Rodinná politika Olomouckého kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Advertisements

Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Trocha historie Soutěž Obec přátelská rodině 2008 Projekt na čerpání výhry 2000 tis. Kč ( podmínka MPSV) Spolupracovníci ( město Brno a Centrum pro rodinu.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Aktivity regionálního rozvoje Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, , Olomouc.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
Metodická porada – Program prevence kriminality na rok Krajský úřad Libereckého kraje.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Národní dotační programy
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Snídaně starostů , Jedlí
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Michal Šperling - EUREDIS
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
Podpora Olomouckého kraje se zaměřením na mezigenerační soužití
Aktuální dotační příležitosti IROP
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Rodinná politika Olomouckého kraje
Podpora implementace dětských skupin CZ /0.0/0.0/15_009/
Podpora prorodinných aktivit
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
3. výzva „kotlíkových dotací“
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Rodinná politika Olomouckého kraje Jednání zástupců MAS Olomouckého kraje 5. 10. 2017

Rodinná politika kraje vychází z: Koncepce rodinné politiky Olomouckého kraje na období 2016-2018 (dokument schválen Zastupitelstvem OK dne 26. 6. 2015) Akčních plánů prováděcí dokumenty zpracované na jednotlivá léta Akční plán Koncepce rodinné politiky Olomouckého kraje na rok 2017 (dokument schválen Zastupitelstvem OK dne 24. 6. 2017) Akční plán Koncepce rodinné politiky Olomouckého kraje na rok 2018 (dokument schválen Zastupitelstvem OK dne 11. 9. 2017)

Dotační program: Dotační program pro sociální oblast 2018 Dotační titul: Podpora prorodinných aktivit vyhlašovatel a poskytovatel neinvestiční dotace je Olomoucký kraj administrátorem dotačního programu je Krajský úřad Olomouckého kraje podporované aktivity: akce a projekty center pro rodinu, mateřských a rodinných center zaměřené na podporu fungování a soudržnosti rodin; akce a projekty inovativního charakteru zaměřené na systematickou a kontinuální přímou práci s rodinami, za účelem podpory mezigeneračního soužití a vytváření příležitostí pro setkávání generací a aktivity podporující zapojování rodin do života komunity; akce a projekty pro rodiny zahrnující komplexní a kontinuální práci s rodinou; akce a projekty zaměřené na podporu a osvětu náhradního rodičovství a aktivity vedoucí k zřízení a vybavení jednoho místa v obci – Rodinného koutku, který bude určen rodinám s malými dětmi, seniorům nebo oběma skupinám společně, zřízení Family Pointu alokovaná částka pro rok 2018 je 2 mil. Kč požadavek 50% finanční spoluúčasti žadatele oprávněný žadatel: fyzická osoba (trvalý pobyt, sídlo, provozovna na území OK), právnická osoba (zejména nestátní neziskové organizace, obec v územním obvodu OK)

Dotační program: Dotační program pro sociální oblast 2018 Dotační titul: Podpora prorodinných aktivit důraz kladen na systematický a kontinuální aspekt projektu/akce nepodporované aktivity: financování sociálních služeb dle zákona o sociálních službách 108/2006 Sb., aktivity dostupné na komerčním základě, jednorázové akce) rámcový harmonogram dotačního titulu: schválení dotační programu se očekává na jednání ZOK dne 18. 12. 2017. Následně bude 30 dní výzva zveřejněná, poté bude následovat sběr žádostí v rozsahu cca 14 dnů. Semináře pro žadatele – 1 pol. ledna 2018 v budově Krajského úřadu Olomouckého kraje minimální výše dotace: 10 000,- Kč maximální výše dotace: 200 000,- Kč Hodnotící kritéria – budou obsahovat návaznost na rodinnou politiku OK, např. zřízení Rodinných koutků, Family Pointů …

Náklady na zřízení Family Pointu STANOVENÍ CENY LS FP ZÁKLADNÍ MIMO JMK (hradí se CRSP)   Nezbytné vybavení a náklady (hradí si každý FP sám) 1. FÁZE tisk (metodika + graf. manuál) přebalovací pult s podložkou 1 500 Kč autorská odměna Říčná židle, křeslo či pohovka vhodné pro kojení 3 000 Kč registrace smlouvy ÚPV dětská krmící židlička 400 Kč zaškolení 2 x odpadkový koš na pleny 2 000 Kč cesťák 1x dětský koutek - stoleček, dvě židličky komunikace email, telefon informační stojan nebo nástěnka s tištěnými materiály pro rodinu 1 000 Kč administrativa, web cena celkem bez DPH 7 600 Kč cena celkem 9 400 Kč STÁLÁ METODICKÁ PODPORA (za rok) (hradí se CRSP) Doporučené vybavení (hradí si každý FP sám) metodická návštěva 1 x mikrovlnná trouba komunikace email, telefon, administrativa (faktura) PC s přístupem na internet rozvoj služby (web, aplikace, aj.) koberec, další nábytek, boxy na hračky stavebnice, knížky, hračky, pastelky, papíry apod. 3 700 Kč věšák, další posezení, kojící polštář, nočník hygienické a čistící prostředky, stojan s vodou 500 Kč nájemné + energie, úklid apod. 12 500 Kč

Další dotační programy Olomouckého kraje (vztahující se k rodinné oblasti) Dotační program pro sociální oblast - dotační titul sociální začleňování Dotační program na podporu zdraví a zdravého životního stylu Dotační program na podporu volnočasových a tělovýchovných aktivit Dotační program podpora výstavby a oprav cyklostezek Dotační program na podporu cestovního ruchu a zahraničních vztahů – v rámci kritérií hodnocení je zvýhodněn žadatel, který uplatní rodinnou politiku kraje – zřídí Family Point nebo dětský koutek Pro obce budou připraveny semináře se seznámením všech dotačních programů Olomouckého kraje pro rok 2018

Web rodinné politiky Olomouckého kraje www.rodinajeOK.cz v provozu od 11. 9. 2017 jako další aktivita rodinné politiky Olomouckého kraje chceme oslovit rodiny s dětmi, obce a organizace, které zajišťují prorodinné aktivity Kalendář akcí Mapa organizací pro rodinu Rodinná politika v obcích Koncepční dokumenty rodinné politiky Projekty Olomouckého kraje Užitečné odkazy

Navázání spolupráce: dne 3. 10. 2017 byly všechny obce na území Olomouckého kraje informovány o vzniku webu a o možnosti participace na jeho obsahu budou osloveny informační centra

Děkuji za pozornost Pavel Podivínský p.podivinsky@kr-olomoucky.cz tel.: 585 508 228 Lucie Brlková l.brlkova@kr-olomoucky.cz tel.: 585 508 572