VĚDĚL JSI . . ..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Advertisements

Pořád od ženských slyšíme jejich pravidla. Teď je čas na mužská pravidla.
1. Pojď k Pánu dnes, když volno ti dáno, | pojď, dokud Ježíš Spasitel tě zve, | přijmi to štěstí, jež dnes ti přáno, | když tebe volá do blízkosti své!
Židé za 2.světové války….
že svaly tvého srdce jsou schopny vytlačit krev do výše 10ti metrů ? Věděl jsi.....
Anglická revoluce v 17. století
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s důvody, průběhem a výsledkem válek.
Věděli jste, že je nemožné si olíznout jazykem vlastní loket ?
6. ročník – opakování vlastivědy ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová
Věděli jste, ....
Úvahy v ranní mlze….
Sochy z indiánské scény vyrobené z papíru od: Allen a Patty Eckman Autor © Arie - texty z angličtiny volně přeložil
Ahoj všichni, jen vám chci říci, věřte či nevěřte, splnilo se mi přání, které jsem měl, a znám další lidi, kterým se to též splnilo, takže nic neztratíte.
Anglie v 16. století Alžbětinská doba.
SABIAS QUE… Pro celkový rozhled ILMS SABIAS QUE… Srdce dokáže vyvinout takový tlak, že krev by stříkala 10 metrů vysoko.
STOLETÁ VÁLKA.
Pro Lucku kterou z celého srdce miluji!
Samurajové jsou na nebezpečné cestě do jejich vesnice
Definice a znaky Happy Slapingu Nejrozšířenějším druhem kriminality spojené s násilím prostřednictvím elektronických prostředků je tzv. Happy slapping.
Odyssea The Odyssey.
Stoletá válka Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Únor 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 7. ročníku. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací.
Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Marie Toncrová
Boj amerických osad za nezávislost
Řecko Jana Kalusová.
Lucemburkové na českém trůnu (Jan Lucemburský – 2.část)
ERBY Heraldika.
Děvče se ptalo chlapce, jestli si myslí, že je pěkná
Rodina byla nepohostinná a odmítla anděly nechat v místnosti pro hosty
Co vidíš na následujícím obrázku. Současný výzkum zjistil, že děti nepoznají milence v intimní poloze. Oni to nemohou poznat, protože jejich fantasie.
Helénistické období.
Anglický plnokrevník. Historie Anglický plnokrevník vznikl v 17. a 18. století v Anglii, aby uspokojil vášeň šlechty a jejích králů pro koňské dostihy.
Řecká moudrost Věda a filosofie.
Věděli jste, ....
BLÁZNIVÁ FAKTA !.
Dobrý Den. Dnes se podíváme na hru, která nemůže být cizí žádnému fandovi RPG her. Tou hrou je pokračovaní ságy…
Kondicionál v minulém času: Conditional in the Pat Tense Rewrite the following sentences in the non- past conditional. Vzor: Kdybych to byl věděl, byl.
Posun : Auto nebo S láskou je to jako s máslem: občasná trocha chladu ji udržuje svěží.
Moje vlast, moje bydliště Pověst o Bruncvíkovi VY_32_INOVACE_17 Sada 9
Živá příroda.
Přítomný čas Rewrite the following sentences in the present tense. Vzor: Bolela mě hlava. Bolí mě hlava. *Taken from Review Lesson 4, pg. 193, ex. 1 of.
Víte že: Tekutina uvnitř kokosového ořechu může být použita jako náhražka za krevní plasmu.
Zájmena Mgr. Renata Nogolová
1. Buď tobě sláva, jenž jsi z mrtvých vstal
Sparta.
Bláznivá fakta Kdyby jsi křičel 8 roků, 7 měsíců a 6 dnů, vyprodukoval bys tolik energie, že bys s ní mohl ohřát šálek kávy.
Napoleon Bonaparte - císařství
Děvče se ptalo chlapce, jestli si myslí, že je pěkná
Alexandr Makedonský = Veliký
Nápověda Jak se jezdí po silnicích v Anglii. Jede na levou stranu protože nejsou vidět dveře.
Náboženská společnost svědků Jehovových v ČR Zýmová, Melicharová, Šrámková.
RYTÍŘI Vypracoval Štěpán Rakovič. Kdo vlastně byli rytíři Rytíři byli šlechtici, kteří bojovali na koních a často žili v hradech. Tento způsob života.
Reportáž z akce Smysly živočichů Kateřina Bílková | 5. A 1.
Bulharský lev 30. června 1917 vstupuje Řecko do války proti Bulharsku a jeho spojencům. Pro bulharského velitele Zhostova přichází životní šance….
Práce s atlasem: 23/8 1. Kde ležela Makedonie? 1. sever Řecka
HISTORIE A SOUČASNOST DOSTIHOVÉHO SPORTU
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Jestli chceš uskutečnit svůj sen, probuď se!
Tematický okruh: NEJSTARŠÍ CIVILIZACE - STAROVĚK Název učiva: EGYPT
Tažení Alexandra Velikého
Mistr Jan Hus Michaela Tarabová.
Co jsou to podstatná jména?
Pro celkový rozhled ILMS.
Jak dobré je vzývat Ref: Jak dobré je vzývat jméno Tvé před tváří Tvou, ó Králi náš. 2x 1. Enoch vždy chodíval s Bohem svým a zůstával na kolenou. 2x.
Kondicionál v minulém času: Conditional in the Pat Tense
VOLBA POVOLÁNÍ Erik Švidra 9.A 2015/16.
BLÁZNIVÁ FAKTA !.
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
MISTR JAN HUS A HUSITSKÉ VÁLKY
Pro celkový rozhled ILMS.
Transkript prezentace:

VĚDĚL JSI . . .

že sloni jsou jediná zvířata, která nedokáží povyskočit ? Věděl jsi ...... že sloni jsou jediná zvířata, která nedokáží povyskočit ?

Věděl jsi ...... že se statisticky lidé bojí více pavouků, než smrti ?

Věděl jsi ...... že všichni polární medvědi jsou leváci ?

Věděl jsi ...... že krokodýli nedokážou vypláznout jazyk ?

Věděl jsi ...... že motýli mají chuťové buňky na nohách ?

že lidé a delfíni jsou jediní tvorové, kteří mají ze sexu požitek ? Věděl jsi ...... že lidé a delfíni jsou jediní tvorové, kteří mají ze sexu požitek ?

že kvákání kachen nezpůsobuje ozvěnu a nikdo neví proč ? Věděl jsi ...... že kvákání kachen nezpůsobuje ozvěnu a nikdo neví proč ?

že králové na kartách mají svojí předlohu v historii: Věděl jsi ...... že králové na kartách mají svojí předlohu v historii: Piky: král David Kříže: Alexandr Veliký Červené: Karel Veliký Kára: Julius Cézar

že sochy vojáků v parcích označují, jak voják zemřel ? Věděl jsi ...... že sochy vojáků v parcích označují, jak voják zemřel ? Má-li kůň zvednutou nohu, zemřel voják v boji. Pokud kůň stojí na všech čtyřech nohách, zemřel voják normální smrtí.

že slovo : „ hřbitov ‘‘ se odvozuje od řeckého „koimetirion“, Věděl jsi..... že slovo : „ hřbitov ‘‘ se odvozuje od řeckého „koimetirion“, což značí noclehárna ?

Pokud chtěli mít potomka, museli krále požádat. Věděl jsi..... že ve středověku nesměli lidé v Anglii provozovat sex bez povolení od krále ? Pokud chtěli mít potomka, museli krále požádat. Obdrželi tabulku, kterou pak umístili na vchodových dveřích. Na ní stálo.... "Fornication Under Consent of the King" (FUCK) A tak vzniklo slovo: ‘‘ FUCK‘‘ Volně přeloženo: „ Smilstvo povolené králem“

Ptali se pomocí posuňků domorodců, co, že je to za zvíře ?. Věděl jsi..... že, když první Angličané navštívili Austrálii, uviděli zvíře, které vysoko a daleko skákalo? Ptali se pomocí posuňků domorodců, co, že je to za zvíře ?. Ti odpověděli : ‘‘ Khan Ghu Ru ‘‘. Angličané z toho udělali: ‘‘ Kangaroo‘‘ Co, ale ve skutečnosti domorodci mínili, bylo: ‘‘ my vám nerozumíme ‘‘

Odtud pochází anglický výraz pro: ‘‘Vše v pořádku‘‘ Věděl jsi..... O.K. že, když se za časů občanských válek vraceli bojovnící beze ztrát, držela se ve vzduchu tabulka, aby ji každý mohl vidět. Na ní stálo: "0 Killed - 0 zabitých“ Odtud pochází anglický výraz pro: ‘‘Vše v pořádku‘‘ OK

Věděl jsi..... že je nemožné, aby se člověk dotkl jazykem lokte

Věděl jsi..... že se 80% všech, co tohle přečetli, se teď zkusí dotknout jazykem lokte