Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Lucie Beranová, 28. 10. 2011 Název: VY_32_INOVACE_09_VARNSDORF Téma: Orientace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznáním k udržitelnému rozvoji regionu Místo, kde žijeme
Advertisements

KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNĚ
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Bc. Iva Sentnerová, 2011 – 11 – 17 Název: VY_12_INOVACE_14_CHOVÁNÍ LIDÍ Téma: Dobrá.
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Mgr. Jaroslava Novotná, Název: VY_12_INOVACE_35_PŘÍRODA Téma: Zvířata.
KOSTELY A KAPLE V MĚSTSKÝCH ČÁSTECH BRNA Foto grafie pořízeny v roce 2012 První část-střed města.
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
Průvodce Hlukem Vítejte v Hluku. V naší výpravě se podíváme na: Nám.Komenského (Základní škola,Komerční banka, kostel sv.Vavřince,Česká spořitelna) Zdravotní.
Významné budovy v Žatci
Opava.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 6Z8/C - 20.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Naše město Vizovice a Základní škola
Moje vlast, moje bydliště Mapové značky VY_32_INOVACE_03 Sada 9
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.
PowerPoint Moje bydliště 1. Snímek : Moje bydliště + autor
Městská část Brno BOSONOHY
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 01 ) Místo,
VY_32_INOVACE_27_Brno.  Druhé největší město v České republice  Největší město na Moravě  Leží na soutoku řek Svratky a Svitavy  Město úspěšných.
Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_08_Časová pásma Číslo projektu:
Název školy : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor : Jaroslav Bezděk, 2012 – 12 – 01 Název : VY_32_INOVACE_04_Český jazyk Téma : Popis Číslo.
Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Lucie Beranová, Název: VY_32_INOVACE_05_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: Povrch.
VY__III/2__INOVACE__130 Prvouka Frýdlant. AnotaceŽák ve skupině sleduje prezentaci se současným komentářem učitele a odpovídá na kladené otázky. V prezentaci.
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Jana Karkošková Naše město Na vycházkách poznáváme své město, všímáme si.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Amerika – slepá mapa.
Riskuj - Jihlava Rozdělte se do skupin. Skupina, která je na řadě, si volí otázku. Pokud dobře odpoví, získá body, které jsou nad danou skupinou otázek.
Poznáš místa v našem městě?
Snímky pořízeny v letech 2014 a 2015
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_02_07_Česká Lípa.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Autor: Mgr. Eva Procházková
Černý Petr Místo, kde žiji − rusky
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Autor: PaedDr. Jana Čechová
Malé město, má asi obyvatel.
Symboly města Pečky..
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Město a příměstské oblasti
Dostupné z Metodického portálu ISSN
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
PaedDr. Šárka Kindlová září 2011 DUM třída Naše město
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Autor: Mgr. Maruše Žofková Název: VY_32_INOVACE_1A_06_samohláska U
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Naše obec – Česká Kamenice
TÉMA: Notová osnova a klíče ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Autor: Mgr. Karolina Pátková
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně a ZUŠ Libochovice
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Naše země v dávných dobách.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
Autor: Andrea Kolářová
Poznáš místa v našem městě?
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Lidé kolem nás TÉMA: Zásady.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3A_15
Transkript prezentace:

Název školy: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor: Lucie Beranová, 28. 10. 2011 Název: VY_32_INOVACE_09_VARNSDORF Téma: Orientace v obci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0640 Anotace: Materiál je určen pro 5. třídu, slouží jako podklad k tématu Orientace v obci. Žáci pojmenovávají objekty na fotografiích, určují jejich přibližnou polohu. Vyhledávají požadované objekty na mapě.

ORIENTACE V OBCI

STAROKATOLICKÝ KOSTEL POZNÁŠ, CO JE NA FOTCE? AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ MĚSTSKÁ KNIHOVNA NAŠE ŠKOLA SPORTOVNÍ HALA KOSTEL SV. PETRA A PAVLA MĚSTSKÝ ÚŘAD POŠTA PLAVECKÝ BAZÉN POLIKLINIKA MĚSTSKÉ DIVADLO HŘIŠTĚ U KNIHOVNY UBYTOVNA KRUHOVÝ OBJEZD U LIDLU STAROKATOLICKÝ KOSTEL ČERVENÝ KOSTEL

VYBER SPRÁVNOU ODPOVĚĎ Kam mám jít, když potřebuju poslat dopis? A B C

VYBER SPRÁVNOU ODPOVĚĎ Kam mám jít, když se mi stane úraz? A B C

UKAŽ NA MAPĚ Městské divadlo Poštu Ubytovnu na ulici T. G. Masaryka Naši školu Autobusové nádraží Červený kostel

Použité zdroje [ cit.2011-10-28] Erb v pozadí http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:COA_Varnsdorf.png. Snímek 3.: [ cit.2011-10-28] Galerie autora. Snímek 4.: Snímek 5.: Snímek 6.: [ cit.2011-10-28] Obrázek glóbu byl použit z galerie Office.