Londýn.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Vypracovala: Lucie Junková Valerie Horká Jan Dočkal
ANGLIE 2001 / JAZYKOVÝ POBYT
10 nej z královské Anglie den Londýn.
Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.
Markéta Horáková Kvinta B
královské město na Temži
Londýn, Oxford, Brighton, Eton
Zájezd do Velké Británie Konečně jsme na trajektu a loučíme se s francouzským přístavem Calais.
Londýn a okolí 21. –
Týden Evropy Velká Británie Great Britain.
MÝMA OČIMA TEREZA NEDVĚDOVÁ studentka primy Anglie / výlet
Památky Londýna Vítězslav Traurig.
LONDÝN Hlavní město Spojeného království leží na řece Temži v jihovýchodní Anglii. Žije tu zhruba 7 miliónů obyvatel. Londýn se skládá ze tří částí: původní.
Označení DUM Pl - DUM Autor Příjmení a jméno: Pavelková Irena, Bc. Škola: Základní škola a Mateřská škola Štěpánkovice, příspěvková organizace.
LONDÝN.
London – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Londýn Hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Leží na jihovýchodě země při ústí řeky Temže. Londýn je společně s městy New.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. LONDON - the capital of Great Britain.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace London VY_22_INOVACE_06 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
Anotace: Prezentace v anglickém jazyce o Londýně včetně obrázků a otázek pro žáky
London – Westmister Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
ZÁJEZD DO ANGLIE A PAŘÍŽE 18. – 24. BŘEZEN den – PAŘÍŽ začali jsme samozřejmě na Eiffelovce.
Londýn Vypracoval: Jakub Krišpín
Big Ben je hovorové označení používané pro hodinovou věž, která je součástí budovy Westminsterského paláce vedle Temže v Londýně a neformální pojmenování.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: AJ164 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Great Britain, The United Kingdom NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8 ČÍSLO PROJEKTU:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_AJ_4_REG_LONDON_BIG_BEN_05.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Petra Skotnicová Buckingham Palace Oxford Street Buildings of Parliament Downing Street.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. David Rohusch NÁZEV:VY_32_INOVACE_04B_08_London TEMA:Geografie ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Téma: Nejoblíbenější školní aktivita Zpracovala: Kristýna Veverková Třída: 2.A Střední škola diplomacie a veřejné správy.
Velká Británie Tereza Pavličková. Warwick castle  Hrad Warwick je památkově chráněný středověký hrad ve Warwicku  Hrad byl velmi krásný ale krajina.
VII.A Exkurze Anglie ZŠ HORNÍ POLICE. Rozpis ceny – 6260 Kč Doprava Praha – Londýn a zpět Doprava po Anglii Ubytování Vstupy STUDENT AGENCY 1690 Kč Florenc.
Autor: David Primus. What I liked most: I was most impressed by a meteorite, which was exhibited at the planetarium in Greenwich. I was surprised that.
Čurda Petr, LA2.A.   Well, I am going to tell you about my experience from London and about some sights.  I‘ve never been to London before. So this.
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR:Lenka Hrnčířová VY_32_INOVACE_19_Konverzace v Aj 6. ročník_London Téma:London CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s. AUTOR: Mgr. Dita Nerudová NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_Anglický jazyk TÉMA: London ČÍSLO PROJEKTU:
Londýn. Základní fakta Londýn je hlavní město Spojeného království Londýn má kolem 7 milionů obyvatel Londýn se skládá ze 3 částí: a)Město Londýn b)Město.
Název školy: ZŠ štětí, Ostrovní 300 Autor: Lenka Pizúrová Název materiálu: VY_32_INOVACE_AJ.8.08_welcome_to_london Název: Welcome to London Vzdělávací.
Anglie ZŠ Bor, ZŠ Nebušice Vytvořila: Veronika Třísková.
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Zpracovali: Nicole Sušilová, Jan Babinský, Dennis Vaculík
Londýn Class 4 Eva Andrýsková,ZŠ Polešovice
Jonáš Junek & Vlastimil Urban
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_27_Buildings in London-part 2_zh2 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/
Spojené království Lukáš Vicherek.
Londýn, místo, které mě zaujalo
Anglie LONDÝN.
Digitální učební materiál
Klára gregorová, Karolína michalcová – 8. ročník
Název školy: Základní škola T. G
VY_32_INOVACE_Spo_III_09 London – práce s textem
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Hana Řebíčková
LONDON P L A F A C M E O S U S.
LONDON AND PRAGUE Autor: Mgr. Ivana Tesařová
LONDON SIGHTS.
Autor: Mgr. Kateřina Suková
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Dana Šteflová Název : VY_32_INOVACE_6A02Aj5_London
VY_32_INOVACE_04_LH Předmět: Anglický jazyk Ročník: 9. Téma: Londýn
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu OPVK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_01_Aj7_77
Transkript prezentace:

Londýn

Big Ben Big Ben is the nickname for the Great Bell of the clock at the north end of the Palace of Westminster in London. The tower is officially known as Elizabeth Tower, renamed to celebrate the Diamond Jubilee of Elizabeth II. The tower is designed in Pugin's celebrated Gothic Revival style, and is 315 feet (96.0 m) high.

Trafalgar square Trafalgar Square, neboli Trafalgarské náměstí, je známé díky monumentu s admirálem Nelsonem na vrcholku a díky Národní galerii, kterou jsme také navštívili. Od roku 2000 platí na náměstí zákaz prodeje krmení holubů a byly podniknuty i pokusy vytlačit holuby z náměstí úplně, a to i za použití cvičených sokolů. V Národní galerii najdeme více než 2 300 obrazů. Nachází se na severní straně Trafalgar square.

Buckingham Palace Palác se původně jmenoval Buckingham House. Byl postaven v roce 1703. Na žádost krále Jiřího IV. architekt Nash objekt přestavěl tak, aby mohl být považován za královskou rezidenci, ale teprve královna Viktorie zámek prohlásila oficiálním sídlem rodiny. Objekt je od roku 1993 v období královniny dovolené (srpen a září) přístupný k prohlídkám. Střídání stráží probíhá vždy v 11:00 h.

Madame Tussauds London Světoznámé muzeum voskových figurín sídlící v Londýně Bylo založeno Marií Tussaudovou, sochařkou vytvářející voskové figuríny. Muzeum bylo přemístěno tam, kde se nachází nyní, na Marylebone Road, v roce 1884. V roce 1925 požár poškodil mnoho figurín, ale jádro kolekce, včetně historických exponátů, bylo zachováno. Muzeum voskových figurín je společně s blízkým Londýnským planetáriem v současnosti jednou z nejlákavějších londýnských turistických atrakcí.

London Londýn je nádherné historické město, které mě velice zaujalo a určitě bych se sem ráda podívala znovu. Jak kvůli památkám a kultuře, tak i pro výborné jídlo, které jsme ochutnali např. v China town. Skvělé město nabité energií. Po studiích bych si v Londýně ráda našla zaměstnání či jen přechodnou brigádu v podobě au-pair.