Helena Mesnerová – ZŠ Horní Slavkov VY_32_INOVACE_197_PRÁCE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Energie mechanická Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Advertisements

Mechanická práce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Petr Jeřábek. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Přeměny energií Při volném pádu se gravitační potenciální energie mění na kinetickou energii tělesa. Při všech mechanických dějích se mění kinetická energie.
FYZIKA 8.Ročník Práce 01 – MECHANICKÁ PRÁCE.
Tomáš Prejzek ZŠ T. Stolzové Kostelec nad Labem září 2011
Digitální učební materiál
Vzájemné působení těles - síla
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Práce. Výkon Práce Jakou představu ve vás vyvolá slovo práce?
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_C2 – 04.
FYZIKA 8.Ročník Práce 02 – VÝKON.
8. ročník Práce, výkon, energie Práce.
VZÁJEMNÉ PŮSOBENÍ TĚLES. SÍLA
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Mechanická práce a energie
James Prescott Joule Narozen 24. prosince 1818, Salford
PŘI PŘEMÍSŤOVÁNÍ TĚLESA
ZŠ, ZUŠ a MŠ Kašperské Hory, Vimperská 230 Předmět: FYZIKA Ročník: 8.
Narozen Zemřel Anglický fyzik
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Parašutista při seskoku z letadla padá
André Marie Ampére 1775 – 1836 FRANCOUZ MATEMATIK A FYZIK
Práce ZŠ Velké Březno. Co budu na konci hodiny znát? Poznám fyzikální veličinu práce. Naučím se práci vypočítat. Poznám jednotku práce.
Práce Miroslava Maňásková. Kdo koná práci? lokomotiva, která táhne vagon jeřáb, který zvedá kládu muž, který tlačí sekačku muž, který je opřený o auto.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Karolína Hadrbolcová Materiál: VY_52_INOVACE_PV14.33 Téma: Práce jako.
Název materiálu: PRÁCE – výklad učiva.
Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Mgr. Lada Kročková Základní škola národního.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o Tato prezentace.
Energie LC.
23.1 Mechanická energie a její přeměny
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_FYZ_39.
Název materiálu: PRÁCE
VY_32_INOVACE_11-01 Mechanika II. Mechanická práce.
Mechanická práce Ludmila Ciglerová.
22.1 Mechanická práce, výkon, příkon
Práce, výkon Energie Teplo Poznej fyzika
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – CZ.1.07/1.4 00/ Název projektu – BRÁNA JAZYKŮ.
PRÁCE… Téma: Pár obrázků Studijní text Zajímavosti z tématu
Shrnutí učiva I Autor: Mgr. Barbora Pivodová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Soňa Brunnová Název materiálu: VY_32_INOVACE_09_MECHANICKA.
Práce, výkon. Struktura prezentace otázky na úvod teorie příklad využití v praxi otázky k zopakování shrnutí.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_33_05 Název materiáluPráce a.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr.Jiří Macháček Název: VY_32_INOVACE_02_F8 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Výkon Anotace:
Procvičení – výpočet práce Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_01 Mechanická.
VY_32_INOVACE_F8-005 FYZIKA .ROČNÍK POLOHOVÁ ENERGIE Název školy
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_16 Práce Šablona číslo: IX Sada číslo: I
Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_05_Práce
Práce ve fyzikálním slova smyslu
VZÁJEMNÉ PŮSOBENÍ TĚLES. SÍLA
MECHANICKÁPRÁCE.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Gravitační síla, gravitační pole. Vypracoval: Lukáš Karlík
Fyzici a fyzikální jevy Autor: Mgr. M. Vejražková
ZÁKON SÍLY. ZÁKON SÍLY ? Umíš odpovědět Jaký vliv má síla na pohyb tělesa Na čem závisí změna rychlosti Ovlivňuje změnu rychlosti tělesa jeho hmotnost.
Urychlující a brzdné účinky síly na těleso
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Zákon akce a reakce. Zákon akce a reakce ? Umíš odpovědět Najdeš příklady vzájemného působení těles Co cítíš při stlačení míče Dovedeš vysvětlit pohyb.
Zákon akce a reakce. Zákon akce a reakce ? Umíš odpovědět Najdeš příklady vzájemného působení těles Co cítíš při stlačení míče Dovedeš vysvětlit pohyb.
Účinnost VY_32_INOVACE_15_Účinnost Autor: Pavlína Čermáková
Fyzika 8.ročník ZŠ Mechanická práce, kladky. Creation IP&RK.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Práce ve fyzikálním slova smyslu
Základní škola, Jičín, Soudná 12
ČÁSTICE S NÁBOJEM V MAGNETICKÉM POLI.
VÝKON.
Transkript prezentace:

Helena Mesnerová – ZŠ Horní Slavkov VY_32_INOVACE_197_PRÁCE ŠablonaIII/2 PRÁCE Helena Mesnerová – ZŠ Horní Slavkov VY_32_INOVACE_197_PRÁCE

James Prescott Joule Narodil se na Štědrý den roku 1818 Salfordu u Manchesteru v rodině majitele pivovaru a zemřel zde 11.listopadu 1889. Do patnácti let byl vychováván doma sládkovskému řemeslu. Teprve později ho jeho otec poslal do Manchesteru, kde ho vychovával slavný fyzik John Dalton. Od Daltona získal mladý Joule nejen všechny potřebné základní znalosti z fyziky, matematiky a geometrie, ale i slušné technické znalosti.

Mechanická práce Těleso koná mechanickou práci, jestliže působí silou na jiné těleso a přemisťuje je po určité dráze ve směru síly. W = F . s

Cvičení MECHANICKÁ PRÁCE?  Opičák sedí na stromě  Tlačíš kočárek  Neúspěšně se snažíš posunout skříň  Vyjedeš lanovkou na Ještěd  Jablko padá ze stromu  Vyjdeš do druhého patra  Držíš v ruce těžkou tašku  Jeřáb zvedá panel o hmotnosti 1,3t do výše 4m  Magnet přitáhne kovovou sponku  Lokomotiva táhne tři vagóny

ŘEŠENÍ A N Silové pole Jablko padá ze stromu Neúspěšně se snažíš posunout skříň NE Magnet přitáhne kovovou sponku Magnetická síla Opičák sedí na stromě Ne Tlačíš kočárek Vyjedeš lanovkou na Ještěd Motor lanovky Držíš v ruce těžkou tašku Vyjdeš do druhého patra Jeřáb zvedá panel o hmotnosti 1,3t do výše 4m Motor jeřábu Lok omotiva káhne tři vagóny Motor lokomotivy

ZDROJE: http://ok1zed.sweb.cz/img/el_jp_joule.jpg