Přihlášení uživatele do portálu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Harmonogram implementace IS v běžné praxi - informatika ZMVS.
Kontrola stavu zakázky - Správce technické infrastruktury
Seminář k výběrovému řízení 2014
Zapojení do projektu Czech POINT. Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,-
Informační systém základních registrů. Obsah Úvod Komunikace se základními registry Autentizace a autorizace Práce s údaji Funkcionalita v rámci Portálu.
PDS - způsob předávání dat Operátorovi trhu Jednání s provozovateli LDS Miroslav Řehoř.
Spisová služba GINIS Bc. Jan Podloučka.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Představení společnosti Od roku 2005 se skokově zvyšuje spotřeba i ceny elektřiny a zemního plynu v České republice a v široké veřejnosti panuje názor,
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Mgr. Rostislav Krušinský VĚDECKÁ KNIHOVNA V OLOMOUCI Služba EOD - Elektronické knihy na objednávku.
Informační portál MPSV (se zřetelem na elektronické aplikace) Ing. Petr Hortlík, IT expert.
KM svaz stolního tenisu
Webová aplikace MS PRAHA.
David PETR, Kateřina VOISOVÁ
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Webová aplikace IS KP14+ Ing. Bohumila Kubíková
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva v BENEFIT7 Základní dokument – EMZ v BENEFIT7 platnost k
Business Consulting Services © 2005 IBM Corporation 9. ICT Forum, Praha Elektronická daňová správa Klientský přístup k daňovým subjektům.
Průvodce uživatele. Princip fungování dvě vrstvy veškeré změny se připravují v komunikační zóně teprve po procesu schvalování jsou zveřejněny veřejná.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 3.2 ZVYŠOVÁNÍ EFEKTIVITY A TRANSPARENTNOSTI VEŘEJNÉ SPRÁVY PROSTŘEDNICTVÍM ROZVOJE VYUŽITÍ A KVALITY.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Anna Kreutziger Seminář pro SC 1.3 ZVÝŠENÍ PŘIPRAVENOSTI K ŘEŠENÍ A ŘÍZENÍ RIZIK A KATASTROF Průběžná výzva č. 19 Technika.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Základy práce s portálem CzechPOINT HW, SW, tokeny, certifikáty, administrace.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Praha Ing. Petr Šústal, MPA.
Webová aplikace IS KP14+ Ing. Jitka Zdvíhalová Seminář pro SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení 37.Výzva – Energetické úspory v bytových.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Záznamník učitele Bc. Jana Večeřová.
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+. URL aplikace IS KP pro korektní fungování aplikace je nezbytně nutné dodržovat.
Legislativní helpdesk Projekt: Úprava Informačního systému ODok Reg. č.: CZ.1.06/1.1.00/
Schválením žádosti projekt nekončí
Aplikace Monitorovací systém
Aplikace Monitorovací systém
Změny v DIP po prvním WorkShopu
Elektronická fakturace - technické aspekty
Letecká informační služba pro GA 2017
OBSAH ZPŮSOBY KOMUNIKACE OBCH S PDS CO JE TO ESB ?
Praha, Mgr. Ljubomir Džingozov
Obsah prezentace Požadavky u kterých dochází ke změně v procesu
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Administrativní bezpečnost a certifikační politika
Brno, Ing. Lenka Skopalíková
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Aplikace Monitorovací systém
WS s obchodníky Termíny spuštění nových služeb
Aplikace Monitorovací systém
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
WS s obchodníky Změny v ové komunikaci
Praha, Mgr. Martina Brandejsová
Distribuční portál (DIP)
Procesy ČEZ Distribuce
Výrobny a mikrozdroje Ing. Martin Kříž
Distribuční portál (DIP)
Instalace certifikátů
Hlášení dodávek LP dodaných držitelem registrace do ČR
Informace pro externí administrátory
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Distribuční portál (DIP)
Aplikace MS2014+ Portál IS KP14+.
Základní informace - Ovládání systému
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení dubna 2019, Praha.
Národního registru hospitalizací
Transkript prezentace:

Distribuční portál (DIP) 23. 8. 2016 Jana Burešová

Přihlášení uživatele do portálu Stávající přihlašovací údaje budou platné i po implementaci úprav portálu. Nyní s možností přihlášení pomocí certifikátu. Podpora certifikátů vydaných certifikační autoritou: I.CA PostSignum eIdentity

Ověření správnosti registračních údajů

Základní menu distribučního portálu Jako dosud je základní menu portálu zobrazeno pomocí „záložek“, které se zobrazují na základě přidělené role uživatele. Přehled účtu Plánované odstávky Evidence žádostí Odběrná místa Žádosti a požadavky Zálohy a faktury Kontaktní osoby Administrace uživatelů Certifikát

Role přihlášeného uživatele Přihlášený uživatel má přidělenou roli podle registrace další osoby, kterou provedl uživatel z rozšířeným oprávněním u obchodníka. Role Technické činnosti Umožňuje řešit: Samoodečty Technické požadavky Dotaz na splnění podmínek ze SoP Dotazy na smlouvu Některé typy reklamací Žádosti o ukončení/uzavření SoP/SoDi Změna rezervované kapacity Rezervace termínu pracovního příkazu Role Pohledávky Umožňuje řešit: Dotaz na fakturaci Některé typy reklamací Žádosti o přerušení Žádosti o obnovení Role RSD Umožňuje řešit: Samoodečty Obecný požadavek Dotaz na fakturaci, smlouvu Některé typy reklamací Aktualizace příloh RSD Žádost na ukončení/uzavření SoDi Změna rezervované kapacity Rezervace termínu pracovního příkazu

Záložka Přehled účtu zobrazení příloh RSD, agregovaných faktur/ záloh, Nejčastějších požadavků

Záložka Evidence žádostí zobrazení zaevidovaných žádostí a stavu jejich zpracování Nové typy žádostí jsou zobrazeny na záložce Ostatní: Žádost o smlouvu o připojení Žádost o ukončení smlouvy o připojení Žádost o rezervaci pracovního příkazu Žádost o zadání odečtu

Záložka Evidence žádostí zobrazení stavu zpracování I nadále využíváme pro zobrazování stavu zpracování semafory: zpracování žádosti je ukončeno dle požadavku žádost je ve zpracování, není znám výsledek zpracování žádosti je ukončeno, požadavku nebylo vyhověno

Záložka evidence žádostí aktualizace stavu zpracování

Záložka Žádosti a požadavky zadávání nových požadavků – katalog požadavků Pokud je využit správný typ požadavku při jeho založení, je ihned předán k řešení kompetentní osobou nebo vyřešen on-line v rámci aplikace. V každé kategorii je zařazen požadavek obecné typu, označen názvem „ostatní“, např. Ostatní technické požadavky

Záložka Kontaktní osoby Kontaktní osoby v bloku Hlavní kontakty jsou určeny k reklamacím procesů distributora. Další kontaktní osoby jsou určeny ke konzultacím. Prostřednictvím těchto osob nedochází k příjmu požadavků.

Záložka Certifikát první krok k využití komunikační služby ESB Následně bude certifikát obsluhou distributora ověřen a nastavena ESB komunikace.

https://dip.cezdistribuce.cz/irj/portal/anonymous/vyhledani-odstavek Záložka Plánované odstávky zobrazení csv souborů s plánovanými odstávkami Pro dohledání odstávek lze použít i anonymní aplikaci bez nutnosti přihlášení na odkazu: https://dip.cezdistribuce.cz/irj/portal/anonymous/vyhledani-odstavek 

Záložka Odběrná místa Zobrazení detailu odběrného místa na základě EAN Obchodník si může zobrazit detail odběrného místa, které mu aktuálně náleží.

Záložka Zálohy a faktury zobrazení dokladů Doklady jsou rozděleny do „podzáložek“: Dluhy Celkový přehled Zálohy Faktury Na každé z nich je ještě možnost rozšířeného vyhledávání.

Administrace uživatelů Registrace dalšího uživatele Při uzavření RSD je vytvořen pro obchodníka uživatel s administrátorským oprávněním (pracovník obchodníka) V této nové aplikaci může uživatel s administrátorským oprávněním (pracovník obchodníka) pro přístup do portálu zaregistrovat dalšího uživatele a přidělit mu určitou roli.

Registrace nového uživatele informace k registracím další osoby Přidělení role pro uživatele Možnost omezení platnosti registrace. Registrace není po platnosti zrušena, ale není jí povolen přístup (zástupy, smlouvy na doby určité…)

Žádosti a požadavky Zaslání požadavku distributorovi prostřednictvím portálu Při zakládání požadavku na distributora vybíráme typ požadavku z katalogu požadavků na záložce Žádosti a požadavky:

Rozdělení požadavků Typy požadavků jsou rozděleny do 4 kategorií Technické požadavky Technické požadavky: Převzetí samoodečtu aplikace Žádost o izolaci vedení Žádost o odstávku sítě Žádost o připojení Žádost o rozplombování Žádost o souhlas s činností a umístěním stavby v ochranném pásmu Žádost o vyjádření k dokumentaci stavby UP a PD Žádost o vytyčení kabelového vedení v terénu Žádost o zkušební provoz aplikace Ostatní technické požadavku Dotazy a reklamace Smluvní požadavky Dotazy a reklamace: Obecný požadavek Dotaz na splnění podmínek ze smlouvy o připojení aplikace Dotaz na fakturaci Dotaz na smlouvu Reklamace kvality napětí Reklamace neoznámení přerušení Reklamace vyúčtování distribuce Žádost o náhradu dle vyhlášky 540/ 2005 Sb. Reklamace ostatní Žádosti Smluvní požadavky: Aktualizace RSD na VN, VVN aplikace Aktualizace RSD na NN aplikace Žádost o smlouvu o připojení aplikace Žádost o ukončení smlouvy o připojení aplikace Žádost o smlouvu o distribuci aplikace Žádost o ukončení smlouvy o distribuci aplikace Elektronický podpis smlouvy o připojení aplikace Žádosti: Změna rezervované kapacity aplikace Žádost o přerušení aplikace Žádost o obnovení aplikace Rezervace termínu pro provedení činnosti aplikace

Textové požadavky Typy požadavků zakládané bez aplikace Požadavky zakládáme pomocí textového popisu požadavku s možností vložení přílohy. U některých typů požadavků je třeba nejprve vložit EAN, který pro distributora slouží jako identifikátor odběrného nebo předávacího místa, ke kterému se požadavek váže. U některých typů požadavků je požadována povinná příloha, bez které nelze požadavek dořešit. Pokud je příloha požadována je pole Soubor označeno *.

Odpovědi na textové požadavky V současné chvíli není na DIP implementována aplikace, která by umožnila obchodníkovi zobrazení odpovědi na textové požadavky. Aplikace však bude do DIP doplněna. Odpovědi na tyto požadavky bude obsluha distributora zasílat e-mailem uživateli, který požadavek zaslal.

Nápověda DIP – před přihlášením Uživatel má k dispozici Nápovědu – na vstupní obrazovce – před přihlášením:

Nápověda DIP – po přihlášení Uživatel má k dispozici Nápovědu – na každé obrazovce:

Prostor pro Vaše dotazy. Za obecnou část seznámení s Distribučním portálem Vám děkuji za pozornost. Prostor pro Vaše dotazy.