Bonjour Monsieur Courbet

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝTVARNÉ TECHNIKY Tisk z koláže
Advertisements

ZŠ Benešov, Jiráskova 888 Společná setkání nad výtvarnými díly 3 3D decoupage– 7. r. Mgr. Lenka Pavlíková.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
ARTEFILETIKA Prezentace artefiletiky – metodický list č. 8 Ptačí strom Zpracovala dne Mgr. Andrea Költö (str.1 – 9) Možnosti využití artefiletiky.
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Výtvarná výchova
Projekt SOŠ a SOU Trhové Sviny Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ SOŠ a SOU Trhové Sviny, Školní 709.
Identifikátor materiálu: EU – ICT2- 1/40 Název materiálu:Koláž - kuchyně Autor:Monika Bezdíčková Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova.
Edgar Degas MgA. Lukáš Psík
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_20_CJ_NP1 Ročník: I. Vzdělávací oblast: Jazykové vzdělávání a komunikace.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
MASKA Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Technika - stavitelství Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými.
Hudba - intervaly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy uměleckých.
Elektrofony Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy uměleckých.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
VRAŽDA V DOMĚ Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Rozdělení hudební vědy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastKomunikace hudebního umění se znakovými systémy.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_040.ICT.34 Tvorba webových stránek – web a databáze.
O slepičce a kohoutkovi POLYTECHNIKA V DĚTSKÉ LITERATUŘE.
Koláž podle H. Bosche Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
REALISMUS polovina 19. století. Základní anotace  Dějepis - Kultura v dějinách  Šablona: III/2  Pořadové číslo: 1.13  Autor: Mgr. Soňa Blažková 
Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Vesmír Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy.
Kubismus Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.
POEZIE 1.POL. 20. ST. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPoezie 1.pol. 20. stol. Datum vytvoření
MOZAIKA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
KUBISTICKÉ POPRSÍ – OTTO GUTFREUND
Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308
Aktualizace uměleckého díla
KALIGRAMY Tematická oblast
Abstraktní umění Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
Portrét podle Jan van Eycka
Design Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Reliéf podle Arcimbolda
ČLOVĚK V PROSTORU Tematická oblast
Diagramy - opakování Tematická oblast
Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Leonardo da Vinci Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Graffiti Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Člověk Tematická oblast
Keith Haring Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Déjà - vu Tematická oblast
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/01 Název materiálu: Periodizace dějin hudby Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
Člověk tohoto století Tematická oblast
Stupnice Tematická oblast
Busta podle Honoré Daumiera
LETTRISTICKÁ MOZAIKA Tematická oblast
Keramická plastika Tematická oblast
ŠABLONA III/2 REALISMUS V 19. STOLETÍ Mgr
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Základní systém a dělení barev
Realismus Název školy: Základní škola Karla Klíče
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Životní zájmy Tematická oblast
Realismus ve výtvarném umění
Tóniny Tematická oblast
Hudba - notace Tematická oblast
Transkript prezentace:

Bonjour Monsieur Courbet Tematická oblast ESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých a společenských oborů Datum vytvoření 15. 8. 2013 Ročník Kvarta, kvinta, 1. ročník Stručný obsah Žáci vytvoří koláž na základě díla Gustava Courbeta Způsob využití www.wga.hu obsahuje databázi výtvarných děl od významných autorů dějin umění od středověku po impresionismus. Díla je možné zobrazit v dobrém rozlišení, případně zvětšit. Autor Mgr. Lenka Michalcová Kód VY_32_INOVACE_37_EMIC18 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

BONJOUR, MONSIEUR COURBET NA STRÁNKÁCH WWW.WGA.HU SI NAJDĚTE OBRAZ: BONJOUR MONSIEUR COURBET GUSTAVE COURBET

Pozorně si prohlédněte obraz Identifikujte techniku díla Popište popředí obrazu Kterými prvky je tvořeno pozadí obrazu? Jste schopni identifikovat postavy?

Do kterého období byste dílo zařadili? Proč myslíte, že se dílo řadí do realismu? Jaká témata realisté zobrazovali? Zkuste porovnat například s tématy romantismu.

Pokuste se zařadit realismus časově Vyhledejte základní charakteristiky uměleckého směru Čím je tento směr inovátorský oproti předcházejícím? Kteří autoři jsou pro tento směr klíčoví?

Vymyslete si jakékoli čtyři postavy, které znáte z literatury nebo z filmu. Tyto postavy se náhodně setkají na nějakém místě. Vymyslete a nakreslete (namalujte) místo setkání. Do tohoto prostoru přidejte tyto postavy, které mohou jen procházet, sedět u stolu nebo vykonávat nějakou činnost. Pomůcky: noviny, časopisy, lepidlo, nůžky, pastelky, tempery, papír formátu A2

Zdroje: www.wga.hu