Lodžské ghetto bylo rozděleno na tři části, které byly protnuty dvěma hlavními ulicemi. Přes ně však Židé nesměli chodit, proto pro ně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Synagoga v Opavě.
Advertisements

Osud Židů a Romů za protektorátu
Vstup USA do války.
rok 2014 První část Snímky jsou automaticky posouvány
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY Autor:
ZAJÍMAVÉ SNÍMKY z BRNA Rok 2014.
Vytvořil: Michal Mikula
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Židovská genocida V letech 1941 – 1945 bylo vyvražděno na židů 2/3 evropského židovského obyvatelstva 15% osob z celkového počtu zemřelo v ghettech.
Nástup nacismu v NĚMECKU
Jak se podařilo Adolfu Hitlerovi dostat k moci?
Jméno autora Mgr. Štěpánka Kočová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: MGR. MARTINA MYŠKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_752_NACISTIČTÍ_POHLAVÁŘI TÉMA: Nacističtí.
Holocaust Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Dobešová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Jméno autora Mgr. Štěpánka Kočová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA (X. ČÁST) Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_D9_10 Sada DŮMDějepis 9 Předmět Dějepis Název materiáluHolocaust Anotace Prezentace vysvětluje pojem holocaust.
Heydrichiáda Petr Machala.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hrušková Datum: Název: VY_ 32 _INOVACE.
Slovenské právní dějiny II
Terezín Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Marie Toncrová 1.
Domácí odboj 1942.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Koncentrační tábory Miloš Bečvář.
Šárka Nová a Lenka Petráková
Zeměpisný kvíz Marek Mittasch F-VTEn.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ KA2 Exkurze se zpracováním výstupů Základy společenských věd a historie v realitě Terezín 29.
Nacismus Michal Kolář.
ZLOČINY PROTI LIDSKOSTI. genocida = vyvražďování celých národů za druhé světové války se to týkalo hlavně Židů a Romů ze strany nacistů.
* 15. ÚNORA 1910, VARŠAVA KVĚTNA 2008, VARŠAVA Irena Sendlerowa.
NSDAP Hitlerova nacistická strana (nacionalismus + socialismus)
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
HOLOKAUST. Holocaust patřil k nejhrůznějším obdobím v dějinách Jednalo se o systematickou likvidaci 6 milionů židů v průběhu druhé světové války Antisemitismus.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu INOVACE_32_Koncentrační.
VY_32_INOVACE_ Název výukového materiálu: Holocaust Autor: Mgr. Pavla Rosyvková Datum: Březen 2012 Předmět: Dějepis Cílová skupina: 9. ročník.
Nástup nacismu v Německu Název sady materiálů: Dějepis pro 9. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_9_2814_Nástup_nacismu_v_Německu Autor: Mgr. Kočíř.
Nacismus Nástup nacismu v Německu následky světové hospodářské krize – 1932 na 6 mil nezaměstnaných, výroba snížena o 41 % → situace.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Bc. Michael RADIMERSKÝ Název materiálu: VY_32_INOVACE_1_32_ OPAKOVACÍ TEST – DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_Vl.4.r.
NÁSTUP FAŠISMU V NĚMECKU Německo a hospodářská krize nadvýroba => krize Německo 2. nejvíce postižená země krizí (prům.výroba pokles o 41%) krize průmyslu.
VY_32_INOVACE_Lul_II_01 Úvod do problematiky holocaustu Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Židé v protektorátu  na počátku protektorátu platí v ČSR platí norimberské rasové zákony  Češi nejsou árijci = povoleny smíšené sňatky  děti do transportu.
M. Kryška.  41/A  1. Porovnej počet zapojených států v I. a II. světové válce. O kolik se lišil?  2. Kolik států bylo během II. světové války neutrálních?
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření VY_32_Inovace_D_9_04_20 Ročník 9 Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Dějepis.
,,Mým úkolem není, abych zajišťoval spravedlnost. Mým úkolem je hubit a ničit.’’
II. SVĚTOVÁ VÁLKA, VLÁDA KSČ Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 5. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se situací za doby okupace Československa,
Protektorát Čechy a Morava
BRNO – VILA TUGENDHAT vila se nachází v městské části Brno-sever
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
Protektorát Čechy a Morava
Protektorát Čechy a Morava
Válka u nás 1. část.
Katyňský masakr jedna z nejhrůznějších masových vražd, které kdy byly spáchány na válečných zajatcích.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
2. světová válka Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_07_15_Česká historie.
Reinard Heydrich prominentní nacista
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
PODZIM 2017.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Postavení Židů v Evropě 4
Druhá světová válka KVÍZ. Druhá světová válka KVÍZ.
Naše vlast – Česká republika
Nacismus v Německu uč
Digitální učební materiál
ATENTÁT NA HEYDRICHA.
zápas demokracie s totalitními diktaturami
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Nástup Hitlera k moci 1932 – NSDAP nejsilnější strana v Německu
Transkript prezentace:

Lodžské ghetto bylo rozděleno na tři části, které byly protnuty dvěma hlavními ulicemi. Přes ně však Židé nesměli chodit, proto pro ně byly postaveny dřevěné pěší mosty. 1941

Děti hledající palivo na topení uprostřed ghetta, 1940-1944.

Pohled na noční ghetto, v popředí příslušník pořádkové policie

Vstup do cikánského bloku v ulici Brzezinská, který byl od ostatního ghetta oddělen dvojitým ostnatým drátem. Na podzim roku 1941 bylo přivezeno 5007 rakouských Romů. Po několika měsících byli transportováni do Chelmna. Fotografie byla pořízena po likvidaci bloku asi v roce 1942.

Židovská žena vyskakující z okna hořícího domu během likvidační akce varšavského ghetta v dubnu-květnu 1943. Fotografie byla pořízena německým fotografem a zařazena jako ilustrace do zprávy generála Juergena Stroopa Židovská čtvrť ve Varšavě už neexistuje. Mnoho Židů volilo tuto smrt před uhořením či deportací do Treblinky.

Příslušníci židovského odboje zajatí během povstání ve varšavském ghettu, duben - květen 1943.

Heinrich Luitpold Himmler, byl Říšským vůdcem SS, šéfem Gestapa, velitelem zbraní SS, ministrem vnitra