Bc. Vladimír Holubec Bc. Nikola Němcová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝVOJ PROGRAMOVACÍCH JAZYKŮ PERSPEKTIVY ELEKTRONIKY 3. Celostátní seminář, 18. března 2003 Ing. Pavel Pokorný UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ Fakulta technologická.
Advertisements

Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Vývoj aplikací s využitím JavaFX
Tvorba WWW stránek ÚVOD
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
HYPERTEXT PREPROCESSOR. JAZYK PHP. Jazyk PHP (Hypertext PreProcessor) je intepretovaný jazyk určený pro web. Je celkem jednoduchý, snadno přenositelný.
Microsoft Silverlight
Úvod Formát SVG Aplikace sSVGui Ukázka aplikace Závěr.
TVORBA WEBOVÝCH STRÁNEK
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Replikace dat Bakalářská práce na téma. 2 Obsah prezentace - Práce s daty za pomoci XML - Webové služby - Teorie replikace dat - Replikace dat.NET Framework.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Hana Kotinová Struktura a cíl práce Metody předzpracování dat Systémy předzpracování dat Historie vývoje DPT Jak program pracuje Budoucnost.
ČVUT Praha, Fakulta elektrotechnická Diplomová práce Informační systém házenkářského turnaje Petr Plodík.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Ing. Josef Veselý Označení šablony a vzdělávací sady viz.rozpis.
PHP – Základy programování
Objektové programování
Rozšíření jednouživatelské verze IS na víceuživatelskou Prezentace Diplomové práce Autor : Libor Tomášek Spoluautoři : Pobucký M., Drábek L. Vedoucí :
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
Maturitní okruh 22: Úvod do HTML. Značkovací a klasické jazyky Klasické: převládá strukturovaný text (programovací kód), skripty jsou prováděny na straně.
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
Návrh a tvorba WWW Přednáška 5 Úvod do jazyka PHP.
Databázové systémy I Cvičení č. 8 Fakulta elektrotechniky a informatiky Univerzita Pardubice 2013.
Microsoft Office InfoPath 2003 Tomáš Kutěj Account Technology Specialist
MAPGUIDE OPEN SOURCE - MAPOVÝ SERVER Student: Bc. Martin Soukup Předmět: GEIS Přednášející : R NDr. Tomáš Vaníček, P hD. Datum: Web:
WWW – hypertextový informační systém
Tvorba uživatelských formulářů
AJAX nejmodernější webová technologie… seminář pro učitele ZŠ a SŠ Mgr. Marek Osuchowski Ostravská univerzita © 2011.
Úvod do JavaScriptu JavaScript je p JavaScript je programovací jazyk, který se používá na webových stránkách. JavaScript je typu KLIENT - KLIENT To znamená,
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
Efektivní vývoj webů v ASP.NET 4.0 Tomáš Herceg Microsoft MVP Microsoft Student Partner
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Posouzení možnosti využití ArcIMS pro prezentaci rozsáhlých rastrových dat Diplomová práce Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková Zpracovatel:Tomáš Ježek.
INFORMATIKA 7 Odstavec V. III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
IDEA Web Systém 5.0 Pavel Bezstarosti IDEA spol. s r.o
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Microsoft SQL server Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Delphi a databáze MS SQL Server.
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
5. Statistica Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová.
Webová mapová aplikace pro odbor školství MSK Bc. Michal Samiec Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava.
PHP Programy pro tvorbu WWW stránek - 01
Nové uživatelské prostředí Snímek č. 2 MS Office 2007 – nové uživatelské prostředí Ing. Vladimír Nulíček Tlačítko Office Pás karet (Ribbon)
Tvorba metainformačního systému pro prostorová data s využitím Internetových technologií Zpracovatel: Tomáš Duchoslav Vedoucí: Dr. Ing. Bronislava Horáková.
Tvorba webu Zdeněk Malý.
Publikování výsledků skenování Ntrip Casters pomocí mapového serveru Autor: Bc. Filip Lombart Vedoucí: Ing. David Vojtek Ph.D.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_033.ICT.34 Tvorba webových stránek – MS Visual Studio.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_034.ICT.34 Tvorba webových stránek – PHP technologie.
Vývojová prostředí Objektově Orientované Programování OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
Tvorba webových stránek - tabulka
ADOBE DREAMWEAVER CS6 Úvod
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Web Application Scanning
Rozšiřování FlexiBee fáze 1
Nové webové mapové aplikace ČGS RNDr. Vít Štrupl, PhD. Nesuchyně 4. 4
Transkript prezentace:

Bc. Vladimír Holubec Bc. Nikola Němcová Prezentace projektu PIN 2 PM VIEW Bc. Vladimír Holubec Bc. Nikola Němcová 29.05.2012

O projektu COST Jedná se o projekt, který se zabývá vývojem funkčních ploch za posledních 60 let V rámci projektu je zpracováno 50 měst V současné době zpracováno asi 40 měst

O projektu COST

Použité platformy Data projektu bylo nutné zpracovat Díky projektu Microsoftu Dream Spark, byly zvoleny technologie Microsoftu Datové úložiště MS SQL Server 2008 R2 express, na školním serveru geo1 Pro přistup k databázi byla napsána aplikace PM-View

PM View - Představení Aplikace je naprogramována v jazyku C# Jako vývojové prostředí bylo zvoleno Visual Studio 2010 Sem obrázek s úvodním oknem PM View

PM View - Cíle Cílem bylo online zpřístupnit data projektu pro studenty, kteří tento projekt v současné době zpracovávají Umožnit jim data vizualizovat do grafů Export dat do formátů XLS a XML Otestovat možnosti .NET pro tvorbu podobných klientů

PM View - Cíle Nastínění dalších možností vývoje aplikace Webový prohlížeč Prohlížeč shapefilů – využití ESRI ArcObjects Vyzkoušet profesionální databázový server a vývojové prostředí v „reálném provozu“

PM View – Cíle uskutečněny? Výsledkem je aplikace, která má všechny požadované náležitosti Aplikaci již v tomto semestru využívali studenti v rámci bakalářské práce TAKŽE ANO MISE SPLNĚNA 

PM View – Trocha technické stránky Jak bylo zmíněno, program byl napsán v jazyce C#, Jedná se o objektový jazyk, který je vyvíjen Microsoftem a jedná se zjednodušeně o „křížence“ mezi C++ a Javou. Nemá pointery a hlavičkové soubory a vše musí být definováno uvnitř třídy Oproti jazyku JAVA je v některých krocích dál, má implementovány metody GET a SET – tzv. vlastnosti Bez objektů to zde prostě nejde!

PM View –Ukázka kódu C# private void Window_Closing(object sender, system.ComponentModel.CancelEventArgs e) { e.Cancel = true; this.Hide(); } public Dictionary<string, int> d { get { return dvojice; } } Prohlizec pomoc = new Prohlizec(); string curDir = Directory.GetCurrentDirectory(); Uri url = new Uri(String.Format("file:///{0}/help/pm_view.htm", curDir)); pomoc.webBrowser.Navigate(url); pomoc.Show();

PM View – Trocha technické stránky Co ukázka kódu představuje: První je metoda, která vyřadí „zavírací křížek“ okna a pouze okno schová Druhá je vlastnost get, která zpřístupňuje privátní proměnnou „dvojice“ typu Dictionary Třetí je zobrazení webového prohlížeče – vytvoří se jeho objekt A následně se do něj zobrazí html soubor zadaný cestou – konkrétně se jedná o help aplikace

PM View – Trocha technické stránky GUI je tvořeno v jazyce XAML Jazyk založený na XML Zjednodušuje práci programátorů, neboť designéři se mohou plně věnovat psaní v XAML a programátoři rutinám v C# (VB.NET) GUI (pokud neobsahuje vazby na kód – například databinding či události) je možné zobrazit přímo ve webovém prohlížeči Ideálně však v Internet Exploreru

PM View – Trocha technické stránky Ukázka XAML kódu: Základní ukázka – tlačítko s černým čtverečkem Stačí kód zapsat, v textovém editoru, přidat příponu XAML a nahrát do Internet Exploreru <Button xmlns ="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml/presentation"> <Button.Content> <Rectangle Height ="40" Width="40" Fill="Black"/> </Button.Content> </Button>

PM View – Trocha technické stránky Ukázka XAML kódu – něco z aplikace <ribbon:RibbonGroup> <ribbon:RibbonButton x:Name="QueryBuild_DB_win" LargeImageSource="Ikony\create.gif" Label="Vytvořte SQL dotaz" Click="QueryBuild_DB_win_Click" KeyTip="Q" IsEnabled="False" /> <GroupBox Header="Výberte ze zákaldních dotazů"> <ComboBox Name="CB_dotazy" Margin="10" MinWidth="100" SelectionChanged="CB_dotazy_SelectionChanged" IsEnabled="False" Text="Vyberte SQL dotaz" IsReadOnly="True" IsEditable="True"/> </GroupBox> </ribbon:RibbonGroup>

PM View – Trocha technické stránky Ukázka představuje jednu skupinu (Ribbon Group) na hlavním panelu aplikace – viz obrázek:

PM View – Trocha technické stránky První odstavec ukazuje tlačítko Query Builderu, jeho jméno, cestu k ikoně a událost Click,popisek a klávesovou zkratku Druhý ukazuje Combo box, který je uvnitř Group Boxu

PM View – Jak se používá Připojení k serveru

PM View – Jak se používá SQL dotazy

PM View – Jak se používá Zobrazení dat v tabulce

PM View – Jak se používá Export dat – do formátu .XLS

PM View – Jak se používá Export dat – do formátu .XML

PM View – Jak se používá Tvorba grafu

PM View – Jak se používá Nápověda

PM View – Jak se používá Webový prohlížeč - Jihlava

PM View – Cíle do budoucna? Vyladění webového prohlížeče Zapracování ArcGIS prohlížeče Snaha o doplnění dalších podporovaných souborů, geodat, například GML Doplnění aplikace o možnost vkládat data do databáze

Poděkování Děkujeme Vám za pozornost, prosíme o Vaše dotazy