Sazka a.s a sázky P6 EKOS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SPORT V ČESKÉ REPUBLICE OD ROKU 2012
Advertisements

nedostatek pohybových aktivit
KAMPAŇ NA PODPORU ČESKÉHO SPORTU. Finanční situace českého sportu 7,7 MLD 2,1 MLD 2,2 MLD 3,4 MLD Státní rozpočet Výtěžek hazard Kraje a samospráva
Financování ČHS MF Sazka MŠMT Členské příspěvky ČSTV komora svazů komora SK TJ Úroky Akcionáři 9 subjektů Dary, ost.
TJ Sokol Libňatov Založen – ustavení jako pobočka TJ Sokol Havlovice Historie se píše do 70. let 20. století – nemáme přesné informace, kdy.
 Příspěvek ze státního rozpočtu ČR (na úhradu volební kampaně a na činnost strany)  Členské příspěvky  Dary a dědictví  Příjmy z pronájmů a prodeje.
Tento text upravíte v menu: Zobrazit / Záhlaví a zápatí1 Zájem samosprávy nad zájmy hazardu Mgr. Jan Farský starosta města Semily poslanec PSP ČR za Liberecký.
KOMUNIKACE MEZI OBCÍ A OBČANY Panelová diskuse Ing. Jan Havlík, MPA – tajemník MěÚ.
EKONOMIKA AKCIOVÁ SPOLEČNOST Ing. Hana Kročová
NS-LEV 21 pro český sport Jiří Šlégr http://
SENÁT A REGULACE HAZARDU PETR VÍCHA starosta Bohumína t. č. senátor.
1 Evropská dimenze ekonomické krize Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP XII. Celostátní finanční konference 23. listopadu 2009.
Organizace tělesné výchovy a sportu v ČR
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy university v Brně TRIALOG (Brněnský institut rozvoje občanské společnosti)
Česká asociace Sport pro všechny, občanské sdružení
XIII. Celostátní finanční konference Svazu měst a obcí České republiky BOJ PRAHY PROTI HAZARDU Pavel Bém Poslanec PS PČR za hl. m. Prahu
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Finanční a rozpočtové právo
Zdanění subjektů terciárního sektoru
Zdaňování ostatních příjmů Ostatní příjmy FO vymezuje § 10 ZDP, jsou jimi mj.: příjmy z příležitostných činností nebo z příležitostného pronájmu movitých.
Tvarůžek František Tělovýchova v letech ČLENOVÉ AKTIVITY STAROSTOVÉ MILNÍKY Klos Josef 1925 Tvarůžek František 1929 OTEVŘENO KOUPALIŠTĚ.
1 Cenová úroveň roku 2003, vývoj cen pro OZ 1. a 2. etapy otevírání trhu, problematika LDS – stručné shrnutí a úvod dalšího bloku Asociace Energetických.
Management sportu Obsah kurzu pro trenérskou školu – 2. ročník.
VÝVOJ ČESKÉ TĚLOVÝCHOVY ; SOKOL
Sportovní klub Case study EKOS P10. Typologie sportovních klubů Dle velikosti (počtu členů) –Univerzální organizace (Sokol, Orel,..) –Velké – nad 300.
Ekonomické aspekty veřejné správy
Současná pravidla regulace hazardu na území obcí a připravované změny od roku 2016 Odbor 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Ostrava 9. 4.
Hazardování s hazardem
Sportovní prostředí po roce 1989
Sázky a loterie P11 EKOS.
Financování sportu z veřejných zdrojů
Antropologie občanské společnosti podzim Ekonomický rámec. Financování a fundraising v občanském sektoru. Mgr. Bc. Alena Řiháková
Zdaňování ostatních příjmů Ostatní příjmy FO vymezuje § 10 ZDP, jsou jimi mj.: příjmy z příležitostných činností nebo z příležitostného pronájmu movitých.
Ekonomika politických stran. Identifikace  Vznik dle zákona č. 424/1991 Sb. o sdružování v politických stranách a v politických hnutích  Evidence ve.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Akciová společnost Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Regulace loterií a jiných podobných her a připravované změny od roku 2017 Odbor 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Mgr. Markéta Srpová 25.
Multigate a.s. Projekt: Casino - Podolí u Brna. Kdo jsme? Společnost multigate, a.s. byla založena v roce 2002 a je výlučně tuzemskou společností, její.
Zákon o obchodních korporacích. Obchodní korporace 90/2012 Sb., zákon o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích) Kolizní.
Financování NO Systém veřejného financování - financování z veřejných rozpočtů Finance z neveřejných zdrojů (tuzemských i zahraničních) Nadace tuzemské.
NE PROHIBICI, ANO ROZUMNÉ REGULACI! Ing. Petr Vrzáň 15. října 2015.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_259_TÉMA_ Daň z příjmu Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Hazardní hraní v České republice v roce 2014 MUDr. Viktor Mravčík, Ph.D. 15. června 2015| Praha.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 POČÍTAČE A INTERNET V ČESKÉ SPOLEČNOSTI DOMÁCNOSTI A JEDNOTLIVCI Využívání informačních.
Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA Reg. č. CZ.1.07/1.4.00/
Zdravotnické ukazatele v ČR. Kromě zcela obecných ekonomických ukazatelů je měření a hodnocení kvality zdravotní péče typické výskytem zcela specifických.
Téma 10: Podnikový zisk a dividendová politika 1. Tvorba zisku (výsledku hospodaření) 2. Bod zvratu a provozní páka 3. Zdanění zisku a rozdělení výsledku.
Soukromé zdroje Loterie a sázky P6 EKSP. Struktura 1.Soukromé zdroje 2.Zákon o loteriích a jiných podobných hrách 3.Ekonomické výsledky loterií 4.Tombola-možnosti.
MIKROEKONOMIKA Ekonomika neziskových organizací. Společenský význam neziskových organizací Nezisková organizace (nonprofit, nověji not-for-profit) = organizace,
Daň silniční a daň z hazardních her
Workshop I. Téma: Kauce Vytvořeno: Odborem 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 27. červenec 2016.
Hospodaření obcí v roce 2016
Výkladová prezentace pro podporu výkladu učitele.
Hazard ve Valašských Kloboukách
Systém a struktura MA 21 Vsetín
Obchodní společnosti I.
Program MŠMT VIII v roce 2017
Rozdíly mezi různým podniky právnických osob
Okresní sdružení ČUS Tábor
HAZARD V ČÍSLECH.
PBSNPB2: Legislativní vymezení neziskového sektoru Korporace: spolky a pobočné spolky Jakub Pejcal ESF MU, Katedra veřejné ekonomie.
Antropologie občanské společnosti podzim 2010
KAMPAŇ NA PODPORU ČESKÉHO SPORTU
VÝVOJ ČESKÉ TĚLOVÝCHOVY ; SOKOL
Hazard a sport (doplnění přednášky)
Zdaňování ostatních příjmů
Finanční právo II Majetkové daně, daň z hazardních her, poplatky, JOPP
Ekonomické aspekty veřejné správy
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2017
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
Transkript prezentace:

Sazka a.s a sázky P6 EKOS

Sazka a.s Zákon 202/1992 Sb. o Loteriích a jiných podobných hrách Založena 3.8.1956 (a.s. 1993) Akcionáři: ČSTV 67,987% Česká obec sokolská 13,542 Česká asociace Sport pro všechny 5,563 Autoklub ČR 4,000 Sdružení sportovních svazů ČR 3,563 ČOV 2,000 Český střelecký svaz 1,945 Asociace tělových. A sport.klubů ČR 1,022 Orel 0,882

Hlavní ekonomické ukazatele

Celkový přehled Celkové odvody provozovatelů hazardních her a loterií na veřejně prospěšné účely v roce 2003 představovaly 1,9 mld. Kč. To je v průměru 12 % z výtěžku provozovatelů, podle zákona se má tento podíl pohybovat nejméně od 6 do 20 %. Podíl největší loterijní společnosti v ČR, SAZKA, a. s., na celkových odvodech na veřejně prospěšné účely za rok 2003 představoval 55 % (její podíl na celkovém objemu tržeb z hazardních her je již několik let 10 – 11 %). Podle údajů MF směřovalo za rok 2003 celkem 61 % odvodů z hazardních her na veřejně prospěšné účely právě do oblasti sportu.

Sázkové kanceláře „kamenné“ „online“ Proč je to skvělý business? Ukázka…

Doporučená literatura Výroční zpráva Sazka a.s (viz IS) Zákon o loteriích (viz IS) http://www.esazeni.cz/?cat=6 sázková teorie