Baťův kanál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VODNÍ DOPRAVA.
Advertisements

Labská stezka - Ústecký kraj, příprava a realizace stavby -
Využití labské vodní cesty pro sportovní a turistickou plavbu Občanské sdružení Sportovní přístav Kolín
Cyklokonference 2011 Ing. Milan Plesar místostarosta města otrokovice
Evropa Podnebí a vodstvo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
VODA & ENERGIE VODNÍ DOPRAVA.
Česká republika-1 poloha, rozloha…
MÚ Bohumín Bude opět říční přístav v Bohumíně ?
Vodní energie Holeček Václav, Mikšátko Honza, Dočekal Petr, Šebestová Kristýna, Valentová Kristýna.
Vodní Elektrárna.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 29 -DopravaAnotace Prezentace se zabývá světovou dopravou a jejími druhy Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Vodní toky Jan Dušek.
MORAVA.
DOPRAVA Nenahraditelná složka hospodářství každé země – brzdí nebo urychluje ekonomický rozvoj. Poloha uprostřed Evropy – ČR je křižovatkou transevropských.
Služby vodní dopravy a ostatní formy dopravy
OBECNÉ INFORMACE  Nejluxusnější  Nejdražší  Stála 22 miliard Kč  Stavěla se 22 měsíců  – první komerční plavba.
Perský záliv, nazývaný též Arabský km 2, 91m hluboký Spojený Hormuzským průlivem s Ománským zálivem a Arabským mořem. Důležitá trasa pro ropné.
DOPRAVA.
Význam vodních cest pro dopravu v ČR
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
GEOGRAFIE DOPRAVY III. Martin VRZALA.
Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek ministra dopravy
Panamský průplav Petra Andělová 7.třída
PANAMSKÝ PRŮPLAV Historie.
Životní prostředí a doprava Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Nové oddělení cestovního ruchu -Tvorba koncepce rozvoje cestovního ruchu -Navázání na Strategický plán města -Spolupráce s Komisí cestovního ruchu -Spolupráce.
Po vodě – ekologicky, levně a v pohodě Ředitelství vodních cest ČR Ing. Jan Skalický pověřen řízením ŘVC ČR Aktuality ke splavnění Labe.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_04_Česká republika – vodstvo.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie České republiky Datum.
Po vodě – ekologicky, levně a v pohodě Ředitelství vodních cest ČR Plány budování vodních cest pro osobní a nákladní dopravu Ing. Lubomír Fojtů ředitel.
Ředitelství vodních cest ČR Organizační složka státu zajišťující rozvoj infrastruktury vodních cest v České republice Dopravní konference Pardubice 2015.
Lednické rybníky Rozloha 552,5 ha Skládá se z pěti rybníků Nesyt, Hlohovecký, Prostřední, Mlýnský a Zámecký Největší rybník na Moravě Nachází se u Sedlece.
Vypracoval: Adam Búřil Téma: 31. Baťův kanál, centrum turistického ruchu ve Veselí n. Mor. Rok: 2015/2016Konzultant: Mgr. Jitka Štípská.
Nové nařízení TEN-T a zařazení systému RS ČR do sítě TEN-T Ministerstvo dopravy Odbor strategie.
Česká republika ZŠ Hejnice 2010 Doprava a spoje Mgr. Jan Kašpar.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petr Sedláček. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní cesta Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy Ing. František Lachnit,
Baťa. Vývoj  vznik společnosti, výroba obuvi 1903  strojírenství 1910  závodní kuchyně s jídelnou 1912  výstavba obytných domků pro.
9.B, 15 let Ak.Heyrovského Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_16_22_VODSTVO EVROPY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_625.
Pravidelná veřejná osobní lodní doprava. červenec 2007 Inspirace k obnovení tradice osobní lodní dopravy na Labi na Litoměřicku listopad 2007 Nastavení.
Rybníky: -největší rybník-Nesyt -nejstarší dochované rybniční soustavy na Moravě - Lednické rybníky, pocházející už z 15. století. -rybníky, které původně.
BAŤŮV KANÁL Vytvořil:Jiří Macháň Dne: Základní inf. Délka úseku: 27 km po řece Moravě, 24 km po Baťově kanálu a 1 km po řece Dřevnici Délka.
Rokytka - rozvoj území cyklostezka Stavba číslo: 8268.
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 8
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_32-03
VODSTVO ČR Řeky na území Česka
Rozvinutá dopravní infrastruktura jako podmínka růstu ekonomiky ČR
Baťův kanál Karolína Žujová IX.B 2016/17.
Koncepce rozvoje sítě a finanční výhledy
Střední Morava křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
EXPEDICE „BAŤŮV KANÁL“
Koněspřežná dráha České Budějovice - Linec (česká část)
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Vypracoval: Petr Sobek
ÚSK zadání – specifikum SO ORP Veselí nad Moravou
Předmět: Vlastivěda Ročník: V. Tematický celek: Česká republika
Systém vodních staveb v Evropě
Mezi přístavy Grangemouth a Falkirk byl vybudován v roce 1777 kanál Forth a Clyde, který spojoval Glasgow se západním pobřežím Skotska. Kanál Union, mezi.
Významné průplavy světa
VY_52_INOVACE_65_Doprava v ČR
Prezentaci připravil: Martin Zubalík
Mezi přístavy Grangemouth a Falkirk byl vybudován v roce 1777 kanál Forth a Clyde, který spojoval Glasgow se západním pobřežím Skotska. Kanál Union, mezi.
Mezi přístavy Grangemouth a Falkirk byl vybudován v roce 1777 kanál Forth a Clyde, který spojoval Glasgow se západním pobřežím Skotska. Kanál Union, mezi.
227. Žofínské fórum Ing. Tomáš Čoček, Ph.D.
před návštěvou výstavy
Transkript prezentace:

Baťův kanál

Baťův kanál neboli Průplav Otrokovice-Rohatec je historická vodní cesta vybudovaná v letech 1935–1938v délce 52 km, která spojovala Otrokovice s Rohatcem.. Na trase je celkem 23 mostů. Hlavním po vodě dopravovaným materiálem byl lignit z Ratíškovických dolů, které vlastnila firma Baťa. Lignit se dopravoval do Otrokovic, kde zásobovala kožedělný závod teplem a elektřinou.

Na trase byla řada unikátních technických zařízení, např Na trase byla řada unikátních technických zařízení, např. výklopník uhlí mezi Rohatcem a Sudoměřicemi lanovka pro přetahování člunů přes Moravu ve Vnorovech apod. U každé plavební komory byl postaven typický „baťovský“ domek pro obsluhu. V dnešní době je téměř celá vodní cesta v délce 52 km opravena, zprovozněno 13 plavebních komor . Turisté mohou využívat 8 přístavů a 16 přístavišť.

S využitím říčních úseků Baťova kanálu, které odpovídají svými parametry provozu větších lodí, se počítá při výstavbě vodního koridoru Dunaj-Odra-Labe. Provoz na Baťově kanálu by zůstal zachován a díky vodnímu koridoru D-O-L bude napojen na síť evropských vodních cest.

Vypracoval:Matěj Cvek Zdroj: wikipedie.org google.cz