PRVNÍ Projekt, struktura projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
IKT PHP PHP Tvorba formuláře - 10 Mgr. Josef Nožička
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
CSS a HTML 5. HTML 5 HTML5 je nová verze specifikace značkovacího jazyka HTML, která přináší podstatné změny v technologiích webových stránek. HTML5 umožňuje.
Mobilní aplikace TECH/NTK. -cílem poskytnout rychlý a jednoduchý mobilní přístup k základním službám pro typické zákazníky NTK -část aplikační a informační.
C# pro začátečníky Mgr. Jaromír Osčádal
Vzhled prezentace - šablony
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Databáze Sestavy.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Anotace Žák dokáže řádně zapnout, vypnou počítač, odhlásit uživatele Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže řádně zapnout a vypnout počítač.
Ing.Josef Veselý Označení šablony a vzdělávací sady viz.rozpis.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Hromadná korespondence, makro
Operační systémy.
Tomáš Urych, ESO9 Intranet a.s.
MS ACCESS - FORMULÁŘE Databázové systémy.
TEXTOVÝ EDITOR (vkládání dalších objektů do textu a jejich vlastnosti, textové tabulky, šablony,) Lol.
Tabulky – vyhledávání (v dalších tabulkách pomocí relací)
Ing. Jan Mittner Životní cyklus požadavku 2. Moduly 3. Pluginy 4. Jak řešit komponenty typu menu 5. atd. 2.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.6 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - formulář Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
C# - předávání parametrů Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Práce se šablonami v MS Word 2007
Tvorba uživatelských formulářů
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Poštovní klient 3. ročník oboru Sociální péče Thunderbird.
Anotace Žák se seznámí s aplikací MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže spustit aplikaci MS Word Speciální vzdělávací potřeby.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Identifikátor materiálu: EU
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
Remote Control Ondřej Procházka XD39NUR. Remote Control  Aplikace slouží ke vzdálenému ovládání videokonference z mobilních zařízení  Android 4+  Základní.
Tvorba procedur ve VBA Microsoft Excel
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Převod na černobílou fotografii VY_32_INOVACE_GR_792.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
GORDIC ® spol. s r. o. Prvotní spuštění aplikace Gordic DSO - ISDSlite Nástroje pro snadnou správu Datových zpráv z Informačního systému Datových schránek.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
WINDOWS Základní popis a údržba operačních systémů.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Význam relací Typy relací Vytvoření relace Nastavení relace Podtypy relace Referenční integrita.
Databáze MS ACCESS 2010.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Intents – Interní Intent demo
Jaroslav Kudr pro OATGM
Jaroslav Kudr pro OATGM
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM
Metody OnResume a OnPause
Jaroslav Kudr pro OATGM
RadioGroup, RadioButton DEMo
Jaroslav Kudr pro OATGM
Jaroslav Kudr pro OATGM
Jaroslav Kudr pro OATGM
Oncreate, SaveInstancestate - demo
Resources-multijazykové prostředí
Shrnutí lifecycle metody demo
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Jaroslav Kudr pro OATGM
Resources (úvod, demo vložení obrázku do aktivity)
Jaroslav Kudr pro OATGM
LINEAR LAYOUT – orientation DEMO
Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)
Praktická cvičení Úvodní hodina David Malý kabinet 205.
Transkript prezentace:

PRVNÍ Projekt, struktura projektu Jaroslav Kudr pro OATGM

XAMARIN UNIVERSITY FOR FREE K výuce slouží zdarma videokurzy přímo od Microsoftu K registraci je vhodné mít Microsoft ID – stačí emailový účet na hotmail.com

API levels Xamarin.Android má několik Android API úrovní, které určují kompatibilitu Vaší aplikace s různými verzemi OS Android. Xamarin.Android má tři Android API úrovně nastavení: Target Framework – Specifikuje který Framework Androidu bude použit při tvorbě a ladění (kompilaci) aplikace. Minimum Android Version – Specifikuje nejstarší Framework, který by měl podporovat Vaši aplikaci. Toto nastavení je použito při spuštění aplikace. K perfektní funkčnosti je třaba nastudovat kontrolu kompatibility. jak na runtime checks Target Android Version Specifikuje verzi pro kterou je aplikace určena. Tato úroveň je použita při spuštění aplikace. Obecně platí: Minimum Android Version ≤ Target Android Version ≤ Target Framework

Doporučené nastavení

Cesta kam bude projekt uložen a název projektu Step by Step – 1. aplikace Typ projektu: Android Prázdná aktivita Cesta kam bude projekt uložen a název projektu

Properties projektu

Nastavení API Úrovně

Struktura projektu MANIFEST LAYOUT - UI HODNOTY PROGRAM v C#

MANIFEST manifest

Layout ToolBox s ovládacími prvky Strom ovládacích prvků Menu: View-Other_Windows-Document_Outline Přepínání mezi kódem UI a Návrhovým zobrazením

Do Aktivity vložte Tlačítko

Do aktivity vložte textové pole (textView)

Vlastnosti ID, TExt ID je nejdůležitější vlastností každého ovládacího prvku. Pokud budeme v našem programu potřebovat pracovat s nějakým ovládacím prvkem budeme se na něj odkazovat právě přes jednoznačný identifikátor. ID volte tak, aby byl zřejmý jeho význam. Např.: btn_OK – tlačítko „OK“ Text je pouze textová hodnota zobrazena v daném prvku, pokud nechceme např. aby textové pole obsahovalo žádný text bude tato hodnota prázdná, resp. To bude prázdný řetězec.

Nastavte ID a text ovládacích prvků ID tlačítka : btn_Klik ID textového pole: textView_PocetKlik Text tlačítko: „Klik“ Text textové pole: „0“ (číslo 0)

Než spustíte aplikaci

Jen to nic nedělá

A jdeme programovat

Metoda oncreate

Metoda ošetřující klik na tlačítko

Úkol Vytvořte aplikaci, která umožní uživateli zadat dvě čísla. Na stisk tlačítek provede součet těchto čísel.