Poznáš, kolik je právě hodin?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznáš, kolik je právě hodin?
Advertisements

Pracovní listy HODINY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ČAS A JEHO MĚŘENÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Poznáváme čas (na digitálních hodinách) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Josef Ledvoň. Dostupné z Metodického portálu
MLÁĎATA ZVÍŘAT HRA JAK SE JMENUJE MLÁDĚ ZVÍŘETE VYOBRAZENÉHO NA FOTOGRAFII? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová.
PŘIŘAĎ FOTOGRAFII K OBRÁZKU aktivita
Pracovní listy HODINY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Ruský obrázkový slovník VII Oblečení − одежда
Pracovní listy k vytisknutí
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ROČNÍ OBDOBÍ 1. Vyber podle obrázku roční období.
VÝRAZ OBLIČEJE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
CO VŠECHNO VÍM O HODINÁCH
Ruský obrázkový slovník IX Nábytek − мебель
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek interaktivní
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO Pracovní listy
Rozvíjíme pozornost a soustředění
Hra ke zopakování nebo procvičení učiva Test k ověření znalostí z fyziky tělesa a látky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Pracovní listy zaměřené na vybavení jízdního kola
Ruský obrázkový slovník XXIV. Povolání - профессия
Obst und Gemüse Obr. 1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu
BAREVNÉ TVARY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Ruský obrázkový slovník XXII Kolektivní sporty –коллективныe спортa
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Ruský obrázkový slovník XII Domácí spotřebiče – Техника для кухни
Ruský obrázkový slovník XXVI Přídavná jména B
Najdi rozdíl II. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Barvy a tvary A Pracovní list určený pro rozvoj zrakového vnímání a abstraktně vizuálního myšlení Postup práce: Spoj čarou stejné trička – jedno je barevné,
Pořadí obrázků – domeček
ČTVERCOVÁ SÍŤ Autorem materiálu a všech jeho částí, není - li uvedeno jinak, je RNDr.Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Porovnávání obrázků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Ruský obrázkový slovník IV Rodina − семья
Rozumíš mi 2 HRAČKY Čtecí list:
Ruský obrázkový slovník XX Hudba – музыка
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
PŘEDMATEMATICKÉ KOSTKY aneb než začneme hrát člověče…
KARTY NA PŘIŘAZOVÁNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Ruský obrázkový slovník XVII Části těla a hlavy – тела и головы
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Ruský obrázkový slovník XXVI Přídavná jména B
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Najdi a přiřaď tělo k hlavě zvířete
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY A KOSTRA
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Kolik je...? Pracovní listy
PEXESO – OVOCE ruský jazyk
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Ruský obrázkový slovník XIV Rok – Год
Body Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
DESETINNÁ ČÍSLA DESETINNÉ ZLOMKY
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
SČÍTÁME A ODČÍTÁME DO 5 S KAMARÁDEM
Ruský obrázkový slovník XIX Místnosti – комнату
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
MLÁĎATA ZVÍŘAT PREZENTACE
M O T Ý L Í L O T O 3 Najdi stejného motýla!
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rozumíš mi 1 Zvířata Čtecí list:
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Na každou stránku přiběhla myška hrabalka a přidala jednu potravinu navíc. Když poznáte kterou, tak ji prý zas odnese. Kliknutím se zobrazí chybějící.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Hra Znáš některé dopravní značky?
Transkript prezentace:

Poznáš, kolik je právě hodin? Interaktivní hra na procvičení určování hodin a orientaci v časové linii Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Část 1.

Část 2.

Když jsme šli s kamarády ze školy, domluvili jsme se, že se sejdeme za čtvrt hodiny. Bylo právě půl druhé. V kolik hodin jsme se sešli?

K zubnímu lékaři jsem objednán na devět hodin a patnáct minut K zubnímu lékaři jsem objednán na devět hodin a patnáct minut. Jsem tu čtvrt hodiny předem. Kolik je hodin?

Čekal jsem na vlak na vlakovém nádraží. Vlak měl přijet v deset hodin Čekal jsem na vlak na vlakovém nádraží. Vlak měl přijet v deset hodin. Náhle výpravčí stanice ohlásil, že vlak bude mít čtvrt hodiny zpoždění. V kolik hodin přijel vlak?

Obvykle jezdím do školy autobusem ve tři čtvrtě na sedm Obvykle jezdím do školy autobusem ve tři čtvrtě na sedm. Mám ale ještě patnáct minut čas. Kolik je hodin?

O víkendu jsem vstal o dvě hodiny později než ve všední dny O víkendu jsem vstal o dvě hodiny později než ve všední dny. V tyto dny vstávám v 7:15. V kolik hodin jsem vstával o víkendu?

Za dvě hodiny si pro mě přijde maminka do školy. Je právě dvanáct hodin. V kolik hodin přijde maminka?

Babička na nás volala, že večeře bude za půl hodiny Babička na nás volala, že večeře bude za půl hodiny. Na budíku byl čas: 17:30. V kolik hodin budeme večeřet?

Budík mi zazvonil v sedm hodin ráno, já jsem si však ještě tři čtvrtě hodiny poležel. V kolik hodin jsem vstával?

Použité obrázky: [cit. 2011-03-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-17021.html> [cit. 2011-03-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-9774.html> [cit. 2011-03-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-11423.html> [cit. 2011-03-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-standing-kid-cartoon.html> [cit. 2011-03-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-kid-wearing-cap-1.html> [cit. 2011-03-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-jumping-girl.html> [cit. 2011-03-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-girl-wearing-polka-dot-dress.html> [cit. 2011-03-20]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <http://www.clker.com/clipart-girl-jumping-upside-down.html>