1 ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Practice Vocabulary and your MEMORY and your MEMORY.
Advertisements

Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady03Číslo DUM.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_435_Počitatelnost podstatných jmen AUTOR: Ing. Magdalena Nemeškalová.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Zdravotnický asistent, třetí a čtvrtý ročník Food and cooking Autoři: Mgr. Přemysl Kozmík, Mgr. Jitka Skopalová SZŠ a VOŠZ Zlín Zdravotnický asistent,
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_14_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
In the grocery Autor: Mgr. Alžběta Fojtů Předmět Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Helena Zikmundová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_AJ2V Ročník: I. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Mgr. Alena Miklíčková. * Obrázky určené k popisu a srovnání * Soubor otázek k diskusi na dané téma * Jednotlivé otázky s ukázkami slovní zásoby * Zadání.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 01Číslo.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady31Číslo DUM.
Restaurant, cooking – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního.
Restaurants and meals Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
National cuisine Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
FOOD – 6.ročník Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-3.PT-21-Jídlo a nápoje Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-2.PT-13-Vzdělávání Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
NÁZEV ŠKOLY : Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_3B_09_Food and drink 1 TÉMA.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Food - collocation Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-26 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ27 Název školySPŠ a.
Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ12 Název školy SPŠ a.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_ Jazyk anglický TEMA: Food and drink ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: ZŠ Pardubice – Spořilov Autor: Ing. Miluše Uhlířová Název: VY_22_INOVACE_ANGLICKÝ JAZYK1_15. AT THE RESTAURANT Téma: At the restaurant Číslo.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ29 Název školy SPŠ a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ36 Název školy SPŠ a.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ilona Jurčeková NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_AJ_12 TÉMA:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ24 Název školy SPŠ a.
G Traditional cooking vs. Fast food Adam Hlavatý Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá.
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Typical daily meals Food in the past Jakub Jambor, Jakub Baštinec Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr.David Rohusch NÁZEV:VY_32_INOVACE_03C_14_Services TEMA:Slovní zásoba ČÍSLO.
Každodenní život (Everyday Life) B1 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Angličtina: Maturitní ústní zkouška.
Jídlo(Food, Meals) B1 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastAngličtina: ústní zkouška Datum vytvoření
1 ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
IN A SANDWICH BAR FOOD.
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
1 ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
Cooking and restaurants
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
1 ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu) TOPIC: Meals
FOOD AND MEALS - GEOGRAPHY
Mgr. Jaroslava Majlišová Název prezentace: (DUMu)
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Describing photos. Food
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_20_25_Cooking
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Shane Paul Hertnon Název materiálu:
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Digitální učební materiál
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
British Typical Meals and Meal Times
National symbols Mgr. Zuzana Hnátová.
Jídlo (Food, Meals) B2 Tematická oblast Angličtina: ústní zkouška
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_14_Food TEMA: Food
Transkript prezentace:

1 ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR: Jitka Jiřišťová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03C_02_Food TEMA: SLOVNÍ ZÁSOBA ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/34.0816 DATUM TVORBY: 29.3.2013

2 ANOTACE Materiál je určen pro žáky úrovně A2,B1. Časově je koncipován na jednu až dvě vyučovací hodiny. Cílem této prezentace je připravit žáka na všeobecné téma k ústní maturitní zkoušce z AJ: “Food“. Žák bude schopen komunikovat na dané téma (odpovídat na otázky, vést rozhovor, popisovat obrázky) za použití vhodné slovní zásoby a větných vazeb. Slide 4,5,6,13,14,16: Žáci si procvičují slovní zásobu a větné vazby. Podle pokynů v prezentaci pracují s digitálním perem / fixem, zapisují odpovědi na interaktivní tabuli a poté je kontrolují se správným řešením. Neznámou slovní zásobu si zapisují do sešitů. Slide 5: Tento slide je vhodné také vytisknout a použít jako pracovní list. Slide 7 - 12: Žáci kategorizují slova do „národních kuchyní“. Odpovědi si zapisují do sešitů, porovnají se správným řešením a použijí je při rozhovoru. Slide 15,17: Žáci pracují s online prostředím. Po kliknutí na odkazy si procvičují tři jazykové dovednosti - poslech, čtení a mluvení. Materiál je určen k interaktivní výuce.

FOOD

In the wordsearch (following slide) you will find the names of food In the wordsearch (following slide) you will find the names of food. Devide them into these categories: Meat (2x): Dairy products (4x): Poultry (2x): Sweets (2x): Fish and seafood (3x): Bakery products (2x): Fruit and vegetables (5x):

C A R P D E L F N O I U T B M Z H K S J G Y V

Wordsearch - the solution Meat (2x): beef, pork Dairy products (4x): milk, butter, yoghurt, cream Poultry (2x): chicken, turkey Sweets (2x): lollipop, candy Fish and seafood (3x): carp, lobster, cod Bakery products (2x): bread, roll Fruit and vegetables (5x): onion, carrot, cabbage, apple, nut

NATIONAL CUISINES: From the following dishes decide which are typical for American cuisine British cuisine Czech cuisine fruit dumplings steak hamburger pudding Haggis fish and chips hot dog carp turkey potato salad sandwiches roast beef French fries cranberry sauce apple pie pork+cabbage+dumplings toast+marmelade tea with milk beer Coca-cola

AMERICAN CUISINE steak hamburger hot dog turkey French fries cranberry sauce apple pie Coca-cola

BRITISH CUISINE pudding Haggis fish and chips turkey sandwiches roast beef cranberry sauce toast+marmelade tea with milk

CZECH CUISINE fruit dumplings carp beer potato salad pork+cabbage+dumplings

How would you describe: American cuisine British cuisine Czech cuisine heavy, greasy, delicious, tasty, light, fatty, meaty, salty, spicy, filling, strange, disgusting, healthy, unhealthy, bland (mdlý), boring,hearty (vydatný), oily, mild,rich (výrazný), plain

Now with your partner talk about different national cuisines and compare them

DIFFERENT PLACES TO EAT home tea room café cafeteria sweet shop restaurant fast food bars Chinese take-away pub sushi bar pizza restaurant………. Why do you prefer eating at home / out

CAN YOU COOK? Match the words from the columns squeeze cook mix bake peel roast serve stir slice melt chop cut do fry add boil steam lay onions meat the dinner the fries spices the bread the table a meal a lemon the soup sausages the eggs meat into pieces some butter in a pan a cake all ingredients ina bowl the washing up the potatoes 1 I 2 H 3 P 4 O 5 R 6 B 7 C 8 J 9 F 10 N 11 A 12 M 13 Q 14 D 15 E 16 L 17 K 18 G

Do you use cookbooks? Do you watch TV programmes about cooking? Jamie Oliver is a famous British chef. Look at him making The Perfect Omelette

LAYING THE TABLE (How do you lay the table for special occasions?) jug napkin bottle candle (stick) the other items: bowl cup saucer salt+pepper teapot coffee pot tray vase menu knife spoon fork tea spoon glass plate table-cloth

Recommended tasks: Look at Maturita card 5 (Bridge - online) 1. With a partner discuss the questions 2. Look at the photos and describe what you can see Use the questions on helpforenglish to talk about the topic ´Food´ You can read articles about national cuisines on Bridge - online: Maturitní témata - Food

Použité zdroje: Slide 3,8,9,10,16: Obrázky z galerie MS Office www.office.microsoft.com Slide 5: (Wordsearch) vlastní tvorba Slide 15: ALMARE. Wikipedie [online]. [cit. 31.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Jamie_Oliver_retouched.jpg