Vzdělávání lidí s postižením

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Systém vzdělávání vzdělavatelů dospělých
Advertisements

Průmyslová střední škola Letohrad
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.,. Vznik zákona •Na tento zákon jsme všichni čekali víc jak 10 let •Přináší veliké změny do sociální práce.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Asistentka 5x jinak aneb Čas na změnu
Malátova 17, Praha 5 tel.: · Projekt Kvalita II: výsledky vzdělávání, vývoj školství v krajích.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
Naše škola Třída O3 Jindřichův Hradec  Naše škola sídlí v krásném městě-v Jindřichově Hradci.
Překvapení ze Slovenska 1.A Bánovce nad Bebravou Slovensko 1.B Bruntál Česká republika.
Přechod z ústavní do komunitní služby
Zvyšování kvality služeb pracovníků v přímé obslužné péči prostřednictvím vzdělávání.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Pilotní ověřování studijních opor a přidělení ISBN.
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Další vzdělávání v oblasti psychosociální a duchovní péče
IVIG: jede se dál… Lenka Bělohoubková. Rok rychlá bilance O Volby do VV AKVŠ => volba nového předsedy komise O Jarní workshop : pre-testy a post-testy.
STARÉ SPLAVY, BŘEZEN 2012 P O D P O R A T A L E N T O V A N Ý C H S T U D E N T Ů A Ž Á K Ů ( Absolventi gymnázií – potenciál pro rozvoj vědy )
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Přínosy Knowledge managementu z pohledu manažera
Denisa Tofernerová Mé studium na 4. ZŠ.
Projekt Rovné šance – Možnost informované volby je finančně podpořen z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
„Opravdový přítel je ten, kdo ti nabídne ruku a dotkne se tvého srdce“
HODNOCENÍ ZÁŽITKOVÉHO KURZU JEDLOVÁ 2014 PRIMA A: 30 žáků PRIMA: 30 žáků.
EVALUACE PILOTNÍHO KURZU ASPEKT Česká republika. Praktické informace o pilotním kurzu KDY: 1. a 2. den – duben a 4. den – květen 2013 (za 3 týdny)
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Kurz Adobe Dreamweaver CS6 v LMS Moodle
Žáci-cizinci na českých školách www.meta-os.cz2 Žáci-cizinci: kolik a odkud? Školní rok 2008 / 2009: základní školy střední školy
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
11 ADAPTAČNĚ INTEGRAČNÍ KURZY „VÍTEJTE V ČESKÉ REPUBLICE“
V občanském sdružení Rytmus VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POTÍŽEMI V UČENÍ.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
WTF… Dobře, to jsem možná trochu přehnal, ale takhle přesně by se dal označit tumblr. Tumblr je jedna z dalších sociálních sítí, možná ta nejšílenější,
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
EKONOMICKÁ, FINANČNÍ, PRÁVNÍ A INSOLVENČNÍ ANDRAGOGIKA URČENÁ LEKTORŮM, PORADCŮM A DALŠÍM ÚČASTNÍKŮM VZDĚLÁVÁNÍ – CZ. 1.07/3.2.11/ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM:
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Inkluzivní vzdělávání a podpora dětí a žáků ohrožených školním neúspěchem.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Ahoj! Tak jsem slyšel, že chceš studovat na gymplu? Ano, rád bych, ale mám strach z přijímacích zkoušek z matiky!
Pracovní jednání Dotační řízení na podporu KP Hodnocení se účastnilo přes 60 osob Podpořeno 12 ze 16 předkládaných projektů Požadováno 1090.
Ministerstvo práce a sociálních věcí, Na Poříčním právu 1, Praha 2 Transformace a deinstitucionalizace Karel Vít Konference.
Desatero problémů – „10P“
SLOVENSKO 2016.
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Čím chci být až vyrostu M. Krátká.
5. AT seminář Libereckého kraje Malá Skála 29 – 30/
Jak se nedostat před kárnou komisi
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
SLOVENSKO 2018.
LET ZAPOJENÝCH DĚTÍ PROJEKTŮ 6 15 KOL PROJEKTU ROZHLED.
II. Setkání se starosty obcí
Rozvoj sociálních služeb a vzdělávání pracovníků v sociálních službách
Sociálně aktivizační služby
Transkript prezentace:

Vzdělávání lidí s postižením

Jak to na kurzech vypadalo?

Moje práva

Zaměstnávání a snadné čtení

Domácnost a hodnocení kvality

Jaké kurzy byly realizovány? Moje práva Jak vést domácnost Sebeobhájci Zaměstnávání Snadné čtení Hodnocení kvality Kurz pro pracovníka v sociálních službách

Co se všechno povedlo? proběhlo 6 témat kurzů pro lidi s postižením – 108 absolventů proběhl kurz pro pracovníka v sociálních službách bylo vyškoleno 6 nových lektorů bylo vyškoleno 10 auditorů pro klientské audity proběhlo 5 klientských auditů

Co se účastníkům líbilo? „Kurz byl velmi zajímavý. Dozvěděl jsem se spoustu věcí a také poznal jsem zajímavé lidi. Lektoři byli fajn a chtěl bych s něma spolupracovat i nadále. Děkuji jim moc za nové nabité vědomosti. A taky za nové kamarády“ „Vykládali jsme si o právech, jak je to s prací, jak by jsme chtěli bydlet“ „Byl jsem spokojen na všem, co jsme zde probírali. Byla tady diskuze o navrácení svéprávnosti. Lektorka jednala pěkně, příjemné prostředí občerstvení, čaj, káva, přestávka“

To vše bylo také díky…