NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Matematika Obsahy obrazců.
Advertisements

Elektronická učebnice - I
ROVINNÉ ÚTVARY OPAKOVÁNÍ Jana Kubíčková Anna Szymeczková Ročník: 4.
Elektronická učebnice - I
výpočet obvodu a obsahu
OBSAHY ROVINNÝCH ÚTVARŮ
Vlastnosti čtyřúhelníků v příkladech
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět :Geometrie Ročník : 5.
19_Obvody a obsahy rovinných obrazců
OBSAH ČTYŘÚHELNÍKŮ Daniela Kosinová.
Autor: Mgr. Lenka Šedová
Autor: Mgr. Lenka Šedová
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_572_OBSAH_OBDÉLNÍKU Téma: OPAKOVÁNÍ OBSAHU OBDÉLNÍKU.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k výkladu vzorců pro výpočty obvodů daných.
Elektronická učebnice - I
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Obsahy základních obrazců
Obvody obrazců Za předpokladu použití psacích a rýsovacích potřeb.
26.1 Obsah obdélníku Tatínek chce koupit nový koberec tvaru obdélníku.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Obvody základních obrazců
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Obvody a obsahy rovinných obrazců
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_476_Obvod obdélníku a čtverce AUTOR: Mgr. Martina Ringová.
Vyvození a procvičení učiva
Válec.
38.1 Zásobník – Geometrické tvary
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_573_PŘEVODY_JEDNOTEK_OBSA HU Téma: OPAKOVÁNÍ.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a prostoru, Čtverec.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Obvod rovinných obrazců Pojmenuj geometrické tvary a urči kolik mají.
Základní pojmy: Vlastnosti čtyřbokého hranolu: Čtyřboký hranol má dvě podstavy. Podstavy mají tvar čtyřúhelníku (čtverec, kosočtverec, obdélník, kosodélník,
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová JEDNOTKY OBSAHU km 2 m2m2 cm 2 dm 2 mm 2.
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Obvod a obsah čtverce a obdélníku VY_42_INOVACE_11_02.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Rovnoběžník Jaká je plocha střechy?Kolik látky je potřeba na zhotovení.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : říjen 2013 Název :VY_42_INOVACE_4.2.1.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Gabriela Jedličková Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_37_Obvod čtverce Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Matematika a její aplikace 3. až 5. ročník Téma: Geometrické útvary Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
 NÁZEV: VY_42_INOVACE_33  AUTOR: Petr Kubec  OBDOBÍ:  ROČNÍK: 9  VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Matematika a její aplikace  VZDĚLÁVACÍ OBOR: Matematika.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4
Pořadové číslo projektu Šablona č.: III/2
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Matematika a její aplikace- geometrie pro 1.stupeň.
Čtverec, obdélník Slovní úlohy.
Rovnoběžník 1 čtyřúhelník, který má protější strany rovnoběžné rovnoběžník čtyřúhelník, který má protější strany rovnoběžné.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_32_INOVACE_14_Převody jednotek obsahu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Úlohy na výpočet obvodu a obsahu obdélníku a čtverce
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2C_12
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Oplocení.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čtyřúhelník – obsah čtverce
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_18_rovinné obrazce
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3 AUTOR: Mgr. Blanka Vamberová DATUM VYTVOŘENÍ: květen 2012 NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Matematika ve 4. ročníku VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Matematika a její aplikace TÉMA:Obdélník, obvod obdélníka ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.1427

Anotace: Materiál je určen k zopakování informací o obdélníku a vyvození pojmu obvod a k výpočtu obvodu obdélníka. Pokyny pro práci se snímky je popsán v poznámkách. Informace pro spuštění prezentace: Snímek č. 4 – po kliknutí přilétne obdélník na plochu Snímek č. 5 – klikáním se postaví plot ( formou příletu) Snímek č. 6,7 – kliknutím se odsune zelený tvar s řešením Snímek č. 8 – kliknutím se uvede do pohybu smajlík a druhým kliknutím přilétne vzorec Snímek č. 9 – kliknutím sjede míč dolů a objeví se správné řešení. Snímek č. 10 - po výpočtu můžeme zkontrolovat kliknutím – postupně odletí obdélníky, pod kterými je kontrola Snímek č. 11 – kontrola se nachází pod obdélníkem – kliknutím odlétne

OBDÉLNÍK Je rovinný útvar, čtyřúhelník, který má: 4 strany 4 vrcholy protější strany shodné 4 pravé úhly

Ve čtvercové síti vyznačte libovolné obdélníky.

OBVOD OBDÉLNÍKA Vzpomeň si na čtverec a slovo plot.

O = ? Zkus spočítat obvod obdélníka s danými stranami. Využij znalosti o velikosti stran. Je více způsobů. O = ? b= 5 cm o = 8 + 5 + 8 + 5 o = 26 cm 1. a= 8 cm

Správně! 8 + 5 + 8 + 5 = 26 cm Nyní to zkus ještě jiným způsobem. Děti píší fixem nebo perem vedle zeleného tvaru, pak ho kliknutím odkryjeme, objeví se správné řešení.

Vzorec pro výpočet obvodu o = 2 . ( a + b )

Slovní úloha o = ? Malí fotbalisté mají trénink. Běhají kolem hřiště. Kolik m uběhnou po jednom kole ? 20 m o = ? 36 m o = 2 . ( a + b ) o = 2 . ( 36 + 20 ) o = 2 . 56 o = 112 m

Jak dlouhou stuhu musí maminka koupit na olemování ubrusu? Ubrus má tvar obdélníka s rozměry 85 cm a 110 cm. Vyjádři v metrech a centimetrech. Výpočet: o = ? KONTROLA Maminka musí koupit 3 m a 90 cm stuhy.

Vypočítej obvody obdélníků Výpočty: KONTROLA a = 26 mm b = 42 mm o = ? o = 2 . ( a + b) o = 2 . (26 + 42) o = 136 mm KONTROLA a = 37 mm b = 84 mm o = ? o = 2 . ( a + b ) o = 2 . ( 37 + 84) o = 242 mm KONTROLA a = 93 mm b = 69 mm o = ? o = 2 . ( a + b ) o = 2 . ( 93 + 69 ) o = 324 mm

Zdroje: Ilustrace: www.office.microsoft.com