Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení nových objektů pro poskytování sociálních služeb
Advertisements

Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Péče o pracovníky.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Různé role zástupce ředitele školy
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
ohroženým domácím násilím
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
► Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE místo konání:KULK Liberec datum konání:
Fakultní nemocnice Ostrava
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
QQT, s.r.o. Mgr. Ilona Čtvrtníková Telefon: Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Vzdělávání sociálních pracovníků
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
PÉČE O PRACOVNÍKY.
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“. Proces definice SKSS Fáze – 2002 – hledání nastavení sociálních služeb v postkomunistickém období,
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Vzděláváním k deinstitucionalizaci Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Transformace pobytových zařízení sociálních služeb v České republice Hradec Králové 28. února 2011.
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Zkušenosti s transformací sociálních služeb v Maďarsku Miklós Szentkatolnay Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Olomoucký kraj Mgr. Yvona Kubjátová náměstkyně hejtmana.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Deinstitucionalizace ústavní péče očima ochránce 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb - konference MPSV Radka Soukupová Transformace a deinstitucionalizace prizmatem sociálních reforem.
MUDr. František Schneiberg
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Mezinárodní spolupráce
Znaky a vodítka deinstitucionalizace a Kritéria komunitních služeb
Centrum mezistátních úhrad Tereza Hylmarová
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Zjišťování kvality poskytovaných sociálních služeb
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
KONFERENCE PRO ŘEDITELE A EKONOMY POSKYTOVATELŮ SOCILNÍCH SLUŽEB
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb Národní centrum podpory transformace sociálních služeb Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb Datum: 28. 2 – 1. 3. 2011 místo konání: Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb je součástí individuálního projektu Podpora transformace sociálních služeb.

Personální struktura v transformovaném zařízení Marta Valová, odborný pracovník Národního centra v zařízení Domov bez zámku

Pracovníci v sociálních službách

Struktura pracovní doby pracovníků přímé péče Navýšený počet pracovníků v ss nemusí znamenat značné navýšení úvazků Navýšení zkrácených úvazků Služba zajištěná pohotovostí mimo pracoviště Rozdělená směna

Celkový počet zaměstnanců

Změna paradigmatu role PSS Změna nastavena Zákonem o sociálních službách a standardy kvality ss Skutečnou změnu přináší komunitní způsob poskytování ss Posun od péče k podpoře uživatele Posun v chápání zodpovědnosti Posun v chápání svobody uživatele

Změna paradigmatu role sociálního pracovníka Role je stanovena Zákonem o sociálních službách Sociálně právní poradenství Řešení sociálně právních problémů Zabezpečení sociální agendy a sociálního šetření Analytická, metodická a koncepční činnost v sociální oblasti

Náplň práce sociálního pracovníka - skutečnost Jednání se zájemcem o službu, provádí sociální šetření, eviduje zájemce o ss Vypracování podkladů pro uzavření nebo změnu smlouvy Zajištění sociálních a sociálně –právních záležitostí klientů Podílení na vytváření standardů kvality, IP

Eviduje stížnosti na poskytovanou ss, podílí se na řešení, monitoruje porušování práv uživatelů Vede depozitní konta a konta vkladních knížek uživatelů, hospodaří s financemi včetně provedení úhrady za ss Shromažďování dat o pobytech klientů mimo zařízení (vratka) Vypracovává rozpis o provedených nákupech a platbách uživatele

Děkuji za pozornost.

Národní centrum podpory transformace sociálních služeb 3P Consulting, s. r. o. Dlážděná 4 110 00 Praha 1 www.trass.cz Marta Valová e-mail: marta.valova@trass.cz telefon: 739 548 455