DIVADLA v BRNĚ 2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNĚ
Advertisements

Auto výlet na Českomoravskou vysočinu
VYHLÍDKOVÉ LETY v roce 2011 a 2012.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Navštivte hlavní město České republiky
Návštěva areálu Podskalní mlýn ….. Návštěva areálu se uskutečnila Areál se nachází na okraji Brna v pěkné přírodní lokalitě.
rok 2014 První část Snímky jsou automaticky posouvány
ZAJÍMAVÉ SNÍMKY z BRNA Rok 2014.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
NÁVŠTĚVA JIŽNÍ MORAVY 7. BŘEZNA 2012 ÚVOD Návštěvu JIŽNÍ MORAVY- obcí kde se pěstuje a vyrábí víno jsme provedli Navštívili jsme obce Vrbice.
Nový, zatím málo známý, fotograf v Brně.
Prezentace Praha.
Brno - hlavní město našeho regionu
Druhá část Rok 2013 ……. Snímky navazují na první část kostelů a kaplí z minulého roku. Tyto byly pořizovány v jednotlivých městských částech Brna, ve.
Automatický přechod snímků Návštěva ZOO v Brně
2013 ….. Již tradičně každým rokem probíhají Vánoce v krajském městě Brně spojené s Vánočními trhy. Tyto jsou na třech místech v centru města Náměstí.
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNA Foto grafie pořízeny v roce 2012 První část-střed města.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Organizace a instituce města Čáslavi. Obsah Městský úřad Organizace a instituce pro děti a mládež Organizace a instituce pro seniory Kulturní instituce.
NÁVŠTĚVA KROMĚŘÍŽE ÚVOD Autovýlet Vladimíra a jeho kamaráda Karla na prohlídku města a památek v Kroměříži se uskutečnil Odjetí.
Z ajímavé BUDOVY a OBJEKTY v BRNĚ První část SOUČASNOST zpracováno - rok 2013.
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
MELODIE … Zimní návštěva brněnské zoologické zahrady se uskutečnila …. V areálu zahrady bylo více jak polovina zvířat schována v domcích a.
…… Brněnské Vánoce - vánoční trhy probíhají od do Jsou na dvou místech v centru města - na náměstí Svobody a na Moravském náměstí.
VY_32_INOVACE_2A1 Divadla malých forem.
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
Úvod Kroměříž je okresní město ve Zlínském kraji. Leží na řece Moravě. V městě žije tisíc obyvatel. V roce 1997 byla Kroměříž vyhlášena nejkrásnějším.
LUHAČOVICE
Opava.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
Mgr. Hana hoberlová, ZŠ Rajhrad
OPAVA. radnice HLÁSKA Na Horním náměstí je postavena budova, Hodinářská věž, jsou zde umístěny dva zvony. Jeden ze 17. století a druhý z 19. století.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Výlet autem do Mikulova a Valtic ÚVOD Naše první zastavení bylo v Pasohlávkách s prohlídkou areálu AQUALAND MORAVIA. Další zastavení byla návštěva.
Před nedávnem jsem dostal od přítele pěknou prezentaci, „Muzeum voskových figurín ve Vídni.“ Při promítání prezentace jsem si zase zavzpomínal, jak jsem.
… … Úvod V polovině měsíce prosince v roce 2014 jsem si prohlédl zajímavou výstavu Moravské vesničky a Betlému. Z prohlídky, která se mi líbila a.
Pobočka Knihovny Jiřího Mahena v Brně-Černovicích, Charbulova 38 Statutární město Brno finančně podporuje Knihovnu Jiřího Mahena v Brně, příspěvkovou organizaci.
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
Městská část Brno BOSONOHY
2012 …… VÁNOCE- VÁNOČNÍ TRHY VE MĚSTĚ PROBÍHAJÍ NA NĚKOLIKA MÍSTECH OD do NA NÁMĚSTÍ SVOBODY NA ZELNÉM TRHU NA MORAVSKÉM NÁMĚSTÍ Vánoce.
Vavřinecké HODY v Brně - Komíně ……. Městská část KOMÍN se nachází severozápadně, přes kterou protéká řeka Svratka a má asi obyvatel.
Mladá Boleslav Spádová oblast Mladá Boleslav 1: Město Mladá Boleslav a spádová aglomerace cca obyvatel 2: Okres Mladá Boleslav cca obyvatel.
Projekt úpravy parku Louny – RYNEČEK Představujeme projekt zástavby lokality ležící východně od historického jádra města Loun. Původně bylo toto území.
České divadlo po 2. světové válce Tematická oblastBRNO - divadla Datum vytvoření RočníkČtvrtý Stručný obsahPřehled brněnských divadelních scén.
Zajímavé fotografie Brno- leden 2016 melodie Pohled na náměstí-Zelný trh z horní části, od sousoší sv. Trojice.
Návštěva VYSOČAN Molenburku melodie Úvod Do obce v Moravském krasu Vysočan- Molenburku přijeli autem z Brna Vladimír a Karel. První jejich.
PEKING VELKÉ NÁRODNÍ DIVADLO W PEKINIE PEKINGSKÉ NÁRODNÍ VELKÉ DIVADLO SE NACHÁZÍ NA AENIDA CHAN, POBLÍŽ ZAKÁZANÉHO MĚSTA.
HISTORIE A SOUČASNOST MĚSTSKÉHO DIVADLA BRNO Lucie Schimmerová 9. B ZŠ Masarova 2015/16 Garant: p. uč. D. Viktorínová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NESOVICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT VY_32_INOVACE_06_BRNO.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
Den s Českým rozhlasem Brno 18. června 2016 MELODIE.
MELODIE.
Svatomartinský košt Brno.
Exkurze 11 . května 2017 Silvie Mikitová
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
Vavřinecké hody Brno-Komín
Vavřinecké hody Brno-Komín
VYHLÍDKOVÝ LET
FOTOGRAFIE 2017.
DIVADLA v BRNĚ ….
FOTOGRAFIE druhá část 2017.
MLADÉ HODY Brno-Bosonohy
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_252_PAMÁTNÉ OBJEKTY
PŘICHÁZEJÍCÍ JARO 2017.
MLADÉ HODY Brno-Bosonohy
FOTOGRAFIE třetí část 2017.
1.
FOTOGRAFIE 2017.
VÁNOCE v BRNĚ 2017.
PEKING VELKÉ NÁRODNÍ DIVADLO W PEKINIE.
Transkript prezentace:

DIVADLA v BRNĚ 2016

-Melodie- Blueberry Hill

Uvedeny jsou větší a významnější divadla. Úvod V této prezentaci nejsou uvedena všechna divadla, která krajské město Brno má. Uvedeny jsou větší a významnější divadla.

Čelní pohled na národní Janáčkovo divadlo

Socha Leoše Janáčka, hudebního skladatele, je umístěna v blízkosti divadla

Večerní pohled na fontánu a vstupní část divadla

Pohled na Janáčkovo divadlo z ulice Rooseveltova 1-7

Mahenovo divadlo na Malinovského náměstí

Další pohled na Mahenovo divadlo

Divadlo Radost, ulice Bratislavská 32 hrají zde představení pro děti, mládež a dospělé (foto staženo z Internetu)

Vjezd a druhý vstup do divadla RADOST z ulice Cejl 29 Vjezd a druhý vstup do divadla RADOST z ulice Cejl 29. Jako poutač je loď (půl loď), na jejímž spodku je prodej vstupenek a vstup po schodišti vede do prostoru, kde je Muzeum loutek

Tato deska je umístěna na stěně u vstupu do lodi, kde je muzeum loutek

Schodiště vedoucí k muzeu loutek

Muzeum loutek pro děti od 3 let se na konci lodi hrávají pohádky

Od lodi po projití nádvořím kolem otevřené kruhové venkovní scény vlevo, je vchod do budovy divadla

Venkovní kruhová scéna

Doplnění údajů Divadlo RADOST má několik hracích prostorů. První-velká scéna je s kapacitou 220 míst, druhý-malá scéna je s kapacitou 80 míst. Další je na nádvoří, kde je kruhová scéna a hraje se jen o prázdninách. Dále je v prostoru muzea loutek místo na loutková představení pro malé děti

Předsálí divadla, odkud vede jedno schodiště do hlediště malé scény a druhé do hlediště velké scény

Program divadla RADOST na říjen 2016

Divadlo Bolka Polívky, Jakubské náměstí 5

Chodba vedoucí do prostoru divadla Bolka Polívky, kde je také předprodej vstupenek

Orientační pohled na Městské divadlo, kde je budova hudební scény a budova činoherní scény (foto Jef Kratochvil a Tiho Kratochvil )

údaje o divadle Městské divadlo (zkratka MdB) se nachází v centru města na Lidické ulici. Má dva hrací prostory. Činoherní scénu s maximální kapacitou 365 míst a hudební scénu s maximální kapacitou 680 míst. Divadlo má vlastní orchestr a je využíván také při muzikálových představení.

Pohled z ulice Lidická na budovu, kde je městské divadlo-činoherní scény /dříve název divadlo u Mrštíků/

Pohled z ulice Lidická na administrativní budovu Městského divadla Brno, průchodem přes nádvoří se prochází k budově hudební scény

Průchod na nádvoří k hudební scéně divadla

Projde se kolem restaurace k vstupu do divadla hudební scény

Vstup do divadla hudební scény

Další vchod do budovy divadla hudební scény je z třídy kapitána Jaroše

Divadlo Reduta je rohová budova v dolní části náměstí-Zelný trh

Divadlo Husa na provázku se nachází v horní části náměstí-Zelný trh

… Fotografie pořídili Vladimír Hudec a Karel Dyntera v červenci a září 2016