Evakuace VY_32_INOVACE_03_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_EVAKUACE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
pplk. Ing. Rudolf Konečný HZS Moravskoslezského kraje
Advertisements

jmenuji se dráček HASÍK
Ochrana člověka za mimořádných situací
KONFERENCE AKTIVNÍ STÁRNUTÍ Stop kriminalitě páchané na seniorech a zdravotně a tělesně postižených občanech Lenka Hofmanová Útvar situační prevence Městská.
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – BOZP A PO (VSTUPNÍ INFORMATIVNÍ SDĚLENÍ)
Evakuace obyvatelstva
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUMJI_TELOCVIK_06 Název materiálu:Evakuace Tematická oblast:Tělesná výchova – 1. ročník Anotace:V posledním desetiletí.
ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ
Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
13.1 Krizové stavy, varovný signál, evakuace, ukrytí
TÉMA: SPRAVEDLIVÁ REFORMA BEZPEČNOSTI AUTOR: JERONÝM TEJC BEZPEČNOST.
Úvodní seznámení s problematikou BOZP a PO Praha 2014
... aneb Proč se země chvěje
Mimořádné události – co dělat!
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_08_OSVZ_ON Anotace: Seznámit s různými druhy živelných pohrom.
12.1 Mimořádné události, IZS
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH SITUACÍ
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
VYSOKÁ ŠKOLA FINANČNÍ A SPRÁVNÍ, o. p. s
MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI 7. ročník
doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D.
HZS Olomouckého kraje - ÚO Prostějov
2) Povodně Mimořádné události Živelní pohromy. Vznik povodní Povodně vznikají následkem zvýšení říční nebo mořské hladiny působením atmosférických poruch.
CHOVÁNÍ V MIMOŘÁDNÝCH SITUACÍCH
Pplk.Ing. Rudolf Konečný HZS Moravskoslezského kraje
Říční povodně Tsunami Atmosférické katastrofy
VY_32_INOVACE_CER_4 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Povinnosti průvodce během zájezdu - řešení Jméno.
HASIČ II a III Vítonice 2016 Prevence a ochrana obyvatel.
Ochrana obyvatel za mimořádných událostí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Novelizace zákona o PO (spalinové cesty) kpt. Mgr. Petr Komínek, DiS. 1.
Bezpečnostní systém ČR Zákonné normy pro podporu řešení MU a KS Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového.
ÚNIKOVÉ CESTY. K zabránění ztrát na životech a zdraví osob, popř. zvířat a ztrát na majetku musí stavební objekty mimo jiné umožnit bezpečnou evakuaci.
PODPORA SPECIFICKÝCH SKUPIN OBČANŮ PŘI MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTECH Magistrát města Olomouce Odbor ochrany.
POŽÁRNÍ HLÁSIČE CHRÁNÍ ŽIVOT Ing.Petr Ošlejšek, HZS Olomouckého kraje.
Opatření ochrany obyvatelstva Ochrana obyvatelstva Varování / vyrozumění Signály Ukrytí Evakuace Nouzové přežití PVČ.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VI JAK SE ZACHOVAT V PŘÍPADĚ NÁLEZU PODEZŘELÉHO ZAVAZADLA NEBO OBDRŽENÍ PODEZŘELÉ ZÁSILKY OZNÁMENÍ O ULOŽENÍ BOMBY.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ III EVAKUACE ZÁSADY OPUŠTĚNÍ BYTU EVAKUAČNÍ ZAVAZADLO IMPROVIZOVANÉ ÚKRYTY.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_bio_evo11 Označení materiálu evo11_tisnove_linky.pptx Název školy Gymnázium Kladno.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Simona Valachová Název: VY_32_INOVACE_0505_evakuace Téma: Evakuace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_17_02_mimořádné situace 1 Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská 679,
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory –Řešení ochrany obyvatelstva při povodních Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
Školy a školská zařízení v Pardubickém kraji
Základní pravidla chování
Pojištění BYTOVÝCH DOMŮ
Čísla integrovaného systému
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Armatury plynovodů VY_32_INOVACE_17_327
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ V.
Bezpečnost hostů v hotelu, ochrana jejich zdraví a majetku
Anotace Objasnit žákům, co je mimořádná událost a jak funguje integrovaný záchranný systém. Vysvětlit, co je evakuace, jak se při jejím vyhlášení chovat.
Hazardní hra VY_32_INOVACE_03_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_HAZARDNÍ HRA
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ X
Odbornost PREVENTISTA
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Evakuace obyvatel Autor: Bc. Balonová Soňa.
JDE „JENOM“ O PŮDU?!!! KRAJINA – PŮDA A POZEMKOVÉ ÚPRAVY,
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor:
Život Slovanů VY_32_INOVACE_2_DĚJEPIS_6_ŽIVOT SLOVANŮ
Příprava občanů k obraně státu …
Transkript prezentace:

Evakuace VY_32_INOVACE_03_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_EVAKUACE Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní družina, Duchcov, Školní 1, příspěvková organizace Registrační číslo: cz.1.07/1.4.00/21.0559 Mgr. Ladislava Hofmanová

Evakuace Evakuace se vyhlašuje za účelem přemístění  osob z oblasti vážného ohrožení jejich života a zdraví do míst zajištěné ochrany. Informace o evakuaci, o tom, co se stalo, co dělat dále, uslyšíš v mimořádných zpravodajstvích hromadných sdělovacích prostředků. Nepodceňuj pokyny k evakuaci !!!! Jde o tvoji (Vaši) bezpečnost !!!

Pokyny 1. Okamžitě zanechte veškeré nesouvisející činnosti - dodržujte zásady pro opuštění bytu, vezměte si s sebou evakuační zavazadlo a včas se dostavte na určené místo. 2. Vrátit se do místa bydliště budete moci až po výslovném povolení ze strany bezpečnostních složek. 3. Po návratu zdokumentujte stav svého majetku, zaregistrujte případné škody a ztráty a nahlaste je úřadům a případně pojišťovně. 

Během pobytu v evakuačním středisku Vám bude zajištěno nouzové ubytování, stravování a další případná péče.

PŘI OPUŠTĚNÍ BYTU VŽDY: 1. Uhaste otevřený oheň v topidlech - ohništích, kamnech, vařičích, tepelných agregátech, svíce .... !!! 2. Vypněte topidla a elektrické spotřebiče a vytáhněte je ze zásuvek (mimo ledniček a mrazniček). 3. Uzavřete hlavní přívod vody a plynu, odpojte anténní svody. 4. Uzavřete okna a dveře.

Kdy můžeme být evakuování? Při požáru.

Tropická bouře

Povodně

Hurikán

Zemětřesení

Opakování Špatně Správně Špatně Při evakuaci nebudu dělat: uzavřete okna a dveře uzavřete hlavní přívod vody a plynu, odpojte anténní svody připravte si jídlo do zásoby

Vyber správné odpovědi Kdy můžeme být evakuováni? Při povodních Při špatném ovzduší Při požáru Při hurikánu Při oslavě Špatně Špatně

Zdroje http://kralpopumichaeljackson.blog.cz/1102/mj-avatar-2 http://marketing-reklamni agentura.info/tag/televize/ http://www.mediafax.cz/domaci/3228330-Cesi-jsou-kastrulkari-jidlo-do-prace-si-nosi-z-domova http://www.vodarenstvi.cz/clanky/pane-vrchni-prosim-kohoutkovou http://www.mediafax.cz/regiony/3095657-Ucet-za-povodne-v-Libereckem-kraji-je-8-2-miliardy-korun http://www.mediafax.cz/krimi/2975316-Hasici-likviduji-pozar-rodinneho-domku-na-Trutnovsku http://www.mediafax.cz/zahranici/3269604-V-Karibiku-se-zformovala-tropicka-boure-Harvey http://www.mediafax.cz/zahranici/3275425-Pocet-obeti-hurikanu-Irene-se-vysplhal-na-43 http://www.mediafax.cz/domaci/3250036-Meteorologove-varuji-pred-bourkami http://www.mediafax.cz/zahranici/3245961-Boure-Arlene-dorazila-nad-mexickou-pevninu http://www.mediafax.cz/zahranici/3278723-Hurikan-Katia-zeslabl-na-druhy-stupen http://www.mediafax.cz/regiony/3277864-Na-Chebsku-se-opet-chvela-zeme-seizmologove-zaznamenali-3-8-magnituda http://www.mediafax.cz/zahranici/3278022-Silne-zemetreseni-uderilo-u-ostrova-Vanuatu http://www.mediafax.cz/regiony/3281566-Sestimetrovy-stoh-slamy-za-pul-milionu-korun-vzplal-na-Novojicinsku http://www.mediafax.cz/politika/3275696-Necasuv-kabinet-dal-zelenou-presunu-21-milionu-korun-na-uhrady-skod-po-povodnich http://www.oakt.cz/cz/jidelna/listek.htm http://www.zachranny-kruh.cz