Citační manažery Olomouc 15.11.2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obsah prezentace 1.Co je RSS 2.Možnosti využití RSS 3.Popis systému cíleného doručování vědeckých a odborných článků 4.Ukázka systému 5.Závěr.
Advertisements

Citační software a jeho využití při studiu Bibliotheca academica 2013, 30.– Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně Martin Krčál
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Dana Sigmundová Kde jinde hledat elektronické časopisy aneb práce s databázemi JSTOR, EZB, Oxford a Cambridge Journals ÚK FSS MU, Ústřední.
Nikola Dynybylová Odborné časopisy a článkové databáze aneb odbornou práci jedině s kvalitními zdroji FSS MU, a Ústřední knihovna FSS.
Databáze citačních rejstříků Web of Science.  Online akademická služba provozovaná společností Thomson Reuters.Thomson Reuters  Databáze citačních rejstříků,
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra experimentální biologie rostlin PřF UK SciVerse - plnotextové vyhledávání.
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
CITACE SNADNĚJI A RYCHLEJI ÚVOD DO PROBLEMATIKY BIBLIOGRAFICKÝCH CITACÍ A PRÁCE S ROZHRANÍM CITACE.COM KURZ PRO UŽIVATELE KNIHOVNY JABOK,
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
ProQuest Central Martin Krčál Školení pro studenty FSSBrno, a představení databáze.
B130P16: Praktické základy vědecké práce Katedra experimentální biologie rostlin PřF UK iHOP - plnotextové vyhledávání Pubmed.
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Sigmundová Jak najít plný text článku nebo kompletní číslo odborného časopisu aneb článkové databáze a jak v nich vyhledávat ÚK FSS MU,
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
Dana Mazancová Databáze Sage ÚK FSS MU, 25. a Ústřední knihovna FSS MU.
Nikola Dynybylová Jediný a jedinečný Sage ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Základy práce s informačními zdroji pro mgr. studenty ENS Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 18. března 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Digitální knihovna UPa možnosti dalšího rozvoje na vlně trendů open access 3. setkání českých uživatelů systému DSpace VŠB-TUO Ostrava, 19. květen 2010.
Katalogy a databáze I. Mgr. Anna Vitásková. Knihovny Národní knihovna Praha – Vědecká knihovna v Olomouci –
Elektronické informační zdroje (VIKBA25) Martin Krčál EIZ - kurz pro studenty KISK FF MUBrno, 10. prosince Bibliografické citace a citační software.
Dana Sigmundová Databáze Wiley ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Sigmundová Správa citací, EndNote Web, JaMM Journals ÚK FSS MU, úterý a středa 18. a Ústřední knihovna FSS MU.
Rešeršní činnost Citační software přednášející: Silvie Kořínková Presová Kabinet inf. studií a knihovnictví, FF MU.
Martin Krčál Proquest 5000 ÚK FSS MU, čtvrtek Ústřední knihovna FSS MU.
Ludmila Tichá Ústřední knihovna ČVUT 2010
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty PSY Mgr. Veronika Šléglová Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna.
Nikola Dynybylová Úvod do elektronických informačních zdrojů FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Závěrečné práce – Jak najít literaturu k danému tématu a jak citovat ÚK FSS MU, a Ústřední knihovna FSS MU.
Rešerše. Bibliografické databáze Web of Science ISI Web of Knowledge – WoS + Journal Citation Report Placené – PřF MU je uživatelem Bibliografická citace.
Dana Sigmundová Úvod do elektronických informačních zdrojů ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Sigmundová Databáze ProQuest 5000 ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Jak vyhledat kvalitní dokumenty a správně je citovat Bc. Radmila Kouřilová.
Využití citačních databází při psaní odborného textu.
Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Březen 2011.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty PSY Mgr. Veronika Šléglová Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Ústřední knihovna.
Knihovny, katalogy, nástroje na správu zdrojů a citací. Přednáška k úvodu do metodiky studia naVOŠ Jabok, 24. Září 2010.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 19. října 2015.
Ústřední knihovna FSS MU
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
SW pro správu PC, aplikační SW, licence
Zuzana Teplíková , Praha
Elektronické informační zdroje (VIKBA25)
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVES
Ústřední knihovna FSS MU Závěrečné práce – část II. - Jak citovat
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty ENS122
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
Styly citací a referencí pro závěrečné práce a publikace
Elektronické informační zdroje (VIKBA25)
Ústřední knihovna FSS MU
Informační zdroje v zoologii Zoological resources of information
hledat organizovat citovat
Ústřední knihovna FSS MU
služby pro knihovny a vzdělávací instituce
ÚVOD DO ELEKTRONICKÝCH INFORMAČNÍCH ZDROJŮ
Elektronické informační zdroje (VIKBA25)
Problematika citování
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ221
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
MOŽNOSTI PORTÁLU KNIHOVNY.CZ NEJEN PRO KNIHOVNÍKY
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
3. Odborná literatura, její zdroje na Internetu a PřFUK
Vyhledávání je zaměřeno na informační zdroje z oblasti vědy, výzkumu a
Microsoft office - Seznámení Více výukových souborů najdete na stránce: emagister.proweb.cz
Transkript prezentace:

Citační manažery Olomouc 15.11.2016

Citační manažery základním cílem je možnost pracovat se záznamy o dokumentech, publikacích a automatická tvorba citace podle zvoleného citačního stylu umožňují práci se záznamy i s plnými texty Článek Ikaros Wikipedie Knihovna Jinonice

Citační software ZOTERO Zdarma dostupné rozšíření do Firefoxu, které umí získávat bibliografické údaje přímo z webové stránky. Takto získané údaje lze spravovat v interní databázi a případně je sdílet a exportovat. Interaktivní manuál Connotea Systém pro správu odkazů z internetu a profesionálních databází. Citace je možné tagovat a sdílet. CiteULike Systém umožňuje správu citací. Citace je možné doplňovat o plné texty, tagovat, sdílet. Podporuje všechny významné citační styly mimo ISO 690. Uživatelé si mohou své citace sdílet a vystavovat pomocí RSS kanálů. zdarma

Citační software RefWorks Jde o jeden z nejkvalitnějších citačních softwarů dostupných online. Refworks je obchodní jednotkou společnosti Proquest. Systém umožňuje mimo klasické správy citací také přímý import z téměř všech významných komerčních databází. Samozřejmostí je export do různých citačních stylů. Některé univerzity ho mají zakoupen pro své studenty. EndNote Web Produkt společnosti Thomson Reuters. Mimo online správy citací a podpory velkého množství typů dokumentů a citačních stylů podporuje také import z profesionálních databází, bohužel ne vždy přímo, ale přes externí soubory. I zde platí, že ji mají některé univerzity zakoupenu pro své studenty (např. Masarykova univerzita). I volná verze ProCite Další produkt společnosti Thomson Reuters. Narozdíl od EndNote Web jde o desktopovou aplikaci, kterou je nutné nainstalovat. Využití nachází zejména u profesionálů. K dispozici je i bezplatná zkušební verze. Reference Manager I tento produkt pochází od společnosti Thomson Reuters. Jde o desktopovou aplikaci, kterou je nutné nainstalovat. Oproti svým konkurentům umožňuje hledat plné texty záznamů na internetu nebo v profesionálních databázích a umožňuje sdílet databázi citací více uživateli. I zde je možné stáhnout si zkušební verzi. placené

Generátor citací

Citace PRO

Citace s Wordem Článek

Zotero (manuál)

EndNote (manuál)

Děkuji za pozornost a krásné a klidné vánoce