Niagarské vodopády VY_32_INOVACE_18_38

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JEZERA AMERIKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
STŘEDNÍ EVROPA 8. třída Mgr. Jakub Karásek
NIAGARSKÉ VODOPÁDY Gabriela Štěrbová VII
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Vodopády Radim Maciuch VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc
VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky
NIAGARSKÉ VODOPÁDY ZE STRANY USA A KANADY.
SEVERNÍ AMERIKA -VODSTVO A PODNEBÍ
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Glóbus- model Země autor VM:Ondřej.
SEVERNÍ AMERIKA -VODSTVO A PODNEBÍ
VODSTVO ČR 9. třída Mgr. Jakub Karásek
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_228_jižní Amerika I. AUTOR: Zdeněk Hořava ROČNÍK, DATUM: 7.,
Amerika vodstvo autor: Mgr. Jana Mikešová
Vypracovala: Nikola Dudíková
Základní škola Lednice Břeclavská 510
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Střední Amerika ČÍSLO.
VY_42_INOVACE_28_01. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu:
SVĚTOVÍ AUTOŘI A SBĚRATELÉ POHÁDEK VY_32_INOVACE_11_22.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_PLANETA ZEMĚ ROČNÍK: 6. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Americké regiony Země jižního rohu VY_32_INOVACE_11_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
Zlínský kraj Pracovní list Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce VY_32_INOVACE_12_38.
U S A stát NEW YORK CANADA provincie ONTARIO NIAGARSKÉ VODOPÁDY JSOU SOUČÁSTÍ VODNÍ CESTY Z AMERICKOKANADSKÝCH VELKÝCH JEZER DO OCEÁNU. NIAGARSKÉ VODOPÁDY.
K A N A D A Druhá největší země světa VY_32_INOVACE_08_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
INDICKÝ OCEÁN Vodami Indického oceánu VY_32_INOVACE_12_35.. Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření.
Jihoamerické regiony Andské státy Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_10_35.
Alpská země – náš soused Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_17_38.
VY_32_INOVACE_Fi_I_04 Název Kanada Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Šárka Hájková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ZE7_VODSTVO AMERIKY TÉMA: Vodstvo Ameriky Vodstvo Ameriky.
Přírodní rezervace Kanada Zlínský kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_06_35.
Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_15_38.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_09_35.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Amerika – slepá mapa.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Amerika – slepá mapa.
Český ráj Královéhradecký kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_38.
Litovelské Pomoraví Litovel CHKO Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_08_38.
Druhy a dvojice úhlů Konvexní, nekonvexní, ostrý, tupý, pravý, přímý, plný Vedlejší, vrcholové, souhlasné, střídavé VY_42_INOVACE_09_02.
Č Í N A Asijské regiony VY_32_INOVACE_19_35
NOTA PŮLOVÁ.
5. AMERIKA - VODSTVO VY_32_INOVACE_12_Z5
TATO PRÁCE JE ŠÍŘENA POD LICENCÍ CC BY-SA 3
Převody jednotek obsahu
Domácí mazlíčci VY_32_INOVACE_06_03
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Přehled zahraničních dětských spisovatelů a jejich díla
NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Světadíly
Druhy trojúhelníků, těžnice, výšky, střední příčky
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
Člověk a jeho svět Vlastivěda Evropa – nížiny
Jezero Titicaca VY_32_INOVACE_14_38
Pravoúhlá soustava souřadnic v rovině
Slovní úlohy polovina, čtvrtina
Sčítání, odčítání, násobení, dělení – příklady k procvičení
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr
AUTOR: Mgr. Marcela Maršálková NÁZEV: VY_52_INOVACE_01_F+Z _34
Amerika – Vodstvo AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Převody jednotek délky
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr
Významné průplavy světa
NOTA OSMINOVÁ.
Notová osnova.
Markéta Dorovínová , 8.třída
Kroměříž VY_32_INOVACE_13_38
tato práce je šířena pod licencí cc by-sa 3
Atlantský oceán VY_32_INOVACE_01_35
Název školy: Základní škola T. G
Transkript prezentace:

Niagarské vodopády VY_32_INOVACE_18_38 Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_38

Niagarské vodopády (anglicky Niagara Falls) je označení pro několik vodopádů na řece Niagara, která vytéká z Erijského jezera a vtéká do jezera Ontario. Dosahují výšky 52 metrů (Kanadská podkova). Druhému, nižšímu vodopádu se říká Americký vodopád. Vodopády jsou na území USA a Kanady.

Pozadí Niagary město Niagara Falls Turistická loď v zajetí vodopádů

Vše začalo v poslední době ledové, před 12 000 lety Vše začalo v poslední době ledové, před 12 000 lety. Niagarský ledovec ustupoval Wisconsinskému ledovci a voda z Velkých jezer stékala dolů. Ovšem v tuto dobu bychom Niagarské vodopády těžko nalezli na místě, kde je známe dnes. Musíme je posunout o celé 2 km níže po proudu řeky. Svou silou Niagara omývala břehy, a tím i každým rokem brala v průměru 1 m z podloží skal. V současné době se proces zpomalil asi na 4 cm ročně.

Vyhlídková věž postavená z kanadské strany

Šířka vodopádů: 1200 m Průtok: 5900 m³/s Vodní tok: Niagara Povodí: Řeka sv. Vavřince

Najdi na mapě Severní Ameriky Niagarské vodopády Samostatná práce s příruční mapkou Sev. Ameriky Najdi na mapě Severní Ameriky Niagarské vodopády Název řeky, na které jsou tyto vodopády a odkud tato řeka vytéká. Jak se nazývají státy, na jejichž území se Niagarské vodopády rozkládají?

Zdroje: Text: Niagarské vodopády. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, 2001- [cit. 2013-06-18]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Niagarsk%C3%A9_vodop%C3%A1dy Fotografie: Všechny snímky jsou z vlastního archivu autora

Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2637 Název výukového materiálu: Niagarské vodopády Autor: Radomír Schoř Vytvořeno: 18. 6. 2013 Ročník: sedmý Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Americké regiony Téma: Kanada Pomůcky: Nástěnná a příruční mapa Severní Amerika fyzická a politická, atlas světa, dataprojektor, PC Anotace: Materiál je určen k seznámení s jednou z největších turistických atrakcí světa. Vhodné použít při probírání vodstva Ameriky nebo států USA a Kanady.