Informační seminář Projekt Dejte práci šanci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Advertisements

Projekt „ROVNÁ ŠANCE“ Prezentace Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v.
Program Pracovní poradenství „Podpora sociální integrace v Bílině a Chomutově“
Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Podpora Romů na trhu práce - CENTROM. Podpora Romů na trhu práce – CENTROM E.č. CZ.1.04/3.3.05/ Zahájení projektu Doba realizace projektu.
ROZVOJOVÉ PARNTERSTVÍ HEDERA Systémová podpora pracovního uplatnění azylantů a cizinců dlouhodobě žijících v České republice Work in Czech Mgr. Hana Solařová.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
S námi na trh práce CZ.1.04/3.3.05/ Doba realizace projektu od do
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Základy návrhu metodiky: Význam – Principy – Přínosy Josef Horňáček, Lenka Klimplová (FSS MU) Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní matching: Strategická.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
Ing. Dominika Prchlíková
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
v rámci projektu Mentoring a Magistrát Ing. Zbyněk Nejezchleba
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
SLUŽBY ZAMĚSTNANOSTI A PRÁCE S NEZAMĚSTNANÝMI Téma: Programy vzdělávání a pracovního výcviku FSS MU Brno, 2006.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
PLÁNOVANÉ REGIONÁLNÍ INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY PRO KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 – 2020.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Logo Úřad práce ČR - krajská pobočka v Brně Mgr. Pavel Ondrák, Ing. Jiří Šimbera.
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Rovnovážka, z. s. Podpora zaměstnanosti, drobného podnikání a rozvoj služeb.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
Zahajovací konference projektu Zahajovací konference projektu „Chceme mít blíže do světa.“
Konference Aeduca 2011 OSOBNOSTNÍ ROZVOJ V SOUVISLOSTI S ODVAHOU, MOTIVACÍ A ZÁJMEM USPĚT NA TRHU PRÁCE Barbora Novotná Březovská.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání P-KAP: Kariérové poradenství prezentace pro Olomoucký kraj Mgr. Miroslav.
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Prezentace pro účely informační schůzky s cílovou skupinou
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Název operačního programu:
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Š A B L O N Y II.
Transkript prezentace:

Informační seminář Projekt Dejte práci šanci CZ.03.1.48/0.0/0.0/16_068/0007124

Rovnovážka, z. s. Podpora rovných příležitostí v osobním, rodinném, společenském a pracovním životě; práce s lidmi, kteří mají problém s nalezením uplatnění na trhu práce; vzdělávání a poradenství; národní i mezinárodní projekty.

Základní informace o projektu Název: Dejte práci šanci Financování: ESF ČR, OPZ a státní rozpočet ČR Trvání: 1.10.2017 – 30.9.2019 Místo realizace: Ostrava Informace a aktuality: www.rovnovazka.cz, https://www.facebook.com/rovnovazka

Cílová skupina Dlouhodobě či opakovaně nezaměstnané osoby z Ostravska starší 50 let, Tj. osoby vedené v evidenci uchazečů o zaměstnání na ÚP déle než 1 rok nebo ty, u nichž doba evidence na ÚP ČR dosáhla v posledních 2 letech souhrnné délky 12 měsíců.

Zaměření projektu Cílem projektu je zlepšit postavení 30 dlouhodobě či opakovaně nezaměstnaných osob straších 50 let z Ostravska na trhu práce (2 běhy á 15 osob). 5 klíčových aktivit – viz dále

KA 1: Vstupní poradenství „Kdo jsem, co umím a co ještě ne?“ Osobní SWOT analýza – posouzení silných a slabých stránek, příležitostí a překážek; Forma: osobní vstupní dotazník, osobnostní testy a pohovor; Výstup: Plán osobního rozvoje – výběr dalších nástrojů z ostatních KA.

KA 2: Motivační aktivity „Nejste v tom sami!“ Skupinový mentoring Sebevědomí (3 x 6 hodin + konzultace); Komunikace (3 x 6 hodin + konzultace); Orientace v požadavcích TP (3 x 6 hodin + konzultace). Účast min. ve 2 blocích dle KA 1. Individuální mentoring (12 hodin/os.)

KA 3: Rozvoj základních kompetencí „Důležité poznání pro úspěch v zaměstnání.“ Pro začátečníky: RK Obsluha PC (min. 80 hod.); Pro pokročilé: MS Word, MS Excel, MS PowerPoint, GoogleApps a práce s chytrým telefonem a tabletem – každý kurz á 12 hod., možno absolvovat 1 – 4 kurzy; Individuální poradenství při finanční tísni - 4 hod./os. (max 6 osob).

KA 4: Odborné kurzy „Kolik věcí umíš, tolikrát jsi člověkem.“ Změna nebo rozšíření kvalifikace ve vazbě na možnost uplatnění na TP; RK i další odborné kurzy: Možné zaměření – např.: skladník, pracovník ostrahy, pracovník úklidu, ošetřovatel, chůva, asistent/ka, masér, dále různé svářečské kurzy, ŘP sk. C Předpokládaná účast cca poloviny účastníků.

KA 5: Zprostředkování zaměstnání „Ať už vám nic nezaclání na cestě k zaměstnání!“ 18 účastníkům (tj. 60 %) bude zprostředkováno zaměstnání s podporou ve formě proplácení mzdových příspěvků až na ½ roku; Možnost využití zkrácených úvazků; Při zůstatku v rozpočtu může být podpořeno i více osob z CS; Ostatní: až 6 měsíců individuálního poradenství pro TP.

Harmonogram aktivit v 1. běhu KA 1: vstupní poradenství: 10 – 12/2017, KA 2: skupinový mentoring: 11/2017 – 01/2018, KA 2: individuální mentoring: průběžně, KA 3: základní kompetence: 01 – 05/2018, KA 4: odborné kurzy: 02 – 05/2018, KA 5: zprostředkování zaměstnání 03/2018 – 06/2018 podle rozsahu předchozích aktivit vždy na 6 měsíců.

Prostor pro dotazy, přihlášky Kontakt: Bc. Klára Tidrichová Rovnovážka, z. s. 28. října 165/68, 709 00 Ostrava www.rovnovazka.cz rovnovazka@seznam.cz +420 736 140 697, +420 603 199 998