Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Informační systém krizového řízení kraje
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie
Podpora PR oddělení fakulty moderními ICT
Mapy a geografické informační systémy
1 © AGIT AB Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje v Ústí n.L. Koncepce budování informačního systému v nemocnicích Ústeckého.
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Český normalizační institut Czech Standards Institute Seminář Řízení kvality a bezpečnosti informačních systémů v souvislostech mezinárodního akreditačního.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
Informační technologie pro české a slovenské zdravotnictví Integrační a komunikační centrum zdravotnických informací.
Vaše jistota na trhu IT INTEROPERABILITA V PRAXI Josef Sedláček, ICZ a.s. 08/03/2007, Praha.
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Výzkum a vývoj, studijní prameny a spolupráce s praxí Ing. Milan Kocáb, MBA Ing. Tomáš Cajthaml.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,
Operační systém Windows Mobile
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Zkušenosti ze zavedení systému řízení bezpečnosti informací ve shodě s ISO a ISO na Ministerstvu zdravotnictví ČR Ing. Fares Shima Ing. Fares.
Projekt MedGate – integrace informačních zdrojů pro výzkum a vývoj v medicíně Eva Lesenková, Helena Bouzková, Jarmila Potomková, Eva Chárová MEDSOFT 2004,
Národní úložiště šedé literatury (NÚŠL) informace o projektu SKIP Klub vysokoškolských knihoven AMU, Iva Horová.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Interaktivní mapy turistické oblasti Jizerské hory Vedoucí práce: RNDr. Tomáš Řezník, Ph.D. Masarykova univerzita v Brně Přírodovědecká fakulta Geografický.
Přístupnost v praxi aneb jaký smysl mají testy, provedené handicapovanými uživateli Mgr. Radek Pavlíček, RNDr. Hana Bubeníčková, duben 2007.
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2008 v Brně Od bezfilmových nemocnic k bezfilmovému Ústeckému kraji Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
EHealth v Plzeňském kraji , Žďár nad Sázavou Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor informatiky.
České vysoké učení technické v Praze Fakulta stavební Katedra mapování a kartografie Návrh koncepce prostorového informačního systému památkového objektu.
Základní problémy realizace eLearningového systému Roman Malo Ústav informatiky PEF MZLU v Brně.
1 © AGIT AB Telemedicína Brno března 2007 v Brně Regionální PACS nemocnic Ústeckého kraje Martin Zeman, Aleš Daniel, Jan Pejchal.
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Školské systémy, vzdělanost a ekonomická výkonnost
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Procesní řízení v českých zdravotnických zařízeních Klára Antlová, Michal Tvrzník.
Business Activity Monitoring Jiří Kolář. Pojmy a zkratky ● SOA ● Servis Oriented Architecture ● BPMS ● Business Process Management System ● BAM ● Business.
ICT – TEORIE A PRAXE – ŠKOLY A FIRMY Miloš Maryška, Katedra informačních technologií, VŠE Praha
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Webová aplikace pro koordinaci výrobních procesů Kryštof Német , Brno Autor: Kryštof Német Vedoucí práce: RNDr. Zuzana Priščáková, PhD.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Deployment of Cross-Border eHealth Services in the Czech Republic – NIXZD.CZ
Chytrý Jihomoravský kraj ?
V Českých Budějovicích, únor 2017
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
VVI – nástroj ke zvýšení konkurenceschopnosti
Přeshraniční poskytování zdravotní péče
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
TÝDEN VĚDY A VÝZKUMU FA ČVUT WORKSHOP I
Užití UV kamery pro průmyslové a medicínské aplikace
GaP a správa úvazků.
Jana Chrásková, Ivana Lamková
Změny na trhu práce?.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí”
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
Projekt KA3: ZPRACOVÁNÍ METODIK TVORBY NÁSTROJŮ PRO IMPLEMENTACI NÁRODNÍ STRATEGIE ELEKTRONICKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ (NSEZ)
Transkript prezentace:

Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích Integrace aplikací ve zdravotnickém zařízení na příkladu Krajské zdravotní a. s. Ing. Daniel Krsička 1. lékařská fakulta UK Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 13. 4. 2012 Ústí nad Labem

Agenda Záměr KZ a. s. integrovat své IS Náhled stávajícího návrhu integrace IS Interoperabilita Výzkumný záměr Formalizace kombinací integračních vzorů a pravidel užití Doplnění návrhu integračního řešení v KZ a. s. Ověření použitelnosti Zhodnocení výsledků Doplnění metody o informace z praxe Krsička D. Integrace aplikací ve zdravotnickém zařízení na příkladu Krajské zdravotní a. s., Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů, 2012

Záměr integrovat systémy Proč? rEHR Přístupnost Flexibilita Vytěžitelnost Kvalita Udržitelnost Krsička D. Integrace aplikací ve zdravotnickém zařízení na příkladu Krajské zdravotní a. s., Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů, 2012

Integrační platforma Co? ESB Rozhraní Unifikace Kompozice Flexibilita Audit Krsička D. Integrace aplikací ve zdravotnickém zařízení na příkladu Krajské zdravotní a. s., Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů, 2012

Integrační vzory Ověřené postupy propojení IS Část vzorů obsažena: ve standardech v technologiích Indikace neformální a vágní Pro různé účely a různé situace Lze z nich tvořit kompartmenty podle potřeby Process Semantic Transformation Transport Access Krsička D. Integrace aplikací ve zdravotnickém zařízení na příkladu Krajské zdravotní a. s., Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů, 2012

Interoperabilita Semantic Transport Access Transformation Process Information Knowledge Activity Proč propojujeme systémy? Výměna dat Spolupráce procesů Spolupráce lidí Krsička D. Integrace aplikací ve zdravotnickém zařízení na příkladu Krajské zdravotní a. s., Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů, 2012

Závěr Ověřit, že mezi vzory lze identifikovat skupiny a kombinace, odpovídající dané úrovni interoperability Definovat cílovou interoperabilitu integračního řešení KZ a. s. Ověřit, že jsou v integračním řešení užity odpovídající skupiny a kombinace vzorů Správnou analýzou a návrhem ESB Užitím standardů (HL7, IHE, OMG, W3C) Užitím technologií (Ensemble) Krsička D. Integrace aplikací ve zdravotnickém zařízení na příkladu Krajské zdravotní a. s., Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů, 2012

Děkuji Děkuji Otázky? Vaše otázky? Krsička D., Šárek M. Automatizace využití blokových řešení pro vývoj architektur IS, MEDSOFT 2012, Roztoky u Prahy Krsička D. Integrace aplikací ve zdravotnickém zařízení na příkladu Krajské zdravotní a. s., Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů, 2012