EXCEL (Tabulkový Editor)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VIZUALIZACE V MATLABU Štěpánka Velebová
Advertisements

Tabulkové procesory (MS Excel)
Typy programů operační systémy programy pro práci se soubory
Software – aplikace, programy
Software Dělení programů.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
OPERAČNÍ SYSTÉMY Hanuš HOLZER 2 EPi. Kancelářské programy Linux ( Ubuntu, Slax ) & Windows Vista.
TABULKOVÉ PROCESORY.
VY_I/2_INOVACE_66_Word Word Miroslav Kaňok.
Základní součásti PC Základní Škola.
programové vybavení počítače
Ing. Jaroslav Parma.  Seznámení s MS OFFICE 2010  PROCVIČENÍ PROGRAMŮ MS OFFICE 2010  DISKUSE  ZÁVĚR.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
SOFTWARE.
TABULKOVÉ PROCESORY maturitní otázka: 16.
Tabulkový procesor.
Historie operačních systémů Fiala Filip, 4.C. 50. léta Počítače bez OS Programy se psaly pro konkrétní počítače, často v binárním kódu Až ke konci 50.
N OVINKY V O FFICE 2010 Miroslav Drška. Historie Office pro Windows Word 1.0 pro MS- DOS – první textový editor, který používal myš Uveden.
Požadavky na programy Programové Měřící Systémy Sběr datZpracováníPrezentace systémy – uzavřené (omezená množina funkcí, nelze jednoduchým způsobem rozšiřovat.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
S oftware – programové vybavení počítače. Operační systém. „Základní program“
Práce s tabulkami.
Microsoft Excel  Editor z kancelářského balíku Microsoft Office.  Patří mezi tabulkové kalkulátory – aplikace, která hromadně zpracovává data.  Konkurenční.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
= tabulkový procesor od firmy Microsoft pro operační systém Microsoft Windows a počítače Macintosh. Dnes se prodává hlavně jako součást kancelářského balíku.
ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ SOFTWARE
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows Okruhy ke zkoušce z předmětu: Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
INFORMATIKA 8 MS Excel III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
VY_32_INOVACE_A3-11 TABULKOVÝ PROCESOR - EXCEL AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: LISTOPAD 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU ÚVOD DO PRÁCE.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Pavel Dušánek. ● 1999 – SUN kupuje StarDivision ● 2000 – otevření kódu StarOffice -> vznik projektu OpenOffice.org ● 2002 – OpenOffice.org 1.0 ● 2004.
Tabulkový kalkulátor Radek Pinc
INFORMATIKA MS Excel - Historie.
Visual Basic - programování
Maturitní okruh 16: TABULKOVÝ PROCESOR
Pro 2. a 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_07_.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Textový editor Maturitní téma č.12 (prostředí textového editoru, nastavení zobrazení dokumentu, zásady pořizování textu v počítači)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_407_Balíček Microsoft Office 2010 – PowerPoint AUTOR: Ivana.
Základy informatiky Aplikační SW Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
MS EXCEL Charakteristika
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Tabulkové editory © Tabulkové editory slouží k: vytváření a úpravě tabulek na rozdíl od textových editorů jsou tabulky v těchto editorech aktivní,
Inf Vývoj osobních počítačů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
© Ing. Petr Kvíz 2012 IKT MS Excel - Historie. Tabulkový procesor Tabulkový procesor je program zpracovávající tabulku informací. V jednotlivých buňkách.
Informatika – Textový procesor Word 2010 Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření leden 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
MICROSOFT OFFICE teorie. MICROSOFT OFFICE Microsoft Office je kancelářský balík od americké firmy Microsoft. Firma Microsoft je největší softwarovou firmou.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Informatika – Kancelářský balíček Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření Prosinec 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo DUM: VY_32_INOVACE_INF_612 Jméno autora: Mgr. Marie Kardová.
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Vypracoval / Roman Málek
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
SOFTWARE II Aplikační software.
MS Excel - Úvod Název : VY_32_inovace_01 Informatika - MS Excel - Úvod
Kancelářské balíky,a jejich porovnání
Microsoft office - Seznámení Více výukových souborů najdete na stránce: emagister.proweb.cz
Transkript prezentace:

EXCEL (Tabulkový Editor) Vypracovali: Málek Jan, Prokůpek Vojtěch, Vaněk Jakub IT4B

Microsoft Excel je tabulkový procesor od firmy Microsoft. Pro operační systém Microsoft Windows a počítače Macintosh. Už od verze 5 (r. 1993) má dominantí postavení na trhu.

Je součástí kancelářského balíků Microsoft Office. Jeho hlavní konkurent je Calc, který je součástí balíků OpenOffice.

Historie Microsoft vstoupil na trh tabulkových kalkulátorů (1982) s programem Multiplan, který byl ve své době velmi rozšířený na počítačích s operačním systémem CP/M. Po prohře v souboji s Lotusem 1-2-3 se rozhodli pro vývoj nového typu tabulkového kalkulátoru nazvaného Excel s cílem dosáhnout řešení lepšího než měl Lotus.

Historie r. 1985 první verze pro Macintosh s názvem Excel První program jehož GUI využívalo rozbalovacích menu ovládaných klikáním myší. Z toho plyne že práce s ním byla mnohem pohodlnější a jednodušší oproti DOS-u.

Historie Verze Excelu pro MS-DOS 1992. Později přidána i podpora pro VBA. Využíval tehdy 256 fontů pro psaní.

Využití Excelu Využívá číslované řádky a sloupce popsané písmeny k aritmetickým operacím. Využívá se ve statistice, účetnictví, inženýrství(strojírenství). Umí zobrazit data jako grafy, histogramy, žebříčky, diagramy, a velmi omezeně trojrozměrnou grafiku.

Využití Excelu Kontingeční tabulky, které se využívají k přehledné vizualizaci. Má vlastní programovací aspekt VBA, který umožňuje uživateli využít mnoho numerických metod. Excel dále může automaticky aktualizovat informace z jiných zdrojů (word, power point, e-mail, …).