Metodika náborových akcí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Říjen 2007 Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor GALAXY SÉRIE 2007 Anketa – spokojenost závodníků.
Advertisements

Teorie tréninku střelby začátečníků v moderním pětiboji
Projekt č. 4 Mediální a osvětové nástroje kultivace lidských zdrojů
Vývoj metodiky a její verze před realizací pilotních studií.
Základní škola při Biskupském gymnáziu Krupka 1 - Bohosudov
Program BeatBullying: Bojuj proti šikaně!. Projekt BeatBullying je spolufinancován Evropskou komisí a programem Daphne. Veškerý obsah tohoto materiálu.
Virtuální lektor? Miroslava Dvořáková Jiří Votava.
Nabídka personálních služeb
Centrum Pomněnka České Budějovice
ZÁKLADY ZACHÁZENÍ SE ZBRANÍ airsoftové zbraně spadají do kategorie D dle zákona o zbraních č. 119/2002 Sb.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
NĚKTERÉ ZKUŠENOSTI ZE ZAVÁDĚNÍ ISO 27001
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
6. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ
Aktivita C1 Vzájemné učení škol v oblasti autoevaluace celostátní závěrečná konference Praha Prezentují: Kateřina Žežulová - workshopy Jana.
Ing. Jaroslav Prachař Dětská obuv a značka kvality CZECH MADE.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Obrázky poskytla firma Complex,
Didaktické prostředky
GRAFOMOTORIKA.
Profesionální prezentační dovednosti a jejich trénink Cíl: V době vymezené na seminář zopakovat a prohloubit znalosti a dovednosti účastníků v oblasti.
Vyplatí se (více) pracovat? Jan Pavel MF, oddělení Koordinace hospodářských politik Smilovice – květen 2005.
Třítýdenní odborná stáž v holandských opravárenských firmách Střední škola zahradnická a technická Litomyšl.
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
MAGNETICKÁ INDUKCE.
Moderní žena myslí na budoucnost II. Jan Diviš. Bude v ČR důchodová reforma? Demografické okénko Rok 2003 Poválečné ročníky na prahu důchod Dobrá zpráva,
Sociální práce s rodinou 3
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
KOMUNIKACE V PRAXI METODIKA. Vznik metodiky Čtyři moduly v rozsahu 40 hodin 20 hodin e-learningového studia 20 hodin prezenčního studia.
Členství v SSK Louny. Máte zájem střílet z pistole či revolveru? A nevíte jak a kde? Zájemcům o tuto střelbu nabízíme členství ve Sportovním střeleckém.
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
BEZDRÁTOVĚ OVLÁDANÉ POJEZDY TERČŮ STŘELNICE
Výroba lišt na banery Boky lišta 80cm – 206ks Přední díl lišta 40cm – 103ks Barva průhledná Kalkulace do Vyrobit a předat do 18.3.
Únik nebezpečné látky - organizace v místě zásahu
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Diagnostika plavecké úrovně a plavecké techniky
Luk je vhodný na larp a dřevárny, ale i na rekreační střelbu.
Reedukace SPU s využitím počítačů
Tvorba dotazníku Stanovení problému, stanovení cílů Sestavení plánu
Profil manažera vzdělávání EGON centra VS Benešov,
Propozice volné střelecké soutěže
Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.
© Tom Vespa. Měkota 1) reakční rychlostní schopnost: a) jednoduchá: od podnětu do začátku pohybu (podněty mohou být dotykové - taktilní, sluchové - akustické,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_10.
Dětský aerobik Pod pojmem dětský aerobik rozumíme rozmanitá cvičení za hudebního doprovodu, která vycházejí především z aerobiku pro dospělé, ale také.
Starty Účelem startu je zajistit podmínky pro maximálně rychlé zahájení běhu Obr.11.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Hana Hrachovská NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_TV_12 TÉMA:
Mgr. Eliška Geržová FN Motol. ONEMOCNĚNÍ CHARCOT – MARIE – TOOTH řazeno mezi dědičné neuropatie postižení nervového systému - nejčastěji periferní části.
LETNÍ ŠKOLY Zpracovala: Markéta Tischlerová. O CO SE VLASTNĚ JEDNÁ? 14-denní program pro děti ve věku od 14 – 18 let Zisk MINIMA III., VEDOUCÍHO II.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Šachy do škol 2016/17.
Mičkalová Petra Polívková Alena
6. HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ
Komise TMK ČLS Komunikace a jednání Hana Šípková.
Moderní úderová technika
HOKEJBALPROTI DROGÁM SK KELTI 2008 Roman Novák
Didaktické prostředky
Mimoverbální komunikace
Instruktor sjezdového lyžování (50) jen pro vnitřní potřebu
Oheň, jak ho vidí děti. ZDRAVÍ, BEZPEČÍ.
Aplikace managementu ve sportovním klubu (min
Popis mrtvoly.
Projekt 1 - Zhodnocení vybrané sportovní akce (SA)
Klement, Vojtěch Horváth, Henrich
Měření kožních řas.
Metodika výuky střelby z luku
Krajský Fotbalový Svaz Vysočina
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

Metodika náborových akcí Komise TMK ČLS Metodika náborových akcí Jan Šípek

Metodika náborových akcí Základní dělení: Metodika výuky na prezentačních a propagačních akcích – nábor do klubu, dětské dny, letní tábory, akce pro firmy, … (dále označováno jen jako „AKCE“) Metodika výuky aktivního sportovce (předpokládáme četnost alespoň 1x týdně)

Metodika náborových akcí Hlavní úkoly akce: Zajistit bezpečnost – sportoviště a střelce Nadchnout = co nejrychleji pomoci střelci k dobrým zásahům Předat informace (v rozumném množství)

Metodika náborových akcí Akce – potřeba zajistit: Místo (domácí střelnice x pronajaté místo) Domácí střelnice Výhody - organizačně velmi jednoduché (terčovnice, luky a ostatní potřebné věci jsou na místě) Nevýhody – velmi často nepříliš lukrativní poloha (problém s propagací a s množstvím účastníků) Mimo střelnici Nevýhody – organizačně náročnější (převoz luků, terčovnic, lidí, …), vytyčení a zabezpečení střelnice Výhody – lukrativnější místo, tedy efektivnější průběh akce

Metodika náborových akcí Akce – potřeba zajistit: Čas – dle pravděpodobnosti efektivity akce Vs Program Střelba – terče (papír, balónky, jablko, 3D terč, …) Ukázka závodní střelby (potřeba kvalitního střelce) Ukázka různých divizí luku Myslet na potřeby instruktorů (jídlo, WC, …) Pravděpodobné množství účastníků = množství instruktorů a terčovnic 1 instruktor = 1 dítě, maximálně 2 dospělí 2 střelci = 1 terčovnice

Metodika náborových akcí Akce – potřeba zajistit: DSA S Xsa Vs Lukostřelecký materiál 1 střelec = většinou 2 luky s příslušenstvím (chránič paže, chránič prstů, šípy, stojan na šípy) Propagační materiál Banery, letáky, vizitky, … (aby Vás našli) Organizace vlastní akce Dostatečné množství instruktorů a materiálu, jejich odvoz na akci Materiál pro zajištění bezpečnosti (pásky, zábrany) Úklid, hodnocení, zpětná vazba Potřeba dvou luků na jednoho střílejícího je dána pestrostí materiálu, který střelcům půjčujeme. Je nutné mít luky pro dospělé levé i pravé, dále pak pro dorost a pro žactvo. Někdo může namítat, že není potřeba mít 2x tolik chráničů nebo šípů, ale vzhledem k tomu, že se tento materiál ničí, může se stát, že při menší zásobě dojdete do fáze, kdy nemáte čím střílet.

Metodika náborových akcí Postavení střelnice: Orientace Bezpečnost – dopadová zóna za terčovnicemi + boční ochrana před vstupem osob Umístění terčovnic (doporučené vzdálenosti) Do 8 let – 3m, max. 5m Do 14 let – 6m, max. 8m Nad 14 let – 8m, max. 10m Velikost terče – co největší Střelecká čára (výrazná, střelci si stoupnou za ni)

Metodika náborových akcí Akce – co učit: Výběr levá/pravá Nasazení chráničů (paže nutná) Upravení postoje bokem ke směru střelby Nasazení šípu + vysvětlení míření Uchopení tětivy Opření luku + otočení lokte Zvednutí + nátah – srovnání těla doteky (komunikace) + případná pomoc (malé děti) Kotvení na proměnlivém místě Vypuštění při udržení kontaktu ruky s tváří Přemíření na další výstřel

Metodika náborových akcí Akce – příklad:

Metodika náborových akcí Akce – příklad:

Metodika náborových akcí Akce – příklad: