Člověk tohoto století Tematická oblast

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Advertisements

Integrovaná střední škola,Slaný
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření6.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
Registrační číslo projektu:
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření27.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
Znečistěný vzduch, půda a voda
3. Kompozice ve výtvarném umění
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
MASKA Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Wolfgang Amadeus Mozart Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy.
Technika - stavitelství Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými.
Hudba - intervaly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy uměleckých.
Posunovací pravidla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník.
Kmitání s nenulovou počáteční fází - úlohy Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA – Kmitání, vlnění a.
Výpočet aritmetického průměru Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 4. Vliv činnosti člověka na prostředí Název sady: Základy ekologie pro.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Obvod trojúhelníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2. ročník.
Konstrukce rovnoběžníku Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – Planimetrie Datum vytvoření
VRAŽDA V DOMĚ Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Kyvadlo Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA – Kmitání, vlnění a elektřina Datum vytvoření
Koláž podle H. Bosche Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Planeta Země Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Vesmír Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy.
Užití Pythagorovy věty Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPlanimetrie Datum vytvoření Ročník2.
MOZAIKA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
Výpočty ve statistice – test k procvičení
Aktualizace uměleckého díla
Konstrukce lichoběžníku
Název prezentace (DUMu): Půda
Funkce trávicí soustavy a typy trávení
KALIGRAMY Tematická oblast
Název prezentace (DUMu): Buňky
Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
Náš svět Tematická oblast
Člověk a vývoj civilizace
ČLOVĚK V PROSTORU Tematická oblast
Diagramy - opakování Tematická oblast
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Člověk Tematická oblast
Déjà - vu Tematická oblast
Konstrukce trojúhelníku II
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
Nervová soustava nižších obratlovců
Úroky - samostatná práce
Absolutní a relativní četnost
Název vzdělávacího materiálu
Bonjour Monsieur Courbet
LETTRISTICKÁ MOZAIKA Tematická oblast
Rozmnožování obojživelníků
Hormonální regulace bezobratlých
Základní systém a dělení barev
Konstrukce trojúhelníku I
Název vzdělávacího materiálu
Statistika - opakovací test k procvičení
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Nepohlavní rozmnožování prvoků
Paměť Mgr. Vladimír Velešík.
Konstrukce trojúhelníku III
Životní zájmy Tematická oblast
Život – pohledy na přírodu
Tóniny Tematická oblast
Hudba - notace Tematická oblast
Název vzdělávacího materiálu
Složitější příklady na zákon lomu
Transkript prezentace:

Člověk tohoto století Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy a mediálními sítěmi. Datum vytvoření 20. 8. 2012 Ročník 1.Ročník čtyřletého a 5. ročník osmiletého gymnázia Stručný obsah Ekologické katastrofy, návaznost na události minulých let. Způsob využití Postupně procházíme listy prezentace až na stranu 6. Žáci samostatně odpovídají. Správnost odpovědí zhodnotí vyučující. Potom žáci přistoupí k praktické části výuky. Autor Petr Faron Kód VY_32_INOVACE_38_EFAR11 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

ZNEČIŠTĚNÍ VODY V DŮSLEDKU KATASTROFY Z LET MINULÝCH I NEDÁVNÝCH (příčiny a důsledky katastrof) Jmenuj nějaké nejznámější nejvýznamnější příčiny a jejich důsledky. Vymysli malý stručný katastrofický scénář, který by mohl být předlohou ke krátkému animovanému filmu.

ZNEČIŠTĚNÍ ATMOSFÉRY A HROZBA VESMIRNÉHO ODPADU (příčiny a důsledky katastrof) Jmenuj nějaké nejznámější nejvýznamnější příčiny a jejich důsledky. Vymysli malý stručný katastrofický scénář, který by mohl být předlohou ke krátkému animovanému filmu.

ZNEČIŠTĚNÍ PŮDY (příčiny a důsledky katastrof) Jmenuj nějaké nejznámější nejvýznamnější příčiny a jejich důsledky. Vytvoř barevnou kompozici inspirovanou touto tématikou.

Hledej ve městě kde bydlíš místa, které můžeš označit za narušení ekologie a pořiď fotografický materiál. Vytvoř prezentaci ze série zdařilých fotografií.

Vytvoř výtvarnou představu o důsledcích působení jedovatých látek na živé organismy – mutace.