Hoblování a obrážení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VRTÁNÍ.
Advertisements

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti OPPA: Operační program Praha - Adaptabilita ZÁKLADNÍ STROJE A JEJICH POUŽITÍ VE STROJÍRENSKÉ.
STROJNÍ OBRÁBĚNÍ BROUŠENÍ V. Ing. Iveta Mičíková
Digitální učební materiál
STROJNÍ OBRÁBĚNÍ Hoblování II. Ing. Iveta Mičíková
STROJNÍ OBRÁBĚNÍ Hoblování I. Ing. Iveta Mičíková
STROJÍRENSTVÍ Broušení ST47_002 Způsoby broušení
STROJNÍ OBRÁBĚNÍ FRÉZOVÁNÍ V. Ing. Iveta Mičíková
Digitální učební materiál
STROJÍRENSKÁ TECHNOLOGIE strojní obrábění 1 – frézování
STROJÍRENSKÁ TECHNOLOGIE strojní obrábění 1 – frézování
STROJNÍ OBRÁBĚNÍ FRÉZOVÁNÍ I. Ing. Iveta Mičíková
Frézování tvarových ploch
Teorie obrábění, základní druhy třískového obrábění
Elektrochemické obrábění, chemické obrábění
Strojírenství Strojírenská technologie Frézování (ST45)
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Frézování ozubených kol - test
Frézování závitů.
STROJNÍ OBRÁBĚNÍ SOUSTRUŽENÍ I. Ing. Iveta Mičíková
Digitální učební materiál
Strojírenství Strojírenská technologie Teorie obrábění (ST 49)
STROJÍRENSTVÍ Strojírenská technologie Soustružení (ST44)
Frézování drážek ve šroubovici - test
Frézování drážek ve šroubovici
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Upínání nástrojů a obrobků na frézkách
Frézování ozubených kol
Frézy, upínání nástrojů a obrobků - test
Základy frézování, druhy frézek - test
Třískové obrábění I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Elektrochemické obrábění, chemické obrábění - test.
Základy soustružení - test
Ultrazvukové obrábění, obrábění paprskem vody - test.
Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Výroba rovinných ploch Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.
Pohony NC strojů, odměřovací zařízení. Pohony pro obráběcí stroje musí splňovat mnoho náročných parametrů Nejdůležitější parametry: maximální přesnost.
Nekonvenční technologie – závěrečný test. Nekonvenční technologie – závěrečný test Nekonvenční technologie – závěrečný test A tepelném zpracování (kalení,
Teorie frézování.
Elektroerozívní metody obrábění. jev založený na odebírání částic povrchových vrstev materiálů úběr materiálu je vyvolán periodicky se opakujícími elektrickými.
Elektroerozívní metody obrábění - test. Elektroerozívní metody obrábění - test Elektroerozívní metody obrábění - test A tam, kde chceme dosáhnout vysoké.
Systémy automatické výměny nástrojů. Hlavní přínos systémů AVN: možnost automaticky řídit komplexní obrábění celého obrobku na daném stroji zkracují se.
Základy soustružení – 3.část. Základy soustružení A navineme-li úhel na válec, popřípadě kužel konkrétního profilu B navineme-li těleso závitového profilu.
Broušení na plocho a na kulato - test. Broušení na plocho a na kulato - test Broušení na plocho a na kulato - test A ● k dosažení vysoké geometrické přesnosti,
Broušení rovinných ploch a úkosů 2. část. Při broušení rovinných ploch obvodem kotouče je strojní čas dán vztahem: Při broušení rovinných ploch obvodem.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada38 AnotaceVýuka.
Podsoustružování, ševingování. Podsoustružování provádí se u tvarových fréz, závitníků větších průměrů a delších nástrojů vyžaduje se stálá geometrie.
Soustružení složitých vnějších válcových ploch s osazením
Ultrazvukové obrábění, obrábění paprskem vody
Systémy automatické výměny obrobků
Základy soustružení.
Řezání vnějších závitů
Obráběcí nástroj, řezné úhly
Elektrochemické obrábění, chemické obrábění
Hoblování, obrážení, protahování
Upínání nástrojů a obrobků na frézkách
Frézování drážek ve šroubovici
Frézování pomoci dělícího přístroje
Systémy AVO - test.
Obrábění paprskem plasmy, laseru
Frézy, upínání nástrojů a obrobků - test
Dokončovací práce - broušení na plocho
Základy soustružení – 2.část
Druhy číslicově řízených systémů
Druhy číslicově řízených systémů - test
Frézky rovinné a speciální
Frézky rovinné a speciální
Způsoby výroby ozubených kol
VY_52_INOVACE_I–03–01 Název a adresa školy:
Transkript prezentace:

Hoblování a obrážení

Hoblování a obrážení Podstata hoblování hoblování je obrábění jednobřitým nástrojem ( hoblovacím nožem) hlavní pohyb je přímočarý , vratný a koná jej převážně obrobek vedlejší posuv je přerušovaný vykonává jej převážně také obrobek a je kolmý na směr hlavního pohybu.

Hoblování a obrážení Podstata obrážení obrážení je druh hoblování hlavní pohyb vykonává nástroj umístěný ve smýkadle, posuv koná obrobek na konci vratného zdvihu smýkadla, může být přímočarý nebo kruhový

Hoblování a obrážení Hoblovací a obrážecí nože, stroje pro hoblování a obrážení hoblovací nože jsou při záběru vystaveny značným rázům způsobeným tangenciální složkou řezné síly Fz těleso hoblovacích nožů – 11 700 (konstrukční ocel) materiál břitu – SK a RO

Hoblování a obrážení obrážecí nože se při obrábění pohybují ve směru své osy nevýhodou je velké vyložení břitů hloubka řezu je závislá na tuhosti a výkonu stroje rychlost stolu u hoblovek a obráběček je 30 - 100 m/min Výkon při obrážení a hoblování

Hoblování a obrážení Hoblovky Základní části: lože, pracovní stůl, stojany, příčník, suport Pohon stolu : mechanický - hřebenem a pastorkem, hydraulický hoblovky se stavějí o šířce stolu 800 – 4 000 mm , mohou být jednostojanové nebo dvoustojanové

Hoblování a obrážení Obrážečky Základní části: smýkadlo, pracovní stůl, stojan, křížové saně Konstrukce obrážeček: vodorovné svislé

Hoblování a obrážení Vnější válcové plochy při broušení používáme vydatný proud chladící kapaliny přídavek na broušení lze odebírat několika způsoby broušení velkým počtem přejezdů

Použité zdroje: KOCMAN, Karel. Technologické procesy obrábění. Vyd. 1. Brno: Akademické nakladatelství CERM, 2011, 330 s. ISBN 978-80-7204-722-2. KOCMAN, Karel a Jaroslav PROKOP. Výrobní technologie II: [obrábění]. Brno: CERM, 2002, 83 s. Učební texty vysokých škol (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství). ISBN 80-214-2189-4. KARAFIÁTOVÁ, Stanislava a Ivo LANGER. Nekonvenční technologie: [učebnice]. 1. vyd. Havlíčkův Brod: Fragment, 1998, 164 s. Učebnice pro odborné školy (Fragment). ISBN 80-720-0296-1. DILLINGER, Josef. Moderní strojírenství pro školu i praxi: obráběcí stroje a jejich programování. Vyd. 1. Praha: Europa-Sobotáles, 2007, 608 s. ISBN 978-80-86706-19-1.