Ústecký kraj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Po č et obyvatel:  Krajské m ě sto: Ústí n. Labem  Hejtman: Jana Va ň hová  Rozloha: 5335 km 2  Hustota zalidn ě ní: 156 obyv./km 2  Po.
Advertisements

Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_20_Rakousko Téma:
ČESKÁ REPUBLIKA II. Povrch České republiky – reliéfní mapa.
vhodné přírodní podmínky – mírný pás mechanizace, kvalifikovaní pracovníci soběstačnost ve výrobě základních potravin.
Orenburská oblast Oblasti možné spolupráce průmyslových subjektů z Libereckého kraje s Orenburskou oblastí.
Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana KašpárkováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Zeměpis, průmysl Ročník: 9.
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 08 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
SEVERNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme do států severní Evropy?
Plzeňský kraj. Základní údaje Plzeňský kraj má výhodnou polohu mezi Prahou a zeměmi západní Evropy. Turisticky významnou oblastí je NP Šumava.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_02_ZEMĚPIS Téma: Ústecký kraj Ročník: 9. Číslo.
VY_12_INOVACE_Rů_II_06 Polsko, Slovensko Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Česká republika – Ústecký kraj VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS_Česká republika Ústecký kraj Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov, Školní 1, příspěvková.
Krušné hory. V podkrušnohorské pánvi se nejvíce těží hnědé uhlí. Největší doly jsou poblíž města Most. Menší doly jsou u Sokolova a Chebu.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ. Dělíme na: Primární sektor (těžba nerostných surovin, zemědělství, lesní a vodní hospodářství, rybolov) Sekundární sektor (průmysl,
VY_32_INOVACE_Vac_III_10 Průmysl ČR Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Určeno pro:žáky 2.ročník středních škol Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma: Česká republika – průmysl Jméno autora: Mgr. Tomáš.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_15_ZEMĚPIS Téma: Zlínský kraj Ročník: 9. Číslo.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Pardubický kraj Kraj perníku.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_21_VLASTIVĚDA
Uhlík C Carboneum Chemický prvek, který je základním stavebním kamenem
Japonsko (země vycházejícího slunce)
Středočeský kraj.
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Postavení automobilového průmyslu v české ekonomice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
Itálie Open Presentation.
Základní škola, Hradec Králové
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Ústecký kraj Název školy: ZŠ Salvátor
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
Středočeský kraj Název školy: ZŠ Salvátor
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Ocel VY_32_INOVACE_25_502 Projekt.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Německo AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_09_Z8_Skála
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_08_VLASTIVĚDA
Výroba II.. Výroba II. Organizace výrobních pracovišť V jedné dílně jsou příbuzné stroje Výrobek prochází několika dílnami Technologické uspořádání.
Název materiálu: Nerostné suroviny
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_09_KARLOVARSKY_KRAJ.
ÚSTECKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-32 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Světové hospodářství TÉMATICKÝ CELEK:
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_LIBERCKY_KRAJ.
Olomoucký kraj 8 největší kraj v ČR.
Název projektu: Moderní škola
NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Pardubický kraj
Střední Amerika Jelínek, Svoboda.
Východní Evropa (Ukrajina, Bělorusko, Rusko)
Velká Británie.
VY_32_INOVACE_12_Z5 7. KANADA ZŠ a MŠ HEJNICE 2011.
Pojištění českého exportu do ZEMÍ SNS
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Krušné hory.
zpracovaný v rámci projektu
Základní škola, Hradec Králové
Ústecký kraj Marková Vendula.
Liberecký Kraj Ondřej sedlák.
Základní škola, Hradec Králové
Transkript prezentace:

Ústecký kraj

Krajské město: Ústí nad Labem Hejtman Jana Vaňhová Rozloha 5 335 km² Počet obyvatel: 854 011 Hustota zalidnění 158 obyvatel/km² Nejvyšší bod: Klínovec (1 244 m)

Mapa

Všeobecně hospodářství Hospodářství kraje je specifické pro různé oblasti kraje, což je dáno tím, že se v kraj nachází několik velice odlišných krajinných typů. Od oblastí nížinných, kde se daří zemědělství, přes oblasti průmyslové (pánevní oblast) po oblasti hornaté (Krušné hory, České středohoří, Doupovské hory). Obecně se však Ústecky kraj mezi kraji České republiky vyznačuje výraznou orientací hospodářství na oblasti těžkého průmyslu. Na území podkrušnohorské pánevní oblasti se nacházejí vydatná ložiska hnědého uhlí jehož zdejší zásoby tvoří a v nejbližších desetiletích pravděpodobně budou tvořit nejvýznamnější energetický (a v budoucnu zřejmě také surovinový) zdroj České republiky. V této souvislosti došlo v této oblasti k velkému rozvoji v dobývání a chemického a energetického zpracování uhlí. V blízkosti uhelných povrchových dolů se nacházejí největší české uhelné elektrárny.

Průmysl Firmy Petrochemický Total-oleje- Automobilové oleje, oleje pro nákladní vozidla, oleje pro lodě a vodní skútry, stavební stroje, oleje pro zemědělské stroje. Unipetrol- Unipetrol je vedoucí skupinou v oblasti zpracování ropy a petrochemie. V roce 2005 se stal součástí největší rafinérské a petrochemické skupiny ve střední Evropě PKN Orlen. Naším cílem je zajistit dlouhodobý a trvalý růst.

-Chemický Het- Výroba vodou ředitelných nátěrových hmot, omítkovin, lepidel a tmelů (disperzní interiérové barvy, latexové barvy, dekorační barvy, tónovací barvy a přípravky, penetrace a speciální prostředky pro úpravu povrchu, fasádní akrylátové a silikonové barvy, akrylátové a silikonové tenkovrstvé omítkoviny. Jutta-Výroba a prodej masážních prostředků - masážní oleje, gely, mléka, krémy, emulze a další. Regenerační krémy, erotické masáže.

-Těžební Firma Vrtný a geologický průzkum-se již 120 let zabývá vrtnými pracemi v oblasti geologických průzkumů, odvodňovacích a dopravních vrtů, studnařských prací a v posledních 10 letech též speciálním zakládáním staveb na pilotech, mikropilotech či tamponech Důl Kohinoor-Těžba hnědého uhlí a lignitu, výroba hnědouhelných briket.

-Stavební Hennlich- Společnost Hennlich Industrietechnik je významným dodavatelem průmyslových komponentů i kompletních technických řešení včetně poradenství pro mnoho odvětví hospodářství. Dodává například pro strojírenství, energetický průmysl, potravinářský průmysl či chemický průmysl.

-Dřevozpracující Kovos-Vývoj, výroba a prodej kovového nábytku pro šatny, dílny a kanceláře - šatníky, lavice, odkládací boxy, skříně na výměnu oděvů výkresové a spisové skříně, pracovní stoly, zásuvkové skříně, kontejnery, vozíky, ostatní dílenské skříně, ponky, plastové boxy, držáky nářadí, atypické výrobky.