V hledáčku kompozice II.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_09_ICT_529_Jnc
Advertisements

Otáčivé účinky síly (Učebnice strana 70)
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Zlatý řez v kompozici Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
VY_32_INOVACE_FOTF11560ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Základy fotografování (V. Část)
Zobrazení síly.
VY_32_INOVACE_FOTF10360ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Formátování tabulek n postupné formátování tabulek n automatické formátování tabulek Vypracovala: Veronika Nováková, 4. B 2.
Strojní mechanika ÚKOLY STATIKY Autor: Ing. Jaroslav Kolář
VY_32_INOVACE_FOTF11660ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.17/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
GRAFIKA A DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE. 2 NĚCO O KOMPOZICI Kompozice, nebo-li česky skladba, je souhrn všech opatření, která děláme, aby snímek byl přehledný,
Geoinformační technologie Geografické informační systémy (GIS) Výukový materiál pro gymnázia a ostatní střední školy © Gymnázium, Praha 6, Nad Alejí 1952.
VY_32_INOVACE_FOTF10860ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Síla.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.1 (Sestavení z externích zdrojů)
INFORMATIKA 7 Velikost a styl písma III2 - I7- 15.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
VY_32_INOVACE_4.2.IVT4N,1,2.03/Če Gymn á zium, Český Tě ší n, př í spěvkov á organizace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Photo-Paint – vzorkování, převrácení.
VY_32_INOVACE_FOTF10460ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Správná odpověď? Opakování celkového učiva o Základní skladbě obrazu – kompozici obrazu.
Videokamera 05 Jak natáčet ?.
Skládání sil opačného směru
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Hlavní zásady kompozice – řešení části
Plakát – kreativa 2 - montáž VY_32_INOVACE_Mul4r0104Mgr. Jiří Mlnařík.
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
VY_32_INOVACE_FOTF12060ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Semestrální práce Semestrální práce Plakát-leták na hudební akci „Páteční Jam[džem] na přehradě“ Předmět: Počítačová grafika Autor: Petr Bárta.
Počítačová grafika Maturitní otázka č. 19 Martin Ťažký.
JAK NA MALOVÁNÍ ZÁTIŠÍ V PC
V hledáčku k ompozice Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Corel DRAW Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Corel DRAW Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Corel DRAW Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
VÝZNAM ARCHITEKTURY SMYSL JEJÍCH DĚJIN Autor: Ing.arch.Petra Třebová listopad 2010.
Třetí rozměr Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Kompozice, barva, text Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
Corel PHOTO-PAINT Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hot ařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (1) ANEB NEJLEPŠÍ VĚCI JSOU ZADARMO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslav Zavadil. Dostupné.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_047.ICT.13 Vektorová a rastrová grafika.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_04 TÉMA: VYNÁLEZY.
Užití poměru (graficky)
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 17– PŘECHODY SNÍMKŮ V PREZENTACI. Název školy:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Druhy kompozic
Digitální učební materiál
Jméno Příjmení, další jména Ústav konstruování
Užití poměru (graficky)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Druhy kompozic
Histogram VY_32_INOVACE_GR_787.
Stylizace kresby figury a detailů
Corel PHOTO-PAINT Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
CorelDRAW Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
V hledáčku kompozice II.
Kompozice, barva, text Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Corel PHOTO-PAINT Úloha 0 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Třetí rozměr Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
V hledáčku kompozice Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Corel PHOTO-PAINT Úloha 2 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Transkript prezentace:

V hledáčku kompozice II. Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová Střední škola informačních technologií a sociální péče, Brno, Purkyňova 97

Hledání ideální kompozice je problém o kterém se hovoří napříč věky Jak zvolit správnou kompozici nastudujete v kapitole 2.1 Do dějin kompozice zasahovala doba, výtvarný cit i věda Při pořizování snímku, který získáváme pro účely prezentace, je kompozice jedním z nejdůležitějších kriterií Nyní si ukážeme trochu konkrétních příkladů

Umístění jednoho dominantního prvku v kompozici, jednotlivá řešení popište, zvolte nejharmoničtější

Sběračka je příliš na okraji, odchází z obrázku, nevyrovnaná kompozice

Nezajímavá kompozice na střed (mrtvý střed), se spoustou rušivých prvků

Vyváženost kompozice posuzujeme ve vodorovném i svislém směru

Sběračka příliš nízko, pozor na postavy bez noh

Dobře vybrané kompoziční řešení snímku Fotograf se zaměřuje na život a práci lidí Výřez bez rušivých detailů okolí

Symetrická kompozice je méně dynamická Hlava otočená doleva působí, že pohled směřuje dovnitř obrázku Přiblížení důležitého objektu Oříznutí rušivých detailů

Grafické principy nejsou dogma, platí sice, že rovnováha vyjadřuje stabilitu, klid a serióznost, ale asymetrie je zajímavější a napínavější Závisí nejen na uspořádání kompozice, ale na váze, zajímavosti jednotlivých komponentů, ze kterých je sestavena Obsahuje-li kompozice více prvků dbáme na jejich vzájemné poměry a kontrasty Důležitost můžeme zdůraznit velikostí, polohou nebo výraznější barvou Izolace bude přitahovat pozornost Výraznější objekt ve skupině přitáhne pozornost

Kompozičně z obou stran uzavřený snímek

Výrazné popředí zajímavě otevírá pohled do krajiny

Kontrolní úkoly Foťte Pořiďte si kvalitní a početnou zásobu fotografií v dobrém rozlišení Zkuste udělat výřezy se zaměřením na jeden důležitý objekt