učitelská mobilita Univerzita v Groningenu, Nizozemí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Advertisements

ON-LINE TESTY PRO DOKTORANDY NA UK FF PRAHA
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
V RÁMCI ZKVALITNĚNÍ A USNADNĚNÍ STUDIA JAZYKŮ NA SU OPF VÁM KATEDRA CIZÍCH JAZYKŮ A KOMUNIKACE NABÍZÍ V ZS 2011/2012 MOŽNOST ABSOLVOVÁNÍ TĚCHTO JAZYKOVÝCH.
Lenka Zouhar Ludvíková UP Olomouc
Informace pro studenty kombinovaneho studia - AJ
Obecná východiska, zdroje ►Mezinárodní soustavy kvalifikací ►Národní soustava kvalifikací pro terciární sféru ►Projekt Q-RAM/ Národní kvalifikační rámec.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
Výuka jazyků na Provozně ekonomické fakultě
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Jazyková průprava Jazykové kurzy na ČVUT
Cesta ke kvalitě v praxi
OBJEKTIVIZACE HODNOCENÍ ÚSTNÍ ZKOUŠKY Z ANGLICKÉHO JAZYKA
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Mezipředmětové vztahy Aplikace anglického jazyka do jiných předmětů s využitím moderních metod.
Studium firemní komunikace v Anglii Workshop Institutu Interní Komunikace 1.
Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.
STRUKTURA OSNOVY KURZU
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Jak se stát dobrým právníkem?
 University of Northern Colorado jarní semestr 2014 Ivo Strejček.
CENTRUM JAZYKOVÉ PŘÍPRAVY PdF UP
METODA STORYLINE Metoda Storyline jako nástroj výuky anglického jazyka v heterogenních třídách ZŠ Na Rovině.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Zkušenosti se zaváděním moderních metod.
Základy psaní pro studenty aneb Jak se k psaní „dokopat“ Kurz právnických dovedností II JUDr. Veronika Tomoszková, Ph.D.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
2OP484 Manažerská informatika 4ÚvodSnímek 1 2OP484 Manažerská informatika 4 Úvod doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc.
LLS – Link Language School Bc. Ladislav Faigl.  lektorování – transfer knowhow  zaměstnanci  klienti  prezentace na veletrzích / dnech otevřených.
Interactive Insights into Business English Mgr. Lucie Fialová CJV ESF MU 3 December 2008.
e-learningový kurz na podporu výuky předmětu Němčina pro právníky
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Flexibilní jazyková výuka: případová studie využití multimédií na CJV MU Libor Štěpánek
Podpora vzdělávání na vysokých školách: Mezinárodní zkušenosti a doporučení Petr Pabian, Univerzita Pardubice, Telč, Podpora.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Faktory ovlivňující rozvoj pedagogických dovedností studentů Jana Stávková.
Velká Británie – Londýn Irsko – Dublin Popis mobilit Mgr. Hana Menšíková (Ringlová) Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
SLŮNĚ – SVĚT JAZYKŮ MANUÁL ZAHRANIČNÍ JAZYKOVÉ KURZY.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
ICT ve výuce jazyků Petr Caloň Masarykovo gymnázium Příbor.
Centrum jazykového vzdělávání Language Centre. VZNIK A ČINNOST CJV bylo zřízeno rozhodnutím Akademického senátu Fakulty humanitních studií na návrh děkanky.
CV FHS Fakultní setkání, Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
Výuka AJ na VŠE Halka Čapková 7. července Typy kurzů (moduly): o Dvousemestrální kurzy: Angličtina pro ekonomická studia Příprava na zkoušky Cambridge.
Právní psaní – Legal writing JAK UČIT PRÁVO na počátku 21. století? Konference pořádaná projektem OPPA – Právo pro praxi PF UK, úterý 5. března 2013 PhDr.
University of Central Lancashire Preston - England.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Studentská mobilita LS 2014/2015 v rámci dotace z grantu Norských fondů CZ07/MSNG/MOPNG01.
ODBOR MARKETINGU A VNĚJŠÍCH VZTAHŮ Mgr. Petra Švambergová FREEMOVERS, STÁŽE A DALŠÍ STIPENDIA.
Erasmus + v Exeteru Kateřina Červenková. EXETER je město v jihozápadní Anglii, v hrabství Devon. Rozkládá se u ústí řeky Exe, má asi obyvatel.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
BIBS - vysoká škola Název programu MBA Senior Executive Délka studia
Zkoušky z jazyků a jazyková příprava do programu Erasmus+
Erasmus Slovensko - Nitra.
Úvod do odborného stylu pro studenty s poruchami učení
Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště
Obecné informace o kurzu
Týden CJV leden 2017 VOLITELNÉ KURZY NA FF (RJ gramatika, PS 2016) Monika Ševečková Masaryk University Language Centre, Faculty of Arts.
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Chebu reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/ Sada.
Univerzita Karlova v Praze Možnosti zahraničních stáží pro doktorandy 13. října 2015 Mgr. Tomáš Uher.
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Informační schůzka k programu
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Transkript prezentace:

učitelská mobilita Univerzita v Groningenu, Nizozemí 14. -18. 4 učitelská mobilita Univerzita v Groningenu, Nizozemí 14.-18.4. 2016 Jiřina Hrbáčková Teaching mobility – University of Groningen Jiřina Hrbáčková

200 000 obyvatel každý 4.obyvatel je student ½ populace je mladší 35 let

University of Groningen založena v roce 1614 v současnosti cca 30,000 studentů cca 4000 zahraničních studentů ročně angličtina jako výukový jazyk ve 100 programech Honours College pro nadané studenty Define footer - Name of the presentation / Your name / Unit, Office

Jazykové centrum RUG angličtina, španělština, arabština, čínština, francouzština, němčina, italština, japonština, portugalština, ruština, holandština kurzy akademického psaní a prezentací kurzy interkulturních dovedností, komerční kurzy, kurzy pro zaměstnance, intenzivní kurzy LCET – Language Centre English Test – akademický test hodnotící 4 jazykové dovednosti podle CEFRu – uznáván partnerskými univerzitami při výjezdu studentů

S postupující internacionalizací univerzity Podpora vzdělávací prostředí s důrazem na autonomii studentů a zpětnou vazbu podpora sebereflexe studenta studium jazyků (angličtiny) v kontextu navázanost hodnocení na CEFR

Koordinátorka pobytu Margaret McKinney koordinátorka kurzů angličtiny na Fakultě ekonomie a obchodu (Faculty of Economics and Business) a Honnors College

Kurzy akademického psaní akademické psaní pro právníky (6 hodin x 8 týdnů) (Ruben, Janene) akademické psaní pro veřejnost (Jane Mahoney) konzultace pro psaní reports u Margaret McKinney akademické psaní pro studenty Honnors College (Margaret) crash course akademického psaní pro studenty strojírenství a matematiky (esej + společná konzultace) prezentace pro studenty doktorských programů (Estelle Meima) 3x2 hodiny

English language and academic skills – studenti práv - cíle schopnost číst analyticky a kriticky uvažovat, rozšířit slovní zásobu, gramatiku, syntax, větnou strukturu, psát odstavec, formulovat argumenty, rozpoznat rétorické strategie k prosazení vlastního argumentu a adaptace těchto dovedností na vlastní psaní schopnost napsat právní dopis klientovi a obohatit právní slovní zásobu

English language and academic skills – úkoly v semestru LLH – language learning history (na začátku kurzu) právní dopis klientovi (koncem kurzu) práce v hodinách, domácí úkoly a kvízy diskuse v hodinách argumentativní esej - 2,500 slov – první verze a finální podoba Kurz je zakončen zkouškou skládající se z psaní argumentativní eseje (500 slov) a diskuse v páru na dvě témata (ze 4)

English language and academic skills – ukázka aktivity thesis statement speed dating napsat vlastní TS přesun k TS kolegy 4 minuty na okomentování podle zadaného scénáře přesun k další TS, komentář

použití získaných poznatků v hodinách akademické dovednosti v angličtině pro doktorandy ESF hodina zaměřená na writing concisely jak odpovídat na dotazy u prezentací nácvik správné výslovnosti u problematičtějších slov

zajímavé odkazy www.just-the-word.com http://businesscasestudies.co.uk/#axzz4WCL9csMP https://www.englishclub.com/pronunciation/word-stress-rules.htm http://www.onlinecollege.org/2011/10/03/20-classic-case-studies-every-business-student-should-know/

Děkuji za pozornost.