PEČEŤ KVALITY GRUNDTVIG 2010

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Advertisements

Od eTwinningu Od eTwinningu Národní konference eTwinning, Most, 11. května 2012 k eTwinningu? k eTwinningu?
Žijeme aktivně a zdravě Motto: Kdo si hraje, nezlobí.
ECVET v Programu celoživotního učení
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Celostátní síť pro venkov
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
THE GARDEN A PLACE FOR LIFELONG LEARNING Projekt partnerství Grundtvig.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Využívání výsledků programu Leonardo da Vinci v České republice 5. – KVALITA V PROJEKTECH MOBILITY LEONARDO DA VINCI metodika.
Tento projekt je financován z prostředků Evropské unie Hodnota partnerství SROP 3.3.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku gymnázia na předmět OSZ KLÍČOVÁ SLOVA: Celoživotní.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
GRUNDTVIG VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Zuzana Kozáková/
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
28. listopadu 2011, Brno ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy Seminář - inovace v regionech.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Implementace EQAVET v ČR
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Rodina a zaměstnání inovace pro venkov registrační číslo projektu: CZ.1.04/5.1.01/ Michal Jarolímek 4. listopadu 2014.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Projektové kurzy a cílové skupiny 2 5 VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM VE VENKOVSKÝCH PODMÍNKÁCH.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Nízkonákladový mezinárodní projekt spolupráce Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblastí.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Mezinárodní den sester květen 2009
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
ELSA European Land and Soil Alliance Evropský svaz ochrany půdy
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
TTnet (Training of Trainers Network)
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Vítejte na třetí místní konferenci
Transkript prezentace:

PEČEŤ KVALITY GRUNDTVIG 2010

Pečeť kvality Grundtvig 2010 letos 1. ročník u příležitosti 10. výročí programu Grundtvig; do budoucna je plánováno udělovat PK každý rok; jedná se u certifikát kvality na základě splnění daných kritérií; hodnocení probíhá externími hodnotiteli, na základě hodnocení žádosti o grant, průběžné a závěrečné zprávy a dostupných výstupů; odměnou pro 2 oceněné řešitele projektů, kteří získali nejvíce bodů, je účast na každoroční evropské konferenci programu Grundtvig, kterou pořádá Evropská komise; Oceněné příspěvky budou publikovány v kompendiu projektů Grundtvig, které vydává každý rok Národní agentura

Pečeť kvality Grundtvig 2010 Kritéria hodnocení: prokázaná kvalita v realizaci a řízení projektu příprava a realizace projektu, inovativní prvky projektu apod. výsledky a přínosy projektu vytvoření nových metod, nástrojů, popř. zlepšení stávajících metod, šíření výsledků projektu apod. udržitelnost a prospěšnost projektu využití výsledků projektu v praxi, dopad výsledků na různé úrovni, udržitelnost výsledků, partnerství apod.

Pečeť kvality Grundtvig 2010 4. místo Projekt Parent-Teachers Partnership for Children´s Transition to School 2006 - 2008 Organizace: Český výbor světové organizace pro předškolní výchovu (OMEP), Praha 8 Kontaktní osoba: Jarmila Kotrbová

O projektu… Z hodnocení… Parent-Teachers Partnership for Children´s Transition to School zapojené země: PL – CZ – GR- UK – SK Cílem projektu byla vzájemná výměna zkušeností s prací s rodiči a vytvoření školícího programu pro rodiče předškolních dětí. Z hodnocení… „Klíčové přínosy: zajímavá problematika málo řešená jinde, rovnoměrné zapojení partnerů, výstupy u všech partnerů, vhodný výběr partnerů. Pozitivní jsou doporučení pro zúčastněné osoby i organizace seminářů pro 315 účastníků zapojených do této problematiky.“

Pečeť kvality Grundtvig 2010 3. místo Projekt The Grassroots Women´s International Academy/A Peer Learning Strategy Applied to the Mother Centers Movement 2007 – 2009 Organizace: Síť mateřských center, o.s., Praha 1 Kontaktní osoba: Rút Kolínská

O projektu… Z hodnocení… The Grassroots Women´s International Academy/A Peer Learning Strategy Applied to the Mother Centers Movement zapojené země: BG – CZ – NL - DE – PL – AT – ES – TR hlavními cíli projektu bylo šíření myšlenky mateřských center jako prostoru každodenního neformálního učení a rozvoj učebních materiálů mateřských center. Z hodnocení… „Přidaná hodnota projektu je značná, stejně jako kvalita v realizaci a řízení. Také výsledky a přínosy projektu mohou inspirovat ostatní zájemce o mateřská centra k jejich tvorbě. V rámci realizace došlo k vytvoření několika nadstandardních aktivit, které byly mimo původně zamýšlený harmonogram. Realizátor a jeho partneři se nebáli do projektu investovat i vlastní finanční zdroje, případně získat v některých aktivitách potřebné úspory…“

Pečeť kvality Grundtvig 2010 2. místo Projekt Chance-Kenntnis-Verantworlichkeit 2006 – 2009 Organizace: Partnerský spolek Litvínov, o.p.s., Litvínov Kontaktní osoba: Marie Svačinová

O projektu… Z hodnocení… Chance-Kenntnis-Verantworlichkeit zapojené země: CZ – DE – PL hlavním cílem projektu bylo s historií a řemesly zapojených regionů a vzájemní výměna zkušeností v tomto směru. Jedním z výstupů projektu je vznik mezinárodního Krušnohorského paličkářského sympózia. Z hodnocení… „Projekt spojuje minoritní skupiny společnosti, které zůstávají dodnes spíše stranou zájmu projektů a občanských sdružení – starší osoby (mezi nimi mnoho žen) a obyvatele venkova. Partnerský spolek Litvínov stojí na aktivní práci několika základních členů a dobrovolnické práci, na nadšení účastníků projektů a při pohledu na jejich webové stránky je jasné, že jak v krátkodobé, tak i v dlouhodobé perspektivě se jednalo o dynamický projekt, na který navazují další aktivity…“

Pečeť kvality Grundtvig 2010 1. místo Projekt Senior´s Education and Training (SET) 2006 – 2008 Organizace: Centrum vizualizace a interaktivity vzdělávání, s.r.o., Ostrava Kontaktní osoba: Tomáš Sokolovský

O projektu… Z hodnocení… Senior´s Education and Training zapojené země: AT - CZ – ES – SE hlavním cílem projektu byla výměna zkušeností s celoživotním vzděláváním seniorů a způsobů, jak maximálně zvýšit kvalitu života ve 3. věku. Na projekt navázal multilaterální projekt Grundtvig. Z hodnocení… „Projekt výborně reprezentuje myšlenku, že poznávání nekončí ukončením školy nebo odchodem do důchodu. Cílové skupině dává nástroj v srovnávací analýzy o vzdělávání seniorů v zemích partnerů projektu, příklady dobré praxe kurzů pro seniory a 4 filmové dokumenty, které přibližují formu i obsah vzdělávání seniorů typické pro každou ze 4 partnerských zemí projektu. Projekt poukazuje na význam mobilizace intelektuálního potenciálu seniorů...“

Všem oceněným gratulujeme! A těšíme se na příští ročník Pečeti kvality Grundtvig…