KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
{ Inkluzivní vzdělávání z pohledu praktika Mgr. Jana Vrbicová „Sociologický monitoring vzdělanostních vstupů a výstupů dětí a žáků, včetně dětí a žáků.
Advertisements

ZŠ CHOMUTOV, ZAHRADNÍ 5256 SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ Libuše Slavíková 2. června 2016.
Od integrace k inkluzi Mgr. Jitka Topičová , Chomutov.
Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Propojení psychologie dopravy a klinické psychologie PhDr. et Mgr. Š tefan Medzihorský, předseda ČAPPO, rektor Vysoké školy aplikované psychologie Konference.
IX. Krajská konference k primární prevenci rizikového chování Prima třída PRIMA Gymnázium Ladislava Jaroše Holešov Mgr. Zdeněk Hrnčiřík.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Chcete se něco dozvědět o naší škole? Potom …VstupteVstupte.
Základní škola a Mateřská škola, Osečná, okres Liberec, příspěvková organizace -základní škola žáků, 35 sociálně znevýhodnění žáků -mateřská škola.
1 Koordinátor S 1 Příprava vedoucích pracovníků a koordinátorů středních odborných škol na tvorbu a realizaci ŠVP.
EU peníze školám Čtenářská gramotnost - záměr  Zlepšování čtenářských dovedností a zvyšování čtenářské gramotnosti ve všech ročnících  Obnovit knižní.
Asistent pedagoga jako nástroj pro inkluzivní vzdělávání Mgr. Lucie Macků.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
TVORBA JEDNOTNÉHO ZADÁNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY V OBORECH VZDĚLÁNÍ KATEGORIE E Romana Jezberová konference IPn NZZ Praha březen 2012.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Pedagogické disciplíny II. Část Aplikované. Rozdělení aplikovaných pedagogických disciplín  Školské  Mimoškolské  Na hranici školských a mimoškolských.
ASEBS, 4. sem..  Široké chápání profesní sebeobrany a jejího projektování  Samostatná práce  Schopnost integrovat znalosti  Pochopení problému v širších.
Vítejte v našem Speciálně pedagogickém centru..
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
Inkluzivní vzdělávání pro Olomoucký kraj
Individuálně, ale společně a jinak
Dokument KAP MSK - obsah
Ing. Kateřina Lichtenberková
Platformy projektu KAP LK
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Mentoring, co a jak? Václav Šneberger
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Techniky práce s mentálně postiženými
PhDr. Lenka Gajzlerová jaro 2013
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními

Schůzka fakultních cvičných učitelů a metodiků praxe Katedra primární pedagogiky PdF MU (Galerie RUV)
Průběh čerpání - Šablony pro SŠ/VOŠ I..
Návrhy možných inkluzivních opatření pro MAP ORP Litvínov
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Informace k přednášce a semináři k předškolní pedagogice Jarní semestr 2016 Zora Syslová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Mgr. Zdeňka Sokolová PPP a SPC Semily Pracoviště SPC Turnov
Školní poradenské pracoviště
Středisko výchovné péče - ALFA
Žáci se speciálními vzdělávacími potřebami
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
FORMY PRÁCE S TALENTOVANÝMI ŽÁKY
Aktuální informace o projektu IKAP
Ing. Alice Hříbalová - VP
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Centra kolegiální podpory
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Zkušenosti Gymnázia, Praha 5, Na Zatlance 11
Realizace projektu na 7. základní škole a mateřské škole Plzeň
Model intenzivní podpory
Strategické řízení a plánování
Úvodní přednáška pro 1. ročník
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Akční plán - plánované společné aktivity
Šablony I a jejich realizace
Vzdělávací kurzy Rodinného Integračního Centra zaměřené na problematiku poruch autistického spektra
Model intenzivní podpory
Model intenzivní podpory
ZŠ Ostrava-Hrabůvka, Klegova 27 příspěvková organizace
Je kvantita zárukou kvality ? Vladimír Ort
Digitální učební materiál
Podpůrná opatření Mgr. Marika Kropíková.
Transkript prezentace:

KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK Programy Vzdělávacího institutu Středočeského kraje v oblasti společného vzdělávání KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK

Semináře ke společnému vzdělávání - strategie a filozofie VISK nabízí semináře ke společnému vzdělávání: V různém časovém rozsahu - 4, 6, 8, 16, 24, 32 hodin (vhodné pro šablony). Pro všechny stupně škol (MŠ, ZŠ, SŠ), nezapomínáme ani na propojení jednotlivých stupňů škol a problémy spojené s přechodem žáků se SVP do vyšších stupňů vzdělávání. Pro jednotlivé účastníky i pro celé pedagogické sbory na zakázku. Vedené odbornými lektory, kteří jsou propojení s praxí. Reagující na současnou právní úpravu společného vzdělávání. Podporující týmovou spolupráci na školách při vzdělávání žáků se SVP. Podporující spolupráci školy s rodinou. Posilující odborné, profesní i osobnostně sociální kompetence pedagogů a poradenských pracovníků škol.

Semináře ke společnému vzdělávání VISK nabízí semináře v rozsahu 4, 6, 8, 16, 24, 32 hodin (vhodné pro šablony) Rozsah 4 hodiny Výuka žáků se specifickými poruchami učení - projevy obtíží v jednotlivých předmětech a možnosti řešení podpory Asistent pedagoga a jeho role u žáka s PAS na základní (střední) škole Vzdělávání žáků s PAS v běžné základní (střední) škole Rozsah 6 hodin Spolupráce učitele a asistenta pedagoga Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami v praxi základních škol Metody práce s nadanými žáky na ZŠ a způsoby hodnocení nadaných žáků Vzdělávání žáků se zrakovým postižením – kazuistický seminář Vzdělávání žáků s poruchou autistického spektra – kazuistický seminář

Semináře ke společnému vzdělávání VISK nabízí semináře v rozsahu 4, 6, 8, 16, 24, 32 hodin (vhodné pro šablony) Rozsah 8 hodin Asistent pedagoga, emoční inteligence znevýhodněných žáků v MŠ a na 1. stupni ZŠ Pedagog, asistent pedagoga a podpora žáků s PAS na ZŠ Podpora žáků s poruchou autistického spektra na ZŠ a při přechodu na SŠ Komunikace s žákem s nežádoucími projevy chování Zvládání náročných situací v komunikaci asistenta pedagoga Poruchy pozornosti u dítěte v předškolním věku a možnosti jejich zvládání Vzdělávání pedagogického sboru ZŠ zaměřené na inkluzi Základní supervizní a intervizní techniky a jejich využití ve školním prostředí

Semináře ke společnému vzdělávání VISK nabízí semináře v rozsahu 4, 6, 8, 16, 24, 32 hodin (vhodné pro šablony) Rozsah 8 hodin Žák s tělesným postižením (zrakovým, sluchovým, mentálním, PAS) v běžné škole Společné vzdělávání jako týmová spolupráce školy / II. poradenští pracovníci školy a pedagogický sbor Spolupráce učitele a asistenta pedagoga Efektivní učení žáka se speciálními vzdělávacími potřebami Hodnocení a klasifikace jako prvek pozitivní motivace Bezpečné klima třídy interaktivně Vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami na střední škole Prevence rizikového chování žáků s poruchou autistického spektra Poruchy učení v matematice a možnosti jejich reedukace

Semináře ke společnému vzdělávání VISK nabízí semináře v rozsahu 4, 6, 8, 16, 24, 32 hodin (vhodné pro šablony) Rozsah 16 hodin Přístupy ke vzdělávání v současné škole – individualizace výuky a výuka žáků se SVP Rozvoj grafomotoriky v předškolním věku – ergonomie kreslení a počátečního psaní Společné vzdělávání a zvládání náročných situací v komunikaci pedagoga Žák s PAS a narušenými komunikačními schopnostmi v ZŠ Hyperaktivní žák s poruchou pozornosti - možnosti pedagogické intervence Společné vzdělávání a pedagogický sbor v současné škole Společné vzdělávání v mateřské škole Dítě se speciálními vzdělávacími potřebami a nadané dítě v mateřské škole

Semináře ke společnému vzdělávání VISK nabízí semináře v rozsahu 4, 6, 8, 16, 24, 32 hodin (vhodné pro šablony) Rozsah 24, 32 hodin Zlepšování sociálního klimatu ve škole A / Práce s dynamikou skupiny, rozvíjení důvěry, zdravých interakcí a mezilidských vztahů ve škole (24 hod.) B / Individualizace výuky, práce s žáky mimořádně nadanými, podpora začleňování žáků se SVP do vzdělávání (24 hod.) Rozvoj profesních kompetencí učitelů středních škol v oblasti společného vzdělávání (24 hod.) Vzdělávání v současné škole – individualizace výuky a společné vzdělávání (32 hod.)

Katalogy VISK, kontakty Informace o programech najdete: http://www.visk.cz/ Kompletní nabídka programů DVPP http://www.visk.cz/sites/default/files/visk_dvpp_1.pol_.2017-18_el.katalog_0.pdf#overlay-context=node Nabídka programů – šablony DVPP http://www.visk.cz/sites/default/files/visk-info2a_dvpp_sablony_1pol_2017-18.pdf#overlay-context= Kontakt: Mgr. Miroslav Vosmik, metodik dalšího vzdělávání, lektor společného vzdělávání vosmik@visk.cz, 724 751 902