26.1.2018 Preventivní projekty zaměřené na problematiku AMOK - útok aktivního střelce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„Preventivní aktivity MV - bezpečný prostor pro seniory“
Advertisements

Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/2.4.00/ NÁZEV PROJEKTU: VZNIK A ROZVOJ PARTNERSKÉ SÍTĚ PRO REALIZACI STÁŽÍ A APLIKOVANÉHO VÝZKUMU KATEDRY PSYCHOLOGIE.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
ZŠ KUNRATICE ZÁSTUPCE ŘEDITELE PRO ROZVOJ KVALITY PEDAGOGICKÉ PRÁCE MgA. Bc. Olga Králová Foto školy.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Minimální preventivní program Pražské centrum primární prevence.
NÁVYKOVÉ LÁTKY krizový plán
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
1. Setkání – Program seminářů, požadavky k zápočtu, požadavky ke zkoušce.
Setkání krajských zástupců EVVO 29. – 30. listopadu 2010 SEV – STŘEVLIK Oldřichov v Hájích.
Minimální preventivní program školy
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání; vysoké školy a inovace Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR INOVACE 2007 Plenární sekce 4.
Ing. Petr Horský, Předseda Rady České parkovací asociace z.s.p.o.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Praha bezpečně online projekty prevence elektronického násilí a kyberkriminality páchané na dětech a dětmi Modelový příklad pro II. videokonferenci.
Seminář OBP MV: Psychosociální podpora uniformovaných složek – evropská vodítka a trendy Praha
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Obsah Historie Dotační titul „Plzeňský kraj – bezpečný kraj a prevence kriminality“ Projekty Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Projekt Kraje.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Standardy psychosociální krizové pomoci a spolupráce zaměřené na průběh a výsledek plk. PhDr. Zuzana Vrbová, kpt. Mgr. Martina Čapková MV - generální ředitelství.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje Městské ředitelství Brno por. Bc. Andrea KORNETOVÁ por. Bc. Andrea KORNETOVÁ –
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Setkání s hejtmanem. Setkání s vedením Středočeského kraje a zástupci Krajského úřadu Dne ve 13,00 hodin v budově KOKOSU proběhne setkání starostů.
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I.
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Specializovaný tým MŘ PČR Brno na problematiku DmN
Strategické řízení a plánování
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
BILANČNÍ TISKOVÁ KONFERENCE ZA ROK 2014
Přednášková činnost na základních školách
Ochrana obyvatelstva v podmínkách MSH Praha
Kraje pro bezpečný internet 26. 9
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Konference primární prevence PK
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Statutární město Ostrava
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
Mabistrát hlavního města Prahy
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Odbor služby dopravní policie Dálniční oddělení Řehlovice.
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

26.1.2018 Preventivní projekty zaměřené na problematiku AMOK - útok aktivního střelce

„Postup při mimořádných událostech ve školách a školských zařízeních“ Příprava – 2011 Realizace – 2012, 2013 Cílová skupina – zástupci vedení jednotlivých škol, pedagogové, metodici prevence, výchovní poradci, apod. Obsah semináře: Vymezení pojmu AMOK, nejznámější případy útoků ve školách. Charakteristika útoků, pohnutky útočníků a vodítka k jejich identifikaci. Postup jak se zachovat v okamžiku útoku (invakuace). Reakce a nástin postupu policie a dalších složek IZS. Praktické rady a doporučení na přijetí systémových a technických opatření, která by v případě reálného útoku minimalizovala možné škody a usnadnila práci složek IZS. Zprovoznění „konzultační linky“ pro školy. AMOK – preventivní projekty por. Bc. Ladislav Beránek 26.1.2018

„Ozbrojený útočník ve škole“ Příprava – 2014 Realizace – 2015, 2016, 2017 Cílová skupina – zástupci vedení jednotlivých škol, pedagogové, metodici prevence, výchovní poradci, apod. Dále pracovníci odborů školství, krizového řízení a prevence kriminality z MHMP a MČ, Městské policie Praha a České školní inspekce. S nabídkou účasti na semináři pražští policisté oslovili téměř 1200 škol a školských zařízení působících na území Prahy (od MŠ až po VŠ).  Sdílení v rámci „dobré praxe“ – předání projektu zástupcům všech krajských ředitelství policie. AMOK – preventivní projekty por. Bc. Ladislav Beránek 26.1.2018

Děkuji za pozornost por. Bc. Ladislav Beránek Oddělení tisku a prevence Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy tel.: 974825286-7 email: krpa.prevence@pcr.cz AMOK – preventivní projekty por. Bc. Ladislav Beránek 26.1.2018