Šablona VY_52_INOVACE_Z.7.7-23.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Téma hodiny: Brazílie – opakování formou kvízu Předmět: Zeměpis
Advertisements

Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
Identifikátor materiálu: EU
IRSKO Robin Plch 8.A
Brazílie Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
BRAZÍLIE.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
IDENTIFIKÁTOR MATERÍÁLU: EU –
Identifikátor materiálu: EU
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Identifikátor materiálu: EU
Oficiální nazév státu: Brazilská federativní republika (República federativa do Brasil) Vlajka: zelené pole znázorňuje zelené pralesy, žlutý kosočtverec.
Portugalsko Info a obrázky.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU – 6-31_ poloha_rozloha_CR
Identifikátor materiálu: EU - x - x
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
Identifikátor materiálu: EU
Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.
Kraj Praha Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
Anotace Kanada – opakovaci test Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci zvládají vypracovat následný test znalosti Speciální vzdělávací.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Peru a Ekvádor.
Česká republika.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Téma hodiny: Brazílie – základní údaje, přírodní poměry
RUMUNSKO.
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
Anotace Prezentace – Poloha a rozloha České republiky Autor Mgr. Michaela Eisenhammerová JazykČeština Očekávaný výstup Žáci se seznámí s novými informacemi.
Adam Basl a Jonáš Ptáček
Česká republika: vodstvo
BRAZÍLIE Jan Dušek.
Velká Británie ® ☻ Vlajka ☻ Znak.
VY_32-INOVACE_17 Jižní Amerika - Brazílie. BRAZÍLIE VY_32-INOVACE_17 Jižní Amerika - Brazílie.
Poloha, povrch, vodstvo Ameriky Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Zdeněk Bergman, G Teplice
Jižní Amerika - povrch Autor: Mgr. Marian Solčanský
Brazílie Jana witkovská, IČO:
Kanada.
Hungary Maďarsko Magyarorszag.
Brazílie Autor: Mgr. Marian Solčanský Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , leden.
Název školy: Základní škola Planá nad Lužnicí, okres Tábor
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Šablona. Anotace: žák získá nové informace o kartografii Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: získá nové informace a základním.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Metodický list Název materiálu: Poloha a povrch ČR - kvíz Autor materiálu: Mgr. Markéta Tesárková Jazyk: český Zařazení materiálu Šablona: Inovace a zkvalitnění.
Jiří Korec Sexta 2008/2009. VENEZUELA Hlavní město: Caracas Rozloha: km² Nejvyšší bod: Pico Bolivar- 5007m.n.m Počet obyvatel: Hustota.
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
VY_32_INOVACE_Fi_I_10 Název Brazílie
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Šablona VY_52_INOVACE_Z
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
VY_32_INOVACE_19_22_Podnebí evropy
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Světadíly
Vzdělávací materiál: Brazílie Operační systém: Windows XP Professional
Bolívie
Česká republika
Transkript prezentace:

Šablona VY_52_INOVACE_Z.7.7-23

Anotace: výkladová prezentace věnující se Brazílii jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát Brazílii, její polohu, orientuje se v základních faktech Speciální vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova:Brazílie, Jižní Amerika Druh učebního materiálu: výkladová prezentace Druh interaktivity: výklad Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12 - 15 let Celková velikost: 983 kB

Brazilská federativní republika República Federativa do Brasil BRAZÍLIE Brazilská federativní republika República Federativa do Brasil Obr.1 Vlajka Znak Obr.2

Základní údaje Hlavní město: Brasília Rozloha: 8 511 965 km² Nejvyšší bod: Pico da Neblina (3014 m n. m.) Počet obyvatel: 191 908 598 Úřední jazyk: portugalština Náboženství: římští katolíci , protestansti Státní zřízení: prezidentská federativní republika Vznik: 7. září 1822 (nezávislost na Portugalsku) Prezident: Dilma Rousseffová Měna: Brazilský real (BRL)

Geografie Vodstvo nejvyšší hora Brazílie Pico de Neblina ( 3 014 m ) Guyanská vysočina nejvyšší hora Brazílie Pico de Neblina ( 3 014 m ) Amazonská nížina Brazilská vysočina Brazilský štít Vodstvo Největší řekou země a celého světa je Amazonka - délka 7 062 kilometrů Paraná řeka Paraguay vodopády Iguaçu přehrada Itaipú řeka São Francisco Atlantský oceán lagunová jezera Lagoa dos Patos a Lagoa Mirim

Obr.3 Mapa povrchu

Podnebí Většina území je pod vlivem tropického, vlhkého a teplého podnebí ( vysoké teploty, značné srážky ) Hlavní město Brasília i Rio de Janeiro - tropické podnebí Dále na jihu - podnebí mírné Jih Brazílie - častá krutá sucha V Brazílii trvá zima od června do srpna,( na jihu s teplotami mezi 13 - 18 °C ) Léto - prosinec - únor ( teplota v Rio de Janeiru často i k 40 °C a nespadá pod 30 °C, zbytek území teploty p Nejchladnějším měsícem je červen a červenec, kdy teplota přes den je 21 °C a 13 °C v noci

Použité zdroje: Obr.1: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Flag_of_Brazil.svg Obr.2:http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Coat_of_arms_of_Brazil.svg Obr.3: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Brazil_topo.jpg