH Část 2 – Směrovací tabulky Zpracovala: Mgr. Marcela Cvrkalová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno,
Topologie lokálních sítí
RF Ethernet komunikační interface LAN Komunikace po ethernetu
CCNA 3 v3.1 Module 3 EIGRP.
Seminář 7 Statický vs. dynamický routing
Statický vs. dynamický routing
Před touto látkou zopakovat OSPF
Routing Protocols and Concepts – Chapter 6
Planning the Addressing Structure
Anglický jazyk – slovní zásoba Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
LAN Switching and Wireless – Chapter 6
Mondi Dynäs – on-line systém PM5
The Routing Table: A Closer Look
Příklad topologie sítě Adresace v internetu MAC adresa – fyzická adresa interface (rozhraní) Je zapsána v síťové kartě. Je identifikátor uzlu.
Network Fundamentals – Chapter 5
Introduction to MS Dynamics NAV (Expected Costs)
Počítačové sítě IP vrstva
Routing Protocols and Concepts – Chapter 5
Network Fundamentals – Chapter 5
IPv6 druhá část Ing. Jiří Šilhán.
Introduction to Dynamic Routing Protocols
LAN Switching and Wireless – Chapter 6
Routing Protocols and Concepts – Chapter 6
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Použito z 3_02_single_area_ospf. ppt z původní CCNA CCNA 3 v3
Pak. pak pak Selamat pagi, Bart. Your Indonesian is coming along well. I gather you think that “pak”, pronounced “puck”, is the Indonesian word.
Transkript prezentace:

Successor The neighboring router that is the least-cost route to the destination network. The IP address of a successor is in a routing table after the word „via“. Sousední router, přes nějž mi vede nejlevnější cesta do cílové sítě. Jeho adresa je za slůvkem „via“. Feasible distance (FD) = metric for the route. The metric to the destination network. FD is listed in the routing table entry as the second number inside the brackets. Moje vzdálenost do cílové sítě. Je to číslo za lomítkem v závorce. Feasible successor (FS) The neighbor who has a loop-free backup path to the same network as the successor by satisfying the feasibility condition. Můj soused, jehož cesta do cílové sítě je kratší než moje. Feasibility condition (FC) is met when a neighbor's reported distance (RD) to a network is less than the local router's feasible distance to the same destination network Podmínka splněna, když sousedova cesta do cílové sítě je kratší než moje. Reported distance (RD) or advertised distance is an EIGRP neighbor's feasible distance to the same destination network Sousedova vzdálenost do cílové sítě, kterou mi on hlásí. Český výklad je veden v první osobě, aby byl srozumitelnější. Feasible Distance Successor D 192.168.1.0/24 [90/3014400] via 192.168.10.10, 00:00:31, Serial0/0/1

Moje Feasible distance Cílová síť (Je to tabulka topologie, nikoliv routing table) Moje Feasible distance Cílová síť Successor Feasible successor Moje Feasible distance do cílové sítě, když zvolím cestu přes něj Můj port, přes který vede cesta Jeho Reported distance do cílové sítě

Když je cesta P = pasivní, je hotová, použitelná, už se do ní nevrtá. Když je cesta A = aktivní, tak se na ní pracuje, ještě není hotová. V ustáleném stavu jsou všechny cesty P = pasivní.