Změny v Dokumentaci o začlenění do kategorie činností se zvýšeným nebo s vysokým požárním nebezpečím kpt. Bc. Tomáš Hoffmann.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Požární ochrana 2011 BJ13 - Speciální izolace
Advertisements

VYBRANÉ KOMPETENCE CELNÍCH ORGÁNŮ V OBLASTI CHEMICKÝCH LÁTEK A SMĚSÍ
Hašení & zacházení s hasícím přístrojem
Bezpečnost práce a základní znalosti z oblasti chemie
Hasiva klasická a moderní Název opory –Úvod do studia
ZÁKON O POŽÁRNÍ OCHRANĚ
Přeprava zboží podlehající dohodě ADR
Ing.Vilém Sluka, Ing. Jan Skřínský, Ph.D.
The Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals GHS historický úvod + návrh nařízení EP a Rady EU zpracoval: Ing. Jan Martynek,
Chemická legislativa §§§
AKTUÁLNÍ STAV V PREVENCI ZÁVAŽNÝCH HAVÁRIÍ
Výkon státního požárního dozoru ( dle zákona č. 350/2012 Sb.)
Nebezpečné látky Bc. Karolína Růtová
Nebezpečné látky Ing. Milan TLAMKA.
Označování chemických látek
ČISTICÍ PROSTŘEDKY (VÝSTRAŽNÉ SYMBOLY) hořlavé látky
PROTIVÝBUCHOVÁ PREVENCE NV č. 406/2004 Sb.
Přeprava nebezpečného zboží I
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Proč je ropa tak důležitá?
Vlastnosti látek Opakovací otázky
Označování nebezpečných látek
DEKRA Automobil a.s. Akademie dopravního vzdělávání Gremiální porada
Tenze páry nad kapalinou a roztokem
Znalostní portál CHEMSAT
Bezpečné použití elektrických zařízení
Prevence závažných havárií Ing. Libuše Sedláková 2006.
Informace o vyhlášce č. 460/2005 Sb., kterou se mění vyhláška č. 231/2004 Sb., kterou se stanoví podrobný obsah bezpečnostního listu k nebezpečné chemické.
Nakládání s chemickými látkami Vilém Koutník. Zákon 350/2011 Sb. o chemických látkách a chemických přípravcích - změna oproti zákonu 157/1998 Sb. je v.
Novinky v chemické službě
Chemická legislativa §§§ I. Linhart. Chemická legislativa – teorie a praxe Cíle: zvýšit bezpečnost při manipulaci s nebezpečnými látkami, minimalizovat.
SLUŽEBNÍ HODNOCENÍ Sekce pro státní službu Ministerstva vnitra Mgr. Iva Hřebíková MV – Sekce pro státní službu 1.
Nařízení EP a Rady (ES) č. 1272/2008 o klasifikaci, označování a balení látek a směsí a o změně a zrušení směrnic č. 67/548/EHS, č. 1999/45/ES a o změně.
Odborně způsobilá osoba v požární ochraně Tel: Tuto prezentaci bez výkladu autora nelze brát jako odborný závazný.
Znojmo, Břeclav, Brno listopad 2014 kpt. Ing. Luděk VRÁNA HZS JmK, oddělení stavební prevence.
CASEC 1 DATABÁZE CHEMICKÝCH LÁTEK A SMĚSÍ CHEMICAL ABSTRACT SUBSTANCES EVIDENCE CENTER JE TU PROGRAM CASEC PRÁVĚ PRO VÁS.
Zákon č. 356/2003 Sb. o chemických látkách a chemických přípravcích Ústí nad Labem 2/2008 Ing. Jaromír Vachta.
Změny v Dokumentaci o začlenění do kategorie činností se zvýšeným nebo s vysokým požárním nebezpečím kpt. Bc. Tomáš Hoffmann.
Návrh nařízení EP a Rady (ES) o klasifikaci, označování a balení látek a směsí a o změně směrnice č. 67/548/EHS a nařízení ES č. 1907/2006 Návrh nařízení.
18. Kurz aplikované chemické legislativy KACHLE Skladování NCHLS a bezpečnostní značky pro označení prostor Ing. Radka Vokurková Consulteco s.r.o.
NEBEZPEČNÉ LÁTKY NÁZEV OPORY – POŽÁRNĚ TECHNICKÉ PARAMETRY HOŘLAVÉ A VÝBUŠNÉ LÁTKY JOSEF NAVRÁTIL Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
TRINS pplk. Ing. Vladimír Vonásek MV - generální ředitelství HZS ČR.
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
Nový zákon o prevenci závažných havárií a úloha VÚBP, v.v.i. + Příklady dotazů Ing. Martina Pražáková Ing. Lenka Frišhansová Výzkumný ústav bezpečnosti.
Povinnosti obcí v oblasti požární ochrany Z pohledu IZS a jednotky PO.
ČSN EN – Výtahy pro dopravu osob a osob a nákladů ČSN EN – Konstrukční zásady, výpočty a zkoušky výtahových komponent.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Ch_020_Hoření Ch_020_Chemické reakce_Hoření Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační.
Kyanid draselný, cyankali, Kalium cyanatum, KCN Jedná se o prudký jed.
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 REACH.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice AUTOR: RNDr. Adéla Lipšová NÁZEV: VY_52_INOVACE_22_NEBEZPEČNOST LÁTEK TÉMA: NEBEZPEČNOST LÁTEK ČÍSLO PROJEKTU:
Bc. Pavel Pilecký učo:  Cíl práce  Testování současného evakuačního plánu  Výsledky testování  Zjištěné nedostatky  Návrhy řešení na odstranění.
Ústí nad Labem 4/2009 Ing. Jaromír Vachta
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
„Přeprava nebezpečných věcí“ ADR, zákon č. 111/1994 Sb.
Základy toxikologie a bezpečnosti práce: část bezpečnost práce
Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu
Lesy Kontrolní úkol je zaměřen na vlastníky nebo uživatele lesů v souvislých lesních porostech o celkové výměře vyšší než 50 hektarů. Cílem kontroly je.
Základy ekologie a bezpečnosti práce: část bezpečnost práce
Nebezpečné chemické látky a přípravky
Výrobní provozy a výrobní dílny Dokumentace PO
Přehled hlavních právních s chemickými látkami a směsmi
Znění k Zákon má k tomuto datu 54 novel
Chemická legislativa §§§
VADY BEZPEČNOSTNÍCH LISTŮ
Požární prevence v bytových domech
Transkript prezentace:

Změny v Dokumentaci o začlenění do kategorie činností se zvýšeným nebo s vysokým požárním nebezpečím kpt. Bc. Tomáš Hoffmann

Dle přílohy č. 6 vyhlášky č. 402/2011 Sb. Oxidující = výstražný symbol „O“ Extrémně hořlavé = R 12 Vysoce hořlavé = R 11 Hořlavé = R 10

Plyny Veškeré plyny, které splňují kritéria definice, budou mít v bezpečnostním listě uvedenu Standardní větu o nebezpečnosti H 220: Extrémně hořlavý plyn H 221: Hořlavý plyn

Hořlavé aerosoly Veškeré aerosoly, které splňují kritéria definice, budou mít v bezpečnostním listě uvedenu Standardní větu o nebezpečnosti H 222: Extrémně hořlavý aerosol H 223: Hořlavý aerosol

Oxidující plyny Veškeré plyny, které splňují kritéria definice, budou mít v bezpečnostním listě uvedenu Standardní větu o nebezpečnosti H 270: Může způsobit nebo zesílit požár; oxidant

Hořlavé kapaliny Veškeré hořlavé kapaliny, které splňují kritéria definice, budou mít v bezpečnostním listě uvedenu Standardní větu o nebezpečnosti H 224: Extrémně hořlavá kapalina a páry H 225: Vysoce hořlavá kapalina a páry H 226: Hořlavá kapalina a páry

Hořlavé tuhé látky Veškeré hořlavé tuhé látky, které splňují kritéria definice, budou mít v bezpečnostním listě uvedenu Standardní větu o nebezpečnosti H 228: Hořlavá tuhá látka

Samovolně reagující látky a směsi Samovolně reagující látky a směsi se dále dělí do typů A až G pro účely zákona o PO nás zajímají typy A až F

Samovolně reagující látky a směsi Standardní věty o nebezpečnosti, uvedené v Bezpečnostním listu TYP A - H 240: Zahřívání může způsobit výbuch TYP B – H 241: Zahřívání může způsobit výbuch nebo požár TYP C a D – H 242: Zahřívání může způsobit požár TYP E a F – H 242: Zahřívání může způsobit požár

Začleňování činností Za účelem začleňování činností podle § 4 odst. 2 písm. a) a § 4 odst. 3 písm. a) a c) zákona o PO se jedná o látky nebo směsi KLASIFIKOVANÉ, tedy nepřihlížíme k třídě nebezpečnosti HK dle ČSN 650201.

Látky Přechodné období pro látky bylo ukončeno 30.11.2012, od 1.12.2012 musí být látky klasifikovány podle nařízení EK a Rady č. 1272/2008 (CLP) Klasifikace dle Směrnice č.67/548/EHS (DSD), uvedená v BL je určená pouze pro výrobce směsí.

Směsi Pro směsi platí přechodné období do 31.5.2015. Do té doby jsou směsi klasifikovány dle DPD. Je však možné dobrovolné přijetí klasifikace dle CLP. Od 1.6.2015 budou všechny směsi již klasifikovány dle CLP.

CLP Od 1.6.2015 budou tedy látky i směsi klasifikovány dle CLP

Dotazy?

Děkuji za pozornost