DOPRAVNÍ VÝCHOVA - cyklista

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopravní značky.
Advertisements

VY_32_INOVACE_01_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_ bezpečná cesta do školy (dopravní značky) AUTOR: Mgr.Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
Cesta do školy Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Předmět: prvouka Ročník: 3Vypracováno Autor: Mgr. Jana Hrušovská Klíčová slova: dopravní.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_11_Test.
DOPRAVNÍ ZNAČKY Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová Člověk a jeho svět - 5. ročník.
ŽELEZNIČNÍ PŘEJEZDY - před železničním přejezdem si počínat zvlášť opatrně - zejména se přesvědčit, zda můžu železniční přejezd bezpečně přejet - vozidla.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_17.JÍZDA NA KOLE TEMA: JÍZDA NA KOLE ČÍSLO PROJEKTU:
Využívání cyklostezek cyklisty Dopravně inženýrská kancelář, s.r.o. Katedra silničních staveb, Stavební fakulta ČVUT Praha Zbyněk Sperat.
DOPRAVNÍ ZNAČKY Rozdělujeme na: -svislé -vodorovné Svislé: -Stálé -proměnné ( její činná plocha se může měnit ) -přenosné ( značka umístěná na červenobíle.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo.
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Dagmar Šaflová Název:VY_32_INOVACE_PR Téma:Učíme se dopraní značky Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Cyklista.
Úraz není náhoda - úrazy dětí
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
DOPRAVNÍ VÝCHOVA STEZKY PRO CHODCE STEZKY PRO CHODCE A CYKLISTY
ŽIVÁ PŘÍRODA - opakování
Tělesná výchova – I. stupeň, Poznávání dopravních značek
Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway)
ČISTOTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
VY_52_INOVACE_34_ Dopravní značky
REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_33_DOPRAVNÍ ZNAČKY Mgr. Petra Kukuczková
Dopravní značení pro chodce VY_32_INOVACE_5A_13
D o z p n r.
VY_32_INOVACE_41_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_Dopravní značky
Služby banky-spořící účet
Autor: Mgr. Radana Marelová
Věta se skládá ze slov Název školy
TÉMA: Počítačové systémy
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Lidské hodnoty Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Pracovní listy zaměřené na vybavení jízdního kola
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Dopravní značky VY_32_INOVACE_07_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_DOPRAVNÍ ZNAČKY TEST Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
Dopravní výchova 8. ročník
POHÁDKY PRO DĚTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
MEZILIDSKÉ VZTAHY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
VELKÁ KOTLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_06_17_dopravní značky 2
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
Chování v dopravě VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_CHOVÁNÍ V DOPRAVĚ Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_Sib_III_02 Bezpečnost silničního provozu
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Cyklista a chodec.
Dopravní značky.
Žák ví,jak přispět k ochraně přírody
Pravidla chování v CHKO, národních parcích a přírodních rezervacích
Pohádky pro děti Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vývoj dopravní nehodovosti za rok 2013
STÁTNÍ SYMBOLY ČESKÉ REPUBLIKY Poznáváme státní symboly
Dopravní nehodovost ve Zlínském kraji za rok 2016
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
DOPRAVA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace DUM/ Vydmuchov/Owczarzová/ Člověk a příroda/ 013 Autor: Mgr. Alena.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy
VY_32_INOVACE_22 Člověk a jeho svět, Prvouka – BESIP I ročník
KVÍZ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_18_Kvíz.
Transkript prezentace:

DOPRAVNÍ VÝCHOVA - cyklista Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Cyklista Správné vybavení jízdního kola, cyklisty. Mgr. Iva Hanáková

Anotace: Správné vybavení jízdního kola. Vybavení cyklisty. Povinná a doporučená výbava. Dopravní značky. Ročník: 4. Dopravní výchova

Samostatně bez dozoru smíme na kole jezdit od … Výbava jízdního kola Tajenka: Samostatně bez dozoru smíme na kole jezdit od … 1   2 3 4 5  I 6 7 8 1   O D R A Z K Y 2 Ř E T Ě 3 S V L M 4 P Á 5 I Í 6 7 N 8 B

Výbava jízdního kola Povinná výbava Doporučená výbava Přední brzda Zadní brzda Přední odrazka bílá Zadní odrazka červená Odrazky v pedálech Odrazky v paprscích kol Zvonek Blatníky Kryt řetězu Přední bílý světlomet nebo blikačka Zadní svítilna červená nebo blikačka Zdroj el. proudu (dynamo)

Výbava cyklisty Jak by měl být vybaven cyklista? přilba lékárnička láhev s pitím rukavice pevná obuv cyklistické brýle Jaká má být správná přilba? Vyber z možností. přesná malá prasklá akorát rozbitá zalepená půjčená zalepená nepoškozená moje rozepnutá velká

Způsob jízdy na jízdním kole. Předvídavá jízda Naučit se předvídat a odhadovat, co se může stát, je velmi důležité. Co ti může zakrýt výhled? Co ti může omezit sluch? Neměním svoje rozhodnutí na poslední chvíli! Při jízdě musím přemýšlet, jenom zrak nám nestačí!

Způsob jízdy na jízdním kole Na poslední chvíli neměním svá rozhodnutí. Včas a zřetelně dávám najevo, co chci udělat v následující chvíli. Neomezuji a neohrožuji další účastníky silničního provozu. Jezdím vpravo, za sebou, dodržuji rozestupy mezi sebou a to na jedno jízdní kolo. Nechovám se nebezpečně. Neohrožuji sebe ani ostatní.

Máme 4 základní skupiny dopravních značek. Dopravní značky Zákazové Příkazové Informativní Výstražné Máme 4 základní skupiny dopravních značek.

Dopravní značky Stůj, dej přednost v jízdě. Přikázaný směr jízdy vlevo. Zákaz vjezdu všech vozidel ( v obou směrech). Úkol: zakroužkuj modře dopravní značky příkazové, červeněn dopravní značky zákazové, žlutě dopravní značky informativní. Které dopravní značky nám zde chybí? Dej přednost v jízdě Hlavní pozemní komunikace Zákaz odbočení vpravo.

Dopravní značky Přechod pro chodce Stezka pro chodce Stezka pro cyklisty Kruhový objezd Musím dát přednost chodcům. Pokud přecházím po přechodu, vždy kolo vedu. Musím dát přednost vozidlům jedoucím po kruhovém objezdu. Mohu zde jet na kole. Mohu zde potkat ostatní sportovce. Chodci sem nesmějí. Jsem ohleduplný k ostatním. Chodím zde pěšky. Jízdní kola sem nesmějí.

Dopravní značky

Bibliografické citace Microsoft - http://office.microsoft.com