Litva, Kaunas Erasmus+ (JS 2016)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ERASMUS INTENZIVNÍ PROGRAMY V INŽENÝRSKÝCH VĚDÁCH Intenzivní programy jako jeden z nástrojů internacionalizace VŠ Martina Hudečková Mezinárodní oddělení.
Advertisements

VOICE of European TeacherS (VOICES) je partnerská síť, která spojuje akademické pracovníky, učitele z praxe, studenty učitelských oborů a instituce, které.
ECVET v Programu celoživotního učení
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Představení zajímavých projektů OPVK
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Studijní pobyt ak.r. 2013/2014 Mgr. Ing. Vladimír Sýkora
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Mapa České republiky Univerzita Karlova / Charles University (Praha, Plzeň, Hradec Králové) Jazykové kurzy – 1 rok – placené (po nich vstup.
Mgr. Alena Lukáčová, Ph.D., Dr. Ján Šugár, CSc.
Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované.
Elektrotechnika v hodinách anglického jazyka
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
Komise v roce 2008 Seminář IVIG, 25. září 2008 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
„Víme, že jazyky jsou užitečné, ale...“ Pavel Kurfürst Ústav cizích jazyků Lékařské fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.2.
Ústav cizích jazyků LF UP - prvních deset let (1996 – 2006) konference Cizí jazyky na Univerzitě Palackého Olomouc, 20. dubna 2006.
Další dílek do skládanky podpory osob se zdravotním postižením: „Metodika hodnocení bariér v domácím prostředí“ Vývoj metodiky pro evaluaci a modifikaci.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
METODA STORYLINE Metoda Storyline jako nástroj výuky anglického jazyka v heterogenních třídách ZŠ Na Rovině.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Ústav pedagogických věd
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Co jsme zač? skupina fajn lidí skupina lidí, kteří rádi mluví anglicky rádi objevujeme rozdíly mezi národy a mezi formami zemědělství rádi cestujeme rádi.
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
Interní lékařstvíChirurgické vědyTeoretické vědyDIA a neurovědy Analýza obsahu datového skladu a základní sumární statistiky.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
Inovativní projekty v oblasti moderních technologií.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Projekt ROSTISLAV - Routes and Stories of Slavs Slovácké muzeum v Uherském Hradišti.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Podpora vzdělávání na vysokých školách: Mezinárodní zkušenosti a doporučení Petr Pabian, Univerzita Pardubice, Telč, Podpora.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Vilniuská univerzita Vilniaus universitetas 26. května – 15. června 2015 stáž v projektu Okna vědy dokořán Michaela Uchočová Hinc itur ad astra.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
ODDĚLENÍ ZAHRANIČNÍCH STYKŮ (OZS) ozs.vse.cz MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Jméno Příjmení Konference IDS – Žďár nad Sázavou NABÍDKA VZDĚLÁVÁNÍ A STÁŽÍ V OBORU DOPRAVNÍ TELEMATIKY Ing. Martin Langr, Ph.D.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ZLÍN, OKRUŽNÍ 4685 – příspěvková organizace.
Program CZ07 – Spolupráce škol
Ostravská univerzita (1991 → )
The stem engagement europe project
Erasmus Internship Cagliari, Itálie 2013
učitelská mobilita Univerzita v Groningenu, Nizozemí
„K inovaci s inspirací“
Vzor posteru autorů z PK, nastaven rozměr 80x100 cm
I. Dvořák Zahajovací setkání
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Rodičovské fórum kraj Vysočina
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Litva, Kaunas Erasmus+ (JS 2016)

Lithuanian University of Health Sciences Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU, 2010) Kaunas Medical Academy Lithuanian Veterinary Academy University Kaunas (2020?) 24 studijních programů cca 7000 zapsaných studentů, z toho cca 450 zahraničních

Faculty of Public Health Faculty of Odontology Institute of Cardiology Faculty of Medicine Faculty of Nursing Faculty of Pharmacy Faculty of Public Health Faculty of Odontology Institute of Cardiology Institute of Endocrinology Behavioural Medicine Institute Neuroscience Institute Faculty of Veterinary Medicine Institute of Animal Science Faculty of Animal Husbandry Technology Dr. L. Kriaučeliūnas Small Animal Clinic Large Animal Clinic Lithuanian University of Health Sciences Academy of Medicine Academy of Veterinary Hospital of the Lithuanian University of Health Sciences Kaunas Clinics High School

Department of Languages and Education cca 40 zaměstnanců kontakty od r. 2013 v rámci budování sítě partnerských pracovišť 2014 dohoda o spolupráci dosud 6 návštěvníků z naší strany, 5 z litevské

Erasmus učitelská mobilita - angličtina 18. -22 Erasmus učitelská mobilita - angličtina 18.-22.duben 2016 Lithuanian University of Health Sciences, Medical Academy, Faculty of Medicine, Department of Languages and Education, LSMU, Kaunas, Litva

Cíle pracovní cesty a učitelské mobility profesní rozvoj (výuka pregraduálních studentů, výměna zkušeností) potvrzení spolupráce latinských sekcí (kontaktní osoba: Sigita Morkevičienė) ověření možnosti navázání spolupráce s anglickou sekcí LSMU, coby potencionálním budoucím zahraničním partnerem v oblasti výuky a rozvoje metodiky výuky EMP i projektů s výukou EMP spojených

Program pracovní cesty výuka pregraduálních studentů - témata Alternative Medicine, Neonatal Care, Instruments and Equipment, High-Tech Medicine and its Consequences metodický workshop pro vyučující LSMU - téma Collaborative learning and teaching in language education náslechy ve výuce angličtiny

pracovní setkání s vedením oddělení jazyků LSMU prezentace práce MU, CJV MU, CJV LF MU a AJ sekce CJV LF MU pro pracovníky oddělení jazyků LSMU pracovní schůzky, sdílení zkušeností a diskuse o budoucí spolupráci s vyučujícími angličtiny, latiny, litevštiny coby cizího jazyka společenské akce organizované LSMU

Výstupy dotazy k prezentaci našeho pracoviště a naší práce se týkaly především množství výuky, studentů a specializací anglická sekce nejednotná, mnou observovaná výuka EMP probíhala frontálně a převážně překladovou metodou předpokládaná diskuse navazující na výuku EMP u pregraduálních studentů (analýza připravených výukových jednotek, metod, materiálů, dynamiky práce ve třídě, managementu práce třídy a přístupu ke studentům jako celku i jejich individuálním potřebám) ani nabízené sdílení zkušeností nebyly využity

nový výukový materiál (únor 2016)

další pracovní setkání i metodický workshop byly k výměně zkušeností a profesionálnímu rozvoji využívány převážně vyučujícími latinské a litevské sekce vyučující sekce latiny v anglickém programu potvrdili zájem o pokračování spolupráce (výuka, metodika a řešení problémů specifických pro výuku v anglickém programu týče, zintenzivnění organizování metodických seminářů, observací, sdílení zkušeností i výukových materiálů) latinská sekce organizovala také bohatý program společenských a poznávacích akcí

Závěr

Erasmus - školení - litevština 18. - 22 Erasmus - školení - litevština 18. - 22.duben 2016 Lithuanian University of Health Sciences, Medical Academy, Faculty of Medicine, Department of Languages and Education, LSMU, Kaunas, Litva

Cíl školení výměna zkušeností (výuka litevštiny a češtiny pro zahraniční studenty lékařské fakulty)

Program pracovní cesty náslechy ve výuce litevštiny pro cizince formální i neformální setkávání s vyučujícími litevštiny a dalšími vyučujícími jazykového oddělení prezentace práce CJV MU, CJV LF MU a ČJ sekce CJV LF MU pro vyučující jazykového oddělení

Výstupy podobné zkušenosti se zahraničními studenty různé přístupy fakult z metodického hlediska pro nás zajímavá litevská zkušenost se skupinovou tandemovou výukou

Erasmus učitelská mobilita - latina 8. -13 Erasmus učitelská mobilita - latina 8.-13. května 2016 Lithuanian University of Health Sciences

Cíle cesty představit možnosti využití lékařské dokumentace v hodinách lékařské terminologie inspirovat se, seznámit se s novými možnostmi využití uvedeného materiálu (se zaměřením na zvýšení motivace studentů) podělit se o zkušenosti s tvorbou a využitím e-learningu v kurzech LT

Náplň 4 semináře pro studenty 1 přednáška 5 náslechů (z toho jeden na hodině litevštiny pro cizince) diskuse s vedoucí oddělení (Raimonda Brunevičiūtė) a s vyučujícími lékařské terminologie

Latinská terminologie všeobecné lékařství zubní lékařství farmacie jazykový modul: profesní terminologie, cizí jazyk, litevština plovoucí rozvrh

Informační technologie ve zdravotnictví od PS 2015, spolupráce s KTU “Health Informatics will focus on preparing much needed professionals... who will be working in the fields of biomedical engineering, welfare technologies, who will be designing and managing e-health systems.” základy lékařské terminologie

Vyhlídky pokud jde o latinu jedno z mála zahraničních pracovišť, které je blízké našemu prostředí jak obsahem tak snahou přizpůsobit výuku potřebám studentů lékařství v r. 2017 pokračuje mobilita zaměstnanců oběma směry