Střední hotelová škola, s.r.o. Floriánské náměstí 350, 272 01 Kladno Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0112 Název projektu Moderní škola Název školy Střední hotelová škola, s.r.o., Floriánské nám. 350, Kladno Předmět Konverzace v anglickém jazyce Tematický okruh Recepty Téma Dezerty Ročník 2. Jméno autora Mgr. Dalibor Bartoš Datum tvorby 7. 4. 2013 Anotace Učební materiál popisuje pracovní postup při výrobě jednoho dezertu.
Little strawberry cheesecake Recipe
Ingredients 50g butter 6 digestive biscuits , finely crushed 250g tub ricotta 50g icing sugar zest 1 lemon , juice of ½ 1 egg and 1 yolk ½ tsp vanilla extract 150ml double cream 2 tbsp strawberry jam , melted 3 strawberries , halved
Method Heat oven to 150C/130C fan/gas 2 and line 6 muffin tin holes with muffin paper cases. Melt the butter, stir in the biscuit crumbs until well mixed, then press as firmly as you can into the bases of each paper case. Chill them while you make the filling. Beat the ricotta with the sugar, lemon zest and juice, whole egg, egg yolk and vanilla. In another bowl, whisk the cream until it just holds its shape, then fold into the cheese mixture. Spoon evenly into the paper cases, right up to the tops, then tap the tin on the work surface to flatten the filling. Bake for 30 mins, then turn off the oven and allow to cool completely inside. To decorate, top each cheesecake with 1 tsp jam and a strawberry half.
Nutrition per serving 378 calories, protein 7g, carbohydrate 21g, fat 29 g, saturated fat 17g, fibre 0g, sugar 15g, salt 0.5 g
New vocabulary Translate! Yolk Melt Filling Whisk Shape Mixture Cool Crumb Icing sugar Žloutek Rozehřát Náplň Šlehat Tvar Směs Vychladit Drobek Moučkový cukr
Little strawberry cheesecake
Použité zdroje BUENFELD, Sara. http://www.bbcgoodfood.com [online]. [cit. 25.4.2013]. Dostupný na WWW: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/236 0658/little-strawberry-cheesecakes