Konec daňových rájů Firmy by měly odvádět daně tam, kde sídlí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Dopad daňových reforem na vztah zaměstnavatel – zaměstnanec.
Jan Mládek: Vážím si každého poctivého živnostníka, sám jsem živnostník od roku 1992.
Trh a jeho zákonitosti.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Vliv daňové legislativy EU na členské státy EU Tax Legislative Impact on Member States Ivo Strejček poslanec Evropského parlamentu, ODS.
Ekonomická gramotnost
Akce 13 - dokumentace k převodním cenám
Lenka Šůsová Marie Kubáňková Analýza možností podpory podnikání v Městské části Praha 13.
Financial Transaction Tax: aktuální vývoj IFA, 8. října 2013 Petra Pospíšilová.
Konference INOVACE 19. září 2013 Podpora podnikání malých a středních podniků ze strany Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Ing. Tomáš Hajdušek náměstek.
TÉMA: SPRAVEDLIVÁ REFORMA HOSPODÁŘSKÉ POLITIKY AUTOŘI: JAN MLÁDEK, JIŘÍ HAVEL HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA.
MEZINÁRODNÍ SPOLEČENSTVÍ
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Vypracoval: Štěpán Bill
Mezinárodní měnový fond Role věřitele poslední instance.
1. Ekonomie jako společenská věda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marie Grygarová.
Mezinárodní finanční instituce
Fiskální význam daně z nemovitostí 18. února 2010 Mgr. Peter Chrenko náměstek ministra financí.
Financování politických stran a regulace politických kampaní Prorůstání ekonomiky a politiky Vladimíra Dvořáková CESTA Praha, , hotel Jalta.
Připravované úpravy daňových zákonů ke snížení deficitu a jejich dopad na malé a střední podniky 1. prosince 2009 Ing. Eduard Janota.
Fiskální cyklus – dekompozice salda Lukáš Lang – oddělení Fiskálních predikcí a makroekonomického modelování, MF ČR.
Jak se pozná sociální podnik
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Průmyslová politika ve vazbě na automobilový průmysl Zasedání rady ředitelů AutoSAP.
NS-LEV 21 pro český sport Jiří Šlégr http://
Export jako šance pro růst České republiky Václav Kubata, poslanec, člen Hospodářského a Zahraničního výboru.
Ekonomická situace EU a návrhy na silnější hospodářskou koordinaci JUDr. Lenka Pítrová, CSc. Úřad vlády ČR, SEZ Únor, 2011.
Je plán finan č ního hospoda ř ení státu, obvykle na jeden rok. Má formu zákona, který navrhuje vláda a schvaluje parlament.
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
Globalizace z různých úhlů dopadu
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Konec prosperity, 1929 začíná hospodářská krize
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Ministr financí ČR Vlastimil Tlustý 100 dnů na MF ČR.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Hospodářská politika. HP je souhrn cílů, nástrojů, rozhodovacích procesů a opatření státu. Cíle: 1) plná zaměstnanost 2) cenová stabilita 3) růst ekonomiky.
Vazby ČR a EU na světovou ekonomiku
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. 22. května 2012 – IFA. 1. Úvod 2. Změny Protischodkový balíček 2013 Protischodkový balíček 2.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Státní rozpočet I. Petr Machala.
Prezentace projektu doktorského studia
Financování kapitol státního rozpočtu II
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Kamila Tkáčová Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Úloha daně z nemovitostí založené na hodnotě Albina Aleksiene.
Mezinárodně právní úprava hospodářské spolupráce s Kanadou a USA.
Léta prosperity a léta krize v ČSR Období prosperity.
Evropská unie. Pojem a význam Evropské unie Definice Evropské unie (dále jen EU) Aktuální počet členů EU Rok vstupu ČR do EU Cíle EU (čtyři základní svobody)
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Institut ochránce práv dětí
EGAP 25 – čtvrtstoletí pojišťování českého exportu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Struktura a vypořádání hospodářského výsledku v dané obchodní korporaci.
Systém zdaňování korporací jako determinanta daňového ráje
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Státní rozpočet je plán finančního hospodaření státu, obvykle na jeden rok. Má formu zákona, který navrhuje vláda a schvaluje parlament.
Evropská ekonomika: společně jsme silnější
Transkript prezentace:

Konec daňových rájů Firmy by měly odvádět daně tam, kde sídlí. František Kroupa (26234)

Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) představila návrh reformy mezinárodních daňových pravidel, která má vést k omezení daňových úniků. Reforma by měla přimět velké nadnárodní podniky, aby platily daně v zemích, kde vytvářejí zisky. Má tak ukončit umělé přesouvání zisků do daňových rájů, kvůli němuž podle odhadů OECD vlády po celém světě každým rokem přicházejí na daňových příjmech o 100 až 240 miliard dolarů (2,4 až 5,8 bilionu korun).

OECD návrh označuje za „nejzásadnější změnu mezinárodních daňových pravidel za téměř 100 let“. Kritici však podle agentury Reuters považují plány OECD za nedostatečné. „Tyto návrhy by nezabránily řadě velkých skandálů kolem daňových úniků z posledních let,“ tvrdí například Pamela Chisangaová z organizace ActionAid.

Návrh OECD by měl mimo jiné odstranit mezery v zákonech, které nadnárodní koncerny jako je Apple, Amazon, Google či Starbucks využívají ke snižování daňového základu. Návrhem se již začali zabývat ministři financí skupiny dvaceti největších ekonomik světa G20 v rámci podzimního zasedání Mezinárodního měnového fondu (MMF) v Limě.

Opatření, která OECD navrhuje, zahrnují posílení transparentnosti firem i vlád. Mají rovněž sladit pravidla jednotlivých zemí týkající se mezinárodních ekonomických aktivit. Reuters nicméně upozorňuje, že zavedení všech navrhovaných opatření do praxe bude pravděpodobně trvat řadu let.

Děkuji Vám za pozornost