BAT - BREF Jejich rozsah

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Advertisements

Projektové řízení Modul č.1.
Pohled na budoucnost JE Dukovany ve světle státní jaderné legislativy Dana Drábová.
§ Nařízení vlády č. 350/2002 Sb.. kterým se stanoví imisní limity a podmínky a způsob sledování, posuzování, hodnocení a řízení kvality ovzduší.
1 Záměry státu v oblasti zdanění energií a dopady na průmysl Seminář SVSE, Praha Vladimír Toman Hutnictví železa, a.s.
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Strategie prevence a recyklace a materiálové toky Anna Christianová
3. přednáška, Informační systémy veřejné správy (ISVS) Situace v ČR Úvod do eGovernmentu Výběrová přednáška.
Technická normalizace v České republice 1.Tvorba českých technických norem 2.Mezinárodní spolupráce 3.Postavení českých technických norem.
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Seminář „ Vápno, cement, ekologie“, Skalský dvůr1 IPPC v cementářském a vápenickém průmyslu -teorie -skutečnost -připravovaná novela.
PROJEKT R E G M E T TEMPLATE DOPORUČENÍ PRO SPRÁVNOU LEGISLATIVNÍ PRAXI Z HLEDISKA METROLOGIE.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
ADMINISTRATIVNÍ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ JUDr. Michal Bernard MŽP ČR, odbor ochrany ovzdu ší Seminář Návrh nového zákona o ochraně ovzduší.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
W orkshop IMPEL PIAQ Srovnávací program pro kvalitu standardů kvality ovzduší v průmyslově znečištěných oblastech 14. – Praha, ČIŽP.
Legislativa v ochraně ovzduší Směrnice o průmyslových emisích
Agentura Integrované Prevence (IPPC) založena v dubnu začleněním do ČEÚ (§5) Cíl: odborná podpora státní správy, průmyslu a veřejnosti při implementaci.
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu agentury CENIA.
Možnosti podniků v péči o životní prostředí
1 Seminář – Dětská obuv Český normalizační institut Czech Standards Institute Dětská obuv a technické normy Eva Štejfová Český normalizační institut.
AEM, Praha Ing. Ladislav Špaček, CSc.1 IPPC Role Ministerstva průmyslu a obchodu. Systém výměny informací o nejlepších dostupných technikách.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Právo životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Mgr. Magdaléna Peterková
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
Jana Dudová Integrovaná prevence a omezování znečisťování (IPPC)
Evropské právo životního prostředí Přednáška č. 2 Úvod: hlavní změny v EU po ratifikaci LS Ochrana ŽP jako cíl EU Pravomoci EU Prameny EP.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
PRÁVNÍ REŽIM OCHRANY OVZDUŠÍ JUDr. Ilona Jančářová, Ph.D. PODZIM 2007.
PRÁVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ - úvod do problematiky
Právní režim nakládání s odpady
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod Právní předpisy v oblasti ochrany podzemních vod před znečištěním.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Sdružení poradců Požadavky ISO 9001:2015 a ISO 14001:2015
Evropská integrace Environmentální politika EU RNDr. Oldřich Hájek.
Zákon č. 76/2002 Sb. ze dne 5. února 2002 o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 Strana 1 DEFINOVÁNÍ HRANICE ZAŘÍZENÍ Gijs van Luyn InfoMil.
Ministerstvo průmyslu a obchodu, 24. listopadu 2016
Zákon č. 76/2002 Sb. ze dne 5. února 2002 o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů.
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
Česká inspekce životního prostředí
Metodický pokyn k § 23a vodního zákona
Integrovaná prevence a omezování znečisťování (IPPC)
INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ SMĚRNICE IPPC: NEJLEPŠÍ POSTUPY
FILOSOFIE A PROCES INTEGROVANÉHO POVOLOVÁNÍ SMĚRNICE IPPC
Sociální politika EU Dávky v nemoci.
Ekologická politika EU
Integrovaná prevence a omezování znečisťování (IPPC)
Rámcová směrnice pro vodní politiku ES (WFD) Patrick de Visscher Ministerstvo Dopravy a Vody Ředitelství – Národní rada pro vodu Notes.
Vztah mezi směrnicí o IPPC a jinými směrnicemi EU
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
EMISNÍ INVENTURA TĚŽKÝCH KOVŮ
Nařízení o Evropském registru úniků a přenosů znečišťujících látek
Registr spaloven odpadů
Harmonogram přezkumů integrovaných povolení, BREF a závěrů o BAT Ing
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Fórum výměny informací o BAT, Praha, 28.listopadu 2018
Pesticidy, léčiva a možnosti jejich eliminace z ŽP
Novinky z EU Ing. Jan Slavík, Ph. D. XXVIII
Revize BREF NAKLÁDÁNÍ S TĚŽEBNÍM ODPADEM – shrnutí procesu
Příprava BREF NAKLÁDÁNÍ S TĚŽEBNÍMI ODPADY – aktuální informace
Příprava BREF NAKLÁDÁNÍ S TĚŽEBNÍMI ODPADY – aktuální informace
Transkript prezentace:

BAT - BREF Jejich rozsah Rob Kramers Dlouhodobý poradce InfoMil

Obsah BAT BREF EQS BAT a EL

BAT (1) 96/61/EC – článek 3 (a) “byla učiněna všechna vhodná preventivní opatření proti znečištění, zejména využitím nejlepších dostupných technik”

BAT (2) Nejlepší dostupné techniky 96/61/EC – článek 2 (11) “nejúčinnější a nejpokročilejší stadium vývoje činností a jejich provozních metod dokládající praktickou vhodnost určité techniky jako základu pro stanovení emisních limitů, jejichž smyslem je předejít vzniku emisí, a pokud to není možné, alespoň tyto emise omezit a zabránit tak nepříznivým dopadům na životní prostředí jako celek.”

BAT (2) Nejlepší dostupné techniky 96/61/EC - článek 2 (11) To znamená: “nejúčinnější a nejpokročilejší …….. techniky pro stanovení ………. emisních limitů …. pro předcházení emisím a , kde to není možné, omezování emisí a dopadu na životní prostředí jako celku.”

BAT (3) BEST (NEJLEPŠÍ) – nejefektivnější při dosahování ochrany životního prostředí jako celku AVAILABLE (DOSTUPNÉ) – ekonomicky a technicky dostupné, co se týká nákladů a přínosů, dostupná za rozumných podmínek TECHNIQUES (TECHNIKY) – používaná technologie a jak je zařízení navrženo, postaveno, udržováno, provozováno a vyřazováno z činnosti

BAT (4) Ekonomická kritéria pro rozhodování o BAT Struktura trhu Struktura průmyslu Pružnost sektoru Náklady na BAT jako procento z celkových nákladů Rychlost implementace

Hlediska ke zvážení při rozhodování o BAT jsou v Příloze 4 Poslední hledisko v příloze 4: “..informace publikované k BAT Komisí ..”

BREF – Referenční dokumenty o BAT (1) 96/61/EC článek 16(2) “Komise zorganizuje výměnu informací o nejlepších dostupných technikách mezi členskými státy a průmyslem, související monitoring a vývoj v obou zmíněných oblastech. Každé tři roky Komise publikuje výsledky této výměny informací.”

BREF - Referenční dokumenty o BAT (2) Nepředepisuje Není legislativním výkladem samotné směrnice Není vyčerpávající Nebere v úvahu místní podmínky nebo okolnosti

BREF - Referenční dokumenty o BAT (3) BREF je: Referenční dokument Pomůcka pro povolovací úřady Výsledek výměny informací mezi ČS, průmyslem a zelenými NGOs Poskytuje možnosti pro vytváření vysoké úrovně ochrany životního prostředí jako celku Harmonizace legislativy v oblasti ŽP v rámci EU

BREF - Referenční dokumenty o BAT (4) Struktura referenčního dokumentu o BAT (BREFu) Kapitola 1 - Obecné informace Kapitola 2 - Procesy a techniky Kapitola 3 - Spotřeba/ emisní úrovně Kapitola 4 - Techniky ke zvážení jako BAT Kapitola 5 - Závěry k BAT Kapitola 6 - Chystané techniky Kapitola 7 - Závěry / Doporučení Přílohy

BREF - Referenční dokumenty o BAT (5) Kapitola 5 Závěry k BAT jsou: Zaměření/podklad pro stanovení BAT specifických pro zařízení Srovnávací hodnoty pro posouzení existujícího nebo navrženého zařízení Výkon - “úrovně spojené s BAT” Začátek pro stanovení podmínek povolení Obecné závěry k BAT pro daný sektor na evropské úrovni

BREF - Referenční dokumenty o BAT (6) Chlor-alkalie Výroba papíru a celulózy Chladící systémy Výroba železa a oceli Zpracování neželezných kovů Zpracování železných kovů Výroba cementu a vápna Sklářský průmysl Zpracování textilií A dalších 6

Standardy kvality životního prostředí (EQS) 96/61/EC článek 2 odstavec 7 Definice EQS “souhrn požadavků, které musí životní prostředí nebo jeho určitá část v daném čase splňovat a které jsou stanoveny právními předpisy Společenství.“

Standardy kvality životního prostředí (EQS) Co jsou EQS ? Limitní hodnoty pro látky na ochranu lidského zdraví, přírodního ekosystému & zvláštních receptorů pro všechny složky (ovzduší, půda & voda). Specifikované evropskými směrnicemi nebo místní legislativou.

Standardy kvality životního prostředí (EQS) EQS – požadavky, které je třeba splnit v daném čase daným životním prostředím tak, jak je dáno legislativou Společenství Například, normy kvality ovzduší pro oxid dusičitý a oxid siřičitý Článek 10 – kde nezbytné pro EQS, povolení musí požadovat přísnější podmínky než BAT Komplexní otázky a mnoho dalších faktorů může být zahrnuto

BAT a emisní limity (EL) EL: Limit na emise znečišťující látky, který nesmí být překročen, např. mg/m3 nebo kg/hod Článek 9 požaduje, aby povolení zahrnovala requires permits EL pro znečišťující látky založené na BAT Berte v úvahu charakteristiky zařízení, zeměpisné podmínky a místní podmínky životního prostředí

BAT a emisní limity (EL) BREF obvykle poskytne “hodnoty pro srovnání” hodnoty emisí založené na BAT pro sektor Ty neberou v úvahu místní podmínky Není nezbytné použít stejnou techniku pro dosažení emisních hodnot

BAT a emisní limity (EL) Přísnější než BAT? Maximální EL mohou existovat pro určité látky nebo činnosti (např. evropské směrnice (IPPC, WID, LCP), celostátní nebo krajská legislativa) Národní plán omezování emisí může požadovat, aby některá zařízení nebo odvětví překročily BAT, aby splnily národní plán Místní podmínky životního prostředí